Dev ayakkabı heykelleri İstanbul sokaklarında

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89

Shoe Art İstanbul 2008 kapsamında birbirinden ünlü isimlerin tasarladığı ve sayılara 100’e ulaşan dev ayakkabı heykelleri, İstanbul sokaklarında moda ve sanatı buluşturarak bir ilke imza atıyor.

Tarih:1 Eylül-31 Ekim 2008
Yer:Çeşitli mekanlar
Şehir:İstanbul Avrupa

Shoe-Art İstanbul 2008 kapsamında 100 farklı tasarımcı ve sanatçı tarafından tasarlanan dev ayakkabı heykelleri, 1 Eylül’den itibaren İstanbul sokaklarında sergilenmeye başlayacak.

Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Hotiç’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi, Ekim sonuna kadar İstanbul sokaklarına ihtişamıyla renk katacak.

Sergi, sanatçıların eserlerini binlerce sanatsevere gösterebilmeleri için alışılmışın dışında dikkat çekici bir tuval sunuyor.

İlk insanla başladığı varsayılan ve tarihsel süreçte sanatsal bir boyut kazanan ayakkabının oluşturduğu bu özel tuval üzerinde sanatçılar, Türkiye’nin ve İstanbul’un mozaik yapısını, kültürünü, sanat anlayışını ve hayal gücünü yansıtıyor. Şehrin en hareketli noktalarından başta Şişli olmak üzere Nişantaşı, Teşvikiye, Abdi İpekçi gibi en işlek ve hareketli caddeleri ile büyük alışveriş merkezlerinde sergilenecek heykeller sanatı ve tasarımı eğlenceli bir şekilde bir araya getiriyor.

Shoe-Art İstanbul 2008 kapsamında sokakları renklendirecek 100 farklı tasarıma sahip ayakkabı heykelleri, stiletto, spor ayakkabı ve motosiklet ayakkabı olmak üzere 3 farklı biçimde tasarlandı.

Uluslararası alanda da farkındalık yaratacak bir tanıtım gücü oluşturan dev ayakkabıların yükseklikleri 1.80 cm.’yi, genişlikleri ise 2.60 cm.’yi buluyor. Dünya’nın önemli açık hava sergilerinden biri olmaya aday iki ay sürecek Shoe Art İstanbul 2008 Sergisi sonunda düzenlenecek müzayededen elde edilecek gelirin tamamı ise TEMA ve Türk Kalp Vakfı'na bağışlanacak.

Ayakkabı Heykellerini Kimler Tasarlıyor?

Shoe Art İstanbul 2008 projesi kapsamındaki dev ayakkabı heykellerini tasarlayan ünlü isimler arasında Alinur Velidedeoğlu, Arzu Kaprol, Atilla Kuzu, Bahar Korçan, Emel Acar, Ertuğrul Ateş, İdil Tarzi, İsmail Acar, Yazbükey gibi simalar da yer alıyor.

Shoe-Art İstanbul 2008 Organizasyon Sponsorları

Ana Sponsor Hotiç – İletişim Ortağı CnnTürk, Joy Türk, Fashion TV - Proje Danışmanlığı TBWA Fusion Moda Tasarımcıları Derneği - İletişim Desteği Effect Halkla İlişkiler - Medya Takibi PR Net - Mekan Desteği Kanyon, Akmerkez, Cevahir, İstinye Park, Metrocity, City’s Nişantaşı, Capacity, Astoria, Resürans Çarşısı
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Şahsen o "Dev Ayakkabılar" dan bende gördüm, sergi sonunda yapılacak müzayede elde edilen gelirin tamamının vakıflara bağışlanması da ayrı bir güzellik katıyor o ayakkabılara:)

Bilgi için teşekkürler Abdullah Bey
 
Yukarı Alt