Dergi kapağı çalışmam

Özge Mardi Bayar

Seçkin Üye
Kayıt
7 Nisan 2009
Mesaj
38
Tepki
14
Merhaba güzel bir çalışma olmuş, ancak tipografik problemler var.
Dava başlığının altındaki Aylık Fikir Kültür dergisi ile devam eden satırdaki tırnaksız düz bir font ve çerçeve şeklinde değil de normal bir metin olarak yazılsa çok daha iyi olabilir. Zira kapak tasarımı çok hareketli fotnlardan oluştuğu için karmaşa oluşmuş.
 

Telafer

Üye
Kayıt
13 Nisan 2014
Mesaj
13
Tepki
2
Yapıcı eleştiriniz için teşekkür ederim.Daha dikkatli olurum diğer çalışmalarda..
 

seluvenin

Üye
Kayıt
16 Temmuz 2011
Mesaj
176
Tepki
3
Güzel bir çalışma yapmışsın. ama bir kaç küçük detayı dikkate alırsan çok daha güzel birşey ortaya çıkacağından emin olabilirsin.
1. Önce Logo kenarlarında ay yıldız logonun conturlarına yapımış. logonun çevresini biraz geniş tut. ve yazılar logode her ölçüde belirgin okunacak şekilde ve büyüklükte olsun.
2. Özge hanımın da dediği gibi. dava sözünün altındakı yazıları normal font kullan. daha küçük bir yazı olsun. ve bir birinden tamamen ayır. yani tarih ve kültür dergisi sözünü. yani Ocak 2014 sayı sağ taraftan. Kültür dergisi sol taraftan başlasın. aradakı boşluk bir güzellike katacak.
3. Teröre dur deme vakti sözünü daha belirgin bir font kullan. dergi yapmamızın amacı tüm yaş grupları tarafından en azından okuna bilmesi. ama sen bunu 50 yaş üzeri insanlara okutsan çoğu okumakta zorlanacaktır. amacımı fikrimizin, düşüncemizi tüm yaş grupları tarafından okunması.

ellerine sağlık.
 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
Özge hanımınkilere ek olark şunu dile getirmek isterim, renkler hususunda da dikkkat etmek gerek, kırmızı bir elden ziyade yazıyı, önerilen yazı fontları seçildikten sonra, kırmızı ve tonları seçilmesinde fayda var diye düşünüyorum. kapaktaki konu istenen dikkati çekebilmiş olacaktı.
 
Yukarı Alt