Dijital Dergi Tasarımı

Kayıt
31 Mart 2012
Mesaj
44
Tepki
3
Herkese merhabalar,
Çok fazla bilgisayar oyunu oynamaktan sıkıldığım için bilgisayarda daha güzel şeyler yapmak istedim.
Kendi kendime dergi yapmak istiyorum. Bak dergisi gibi bir şey yapmak istiyorum. Bikaç gündür sürekli google da nasıl yaparım diye arıyorum. Aklıma takılan şeyleri sormak istedim. Umarım burdaki profesyonel büyüklerim yardımcı olabilirler.

1)Sayfa tasarımında hangi yazılımı kullanmamı önerirsiniz? (Mizanpaj denilen bu işin etkisi nasıl sağlanır konulu bir sürü şey okudum. Okuduklarımı deneye deneye sayfalar yapmak istiyorum)

2)Bak dergisinde (http://www.bakdergisi.com/) sayfaları gerçek dergiymiş gibi mouse ile çevirebiliyoruz. Onu nasıl yapabilirim?

3)Bu dergi sayfaları ile ilgili okuduğum yazılarda çok fazla 'leke değeri' denilen bişey var. Bu konuyu anlamam için bildiğiniz bi kaynak var mı?

4)Benim dergide yayınlayacağım yazılarım ya da sizler gibi görsel tasarım işlerim yok. O yüzden dergiciliği öğrenmeye çalışırken sevdiğim insanların hayatlarını falan anlatmayı düşünüyorum. Sırf tasarımcılığı öğrenirken koyucak yazı ve görseller olsun diye. Acaba bak dergisi gibi birşeye video da ekleyebilir miyim?

Şimdeden teşekkür ederim.
 
Kayıt
31 Mart 2012
Mesaj
44
Tepki
3
@deveningozu

Sevgili ben,
Evvela grafikerlerin paylaşım yaptığı sitelerde bişeyler öğrenicem hevesiyle dolaşmaya devam ettikce, sallanmamanın kaderin olduğunu kabullenmelisin. O yüzden o ablak suratını asmayı bırak.
İlk sorunun yazılım olması senin ne kadar tırt biri olduğunu gösterir. Sayfa tasarımının inceliklerini çözdün, birbirinden ince tasarım zekasını barındıran sayfa tasarımlarını izledin, ustaların işlerini yaladın yuttun da işe koyulucan, nedir hangi programı kullanıyım diyosun. Bu kafayla gitme derim. Bak burda öyle abiler ablalar var ki sana bi paket tasarlarlar ömrünü kafanda huniyle dolaşarak geçirirsin. Akıllı ol aslan parçam.

Gelelim bak dergisi muhabbetine, yani tosunum, ağzını burnunu kırmıyım diyorum, dayanamıyorum. Bak dergisinin tasarım kalitesinde (bak daha içerik geliştirmekten bahsetmiyorum, o konuya girersem cidden rencide edicem seni) iş yaptın. Tek derdin mouse ile sayfayı çevirmek he mi? Git kendini daha çok dövdürtmeden.

Yani şu leke değeri mevzusuna girmesen '70 milyonun' gözü önünde tepiği yerdin benden. Bilirsin çılgınım,yaparım. Sorarken omuzlarının üstündeki manasız ağırlığı kullanığın tek soru bu olmuş adamım! (ağı yerlerde gezen pantolon mode off)
Bu leke değeri önemli mevzu canım ciğerim. Buna kafa yor işte.
Tasarımını estetize ederken kullanacağın en önemli öge bu leke değeri. Sonra bu renklerin bir arada kullanımı, belli başlı tipografik ögelerin yarattığı etki falan önemli şeyler bunlar. Asıl kafa yorulması gereken şeyleri bende öğrendikce anlatıcam, zorla da olsa sokucam o kalın kafana.

Dergi yapıcam diyosun, video ekliycem diosun. Ya neyse bişi demiyorum ben sana.
Multimedya cd si mi hazırlıyosun dergi mi yapıyosun eşek herif!
Bak daha fırça çekmiycem ama şu eşek kelimesi yüzünden moderasyondan sopa yersem, seni bulurum 'olum'. Evinden aldırırım seni haberin olsun :) (körfez çocuğu mode off)

Şimdi kalk git dergi tasarımı yap canımı sıkma.
Gözlerinden öperim şizofrenik kardeşim.
 
Kayıt
31 Mart 2012
Mesaj
44
Tepki
3
@GÜNEL AYVACI

amin hocam cümlemizi, bu arada sizin postlarınızda Hasan YILDIZ like' ı default olarak geliyor galiba :)
saygılar.

ADMİNE NOT: Günel Hocam'dan geçer notu aldım. Bu başlığı da keyfi olarak uçurmazsınız umarım.

GÜNEL HOCAYA NOT: Hocam kızıcaksınız biliyorum ama admine sataşmasaydım bu gece uyku tutmazdı beni :)
 

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
714
Tepki
7
Öğretmenim diye her şeye kızacağımı düşünmeseniz....
Çok toleranslıyım ama dayanamayacağım durumlar oluyor haliyle :)
 
Kayıt
31 Mart 2012
Mesaj
44
Tepki
3
'komik bişey varsa söyle de forum olarak hep beraber gülelim' demediğiniz sürece sorun yok hocam :)
hasan abi açıklamayı özelden gönderdim abi.
 
Yukarı Alt