dergi kapağım - 3

Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
daha önce 2 adet kapak daha eklemiştim bu üçüncüsü.. Bu dergi kapak çalışması tamamen bana aittir ve denemedir. Yazıların doğruluk payı yoktur.
Yorumlarınız için teşekkürler

 
Kayıt
8 Ekim 2008
Mesaj
17
Tepki
0
Diğer çalışmalarınızda olduğu gibi bu çalışmada göze hoş geliyor fakat ön kapak ve arka kapak arasında biraz ton farkı olsaydı daha iyi olurdu, birde bebek resminin dekupesi biraz aceleye gelmiş galiba arka zeminde kırmızılıklar kalmış...
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
elinize sağlık süleyman bey bu dergi işi sizi baya sardı :D
izniniz olursa bi kaç önerim olacak ön sayfadaki dekuplar dikkatimi çekti benimde
bide arka sayfada bardağa boşalan sütler havadan geliyor askıda kalmış
arka sayfaya bebek değilde süt için 3-4 yaşalarında bir afacan koysaydınız daha iyi olurdu kanısındayım çünkü bebekler 1 yaşına kadar dışardan süt içmezler
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
@Fatih Coşkun


biz genelde takvim ve kitap üzerine çalışıyoruz. ama Dergi işine gireceğim fatih :) benden kaçamaz...
Boşalan sütler için çok düşündüm ama resmin tamamı öyle. yukarı koydum olmadı. bende öyle bıraktım. Çocuk yaşı konusunda haklısınız. dekubeler düzeltildi.
teşekkürler yorumun için.
 

Bahtınur YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
19 Haziran 2008
Mesaj
1.144
Tepki
461
ön kapak ve arka kapak arasında renk bütünlüğü olmasından yanayım,
bebeğin dekupesinin kenarları blur tool ile yumaşatılmalıdır,
bir de arka kapaktaki sütaş yazısı yerine logosu ve kurumsal renkleri gibi düzeltmeler daha hoş olurdu. nacizane fikrimdir teşekkürler.
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
@Bahtınur YILDIZ

Yorumunuz için teşekkürler. Bebek dekubesinde biraz aceleci davrandım yoksa böyle bırakmam ciddi bir çalışmada. Deneme çalışması olduğu için biraz da üşendim :)
Tabii size eleştirecek malzemede bırakmak lazım :)))) (Şaka tabiiki)
Fikirleriniz benim için çok önemli.
 
Kayıt
21 Haziran 2008
Mesaj
70
Tepki
0
Acaba bu dergi 100- 150 sayfalık bir dergi olarak mı düşünüldü yoksa arka kapağın çigilerinin bittiği yerden ön kapağın beyazına kadar olan kısımda mı ön kapağa dahil. Eğer dahil ise bence ön kapak sadece o beyaz kısımdan oluşması daha iyi olur. Bebek dekupesi ve sütlerin havada kalamsı konusunda arkadaşlara katılıyorum sütler için en azından bir geçiş ile yumuşatma kullanıla bilir. Meyveli sütleri içecek olanların 5-6 ayalarındaki afacanlar olduğunda doğru, bencede resim değişmeli....

Elinize sağlık kolay gelsin...
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
@Mustafa Turan


Mustafa bey;
Bu benim deneme dergi kapağı çalışmam. Ancak ben matbaacıyım ve ölçülere dikkat ederek çalıştım. 64 sayfa (4 forma) olarak düşündüm bu çalışmayı. Sırt payı yatay bilgilerin olduğu kısıma kadardır. (0.5 cm)
Bebek dekubesi, sütlerin havada kalması ve çocuk yaşı konusunda haklısınız onları arkadaşların uyarısı üzerine yeniden düzenledim.
Şimdi iç sayfalırını çalışıyorum. Bittiğinde onları da paylaşacağım. Teşekkürler yorumunuzu için.
 

Yasin Kaya

Üye
Kayıt
12 Aralık 2008
Mesaj
35
Tepki
0
Süleyman bey çalışmalarınız denemeymiş şimdi okudum o kısmı ama bu da bence olmamış çünkü burdada çocuk iyi dekupe olmadığı için sakatmış gibi duruyo size tavsiyem photoshop taki sponge tool aracı ile bebeğin ayak ve bacakkısım larına doğal gölge vererek onu 3 boyuta indirgemeniz sanırım sadeclikten yanasınız ama dergide profesyonel görsellik önemlidir karman çorman olsada ne anlattığı önemlidir insan ilk bakışta anlıyomu önemli olan o mesela kucağında bi bebekle gözünden yaşgelen bi anne yada direk gözünden yaş gelen bir bebek daha uygun olurdu ayrıca yeni kıta yeni ümit dergisine benzemiş bence daha geniş düşünün bu çok kısa sürede yapılaak bi çalışma siz matbaadaymışınız bence o sizin avantajınız oyüzden herkesin yapabileceği değil herkesin kötüde olsa yapamayacağı işler çıkarmalısınız eleştirilerim için özürdilerim eğer ağır olduysa
 
Yukarı Alt