desinatörlük hakkında bilgi

Kayıt
22 Ağustos 2008
Mesaj
7
Tepki
0
arkadaslar internet üzerinden desinatörlük detaylı bilgi veren görsel anlatımları olan site varmı emprime baskı desinatörlüğü:confused:
 
Kayıt
29 Aralık 2008
Mesaj
36
Tepki
0
sanırım yok. internette emprime desenlerinden ziyade grafik ve grafik tasarım larla bide programların kullanımı hakkında bilgiler var. ben yaklaşık 8 senedir desinatörlük yapıyorum. ya bi şirkete girip çalısman gerekir yada bu işi bilen birisinden ders alman gerekir. internette sadece kullanımı anlatılır. emprime öle bişeki deseni çizerken baskıda nasıl çıkacağını bilmen gerekir. desen çizmeden önce baskı oalyını bilmek gerekir.

Tavsiye.. özel bir şirkette çalısın yoksa zor :D
 
Kayıt
21 Aralık 2008
Mesaj
42
Tepki
2
@yakup ozbek

baskı bilmeden olmaz mı yaa. ben desen oluşturmayı çok seviyorum(photoshopta). ama zaten bi mesleğim var fazla vakit ayıramam. çizdiklerim hiç işe yaramaz mı baskı bilmeden.
 
Kayıt
22 Ağustos 2008
Mesaj
7
Tepki
0
sayın yakup bey bri sorum daha olucak benim desinatörlük değil de emprime baskıcılarda gelen desenin renklerin ayrımı ve ölçülendirmesini öğrenmek istiyorum kusuruma bakmayın anlatamamısım derdimi yani pozlamadan önceki işlemi sordum bilgi verirseniz cok sevinirim veya tavsiyeniz nedir şimdiden tesekkür edrim tavsiyeleriniz için saygılarımla....
 

Asaf Sirin

Üye
Kayıt
22 Mart 2009
Mesaj
11
Tepki
1
Merhaba

Benim de bir kac sorum var :

Ozel calisan desinatorler bulmak mumkun mu ?
Turkiyedeki tasarim hakki ile ilgili durum nasildir? Yururlukde olan yasalar , ve onlarin tatbiki .
Desen siparisin fiyatlandirmasi nasil yapiliyor ?

Onceden tesekkurler.

/Asaf
 

desinatör

Üye
Kayıt
5 Eylül 2007
Mesaj
24
Tepki
1
said bey pozlamadan once dıkkat etmenız gereken sey tram degerlerınız ve tramların netlıgı. kullanacagınız kalıba ve baskı çeşidine göre tram ve açı vermelisiniz. mesela 60 lık ipeke film cekecksiniz ve dıyelımkı baskınızda plastik olacak tram degeri 35 ila 40 olsunki kalıp tıkandıgında ipekten geçsin boya. diyelimki su bazlı veya aşındırma olacaksa 45 ve 55 arası tram degeri mükemmel olacaktır. birde acılar var ben genelde 508 de çalışıp 36 açı veriyorum tram degerlerimide 45 te tutyorum sonuç gayet iyi oluyor en azında desende hare yapmıyor
 

bayram213

Üye
Kayıt
2 Temmuz 2009
Mesaj
9
Tepki
0
slm ben 23 yıldır emprime baskı işi ve desinatörlük yapıyorum bu konularda yeni olan arkadaşlara yardımcı olmak isterim:)
 
Kayıt
4 Aralık 2008
Mesaj
6
Tepki
0
ben aşındırma ya da su bazlı baskıda cm olaraka tram veriyorum.22 tarm değeri açıda 55 round da yeterli mi acaba..inç mi yoksa cm mi daha iyi merak ediyorum.
 
Kayıt
4 Aralık 2008
Mesaj
6
Tepki
0
şu anda da elimde aşındırma desenler var ebatları büyük 50 cm civarında.x-men , örğmcek adam gibi çizgi dergi sayfaları çizimi.8 yada 10 renk civarında.bunlara kaçlık tram vermeliyim yardımcı olurmusunuz.kaç dpi çalışıyım??ipek numaraları ne olmalı vss...
 
Yukarı Alt