Dikkat !

caylakop

Üye
Kayıt
15 Aralık 2007
Mesaj
40
Tepki
0
bi arkadaşımın başına gelen bi olay ve bütün arkadaşları dikkatli olmaları için uyarıyorum insanların milliyetçi duygularını kullanıyorlar

'TERÖRÜ LANETLİYORUZ.HERKESİ BİRLİK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ' KONULU BİR MAİL
GELİRSE SAKİN AÇMAYİN.

ÇÜNKÜ İÇİNDE BULUNAN .PPS(POWERPOİNT) SUNUSU OLAN MAİLDE DOSYA AÇILDIĞI
ZAMAN TAMAMEN ZARARSIZ VE MİLLİYETÇİ GİBİ GÖRÜNEN BİR POWERPOİNT SUNUSU
EŞLİĞİNDE SÖZDE TERÖR KARŞITI RESİMLER VE YAZILAR ÇIKIYOR.
EN SONUN DA İSE BUNUN PKK TARAFINDAN YAPILDIĞINI VE TAMAMEN ALDATMACA
OLDUĞUNU İÇEREN TÜRKİYE KARŞITI KÜRDİSTAN YANLISI BİR RESİMLE(BÖLÜNMÜŞ
TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN HARİTASI) BÜTÜN SİSTEMİNİZİN ÇÖKTÜĞÜNÜ,
BİLGİSAYARINIZDAN BÜTÜN VERİLERİN SİLİNDİĞİNİ SÖYLÜYOR.
VE ARTIK ÇOK GEÇ KALDINIZ BÜTÜN VERİLERİNİZ SİLİNİYOR.
SİLİNMEDEN ÖNCE DE AÇILDIĞI İLK ANDA MSN LİSTENİZDEKİ TÜM ARKADAŞLARINIZA
MAİLİ YOLLUYOR
 

melek

Üye
Kayıt
14 Aralık 2007
Mesaj
65
Tepki
0
bilgi için teşekkürler, mailleri açmamak en iyisi
 

rose

Üye
Kayıt
14 Mayıs 2008
Mesaj
36
Tepki
0
çok teşekkürler uyarın içinnnn...merak ediyorum biz kimseye güvenemeyecek miyiz acaba????
 

bybless

Üye
Kayıt
13 Haziran 2008
Mesaj
21
Tepki
0
evet çok hakılısın... ve bu uyarın bence tüm üyeler tarafından okunmalı. çünkü çoğu insan arkaşımdan mesaj gelmiş diye okuyor. ama oysa gelen mail arkadaşından değil onun bundan haberi yok...

sonra bu maili açıp okuyorlar ve aynen virüs içerde...

lütfen...! kişi size bak mail yolladım aç diyene kadar o maili açmayın.. kardeşiniz bile olsa...
 

bybless

Üye
Kayıt
13 Haziran 2008
Mesaj
21
Tepki
0
@rose


bunun güvenle hiç bir alakası yok... msn açılır açılmaz virüs kendi msnde bulunan herkese yolluyor zaten. tutupta sizin güvendiğiniz msn sahibi yollamıyor...
 

merteral

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2007
Mesaj
815
Tepki
27
PKK'lı 12 kişilik hacker çetesi, Emniyet teşkilatının titiz çalışmasıyla çökertildi. MSN adreslerine gönderilen e-postalara, 'Terörü Lanetliyoruz; Herkesi Birlik Olmaya Çağırıyoruz' başlığı koyan hacker'lar, ekli dosyayı seyreden kişilerin bilgisayarların
Diyarbakır Emniyet teşkilatı, terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan 'hacker çetesi'ne yönelik önemli bir operasyona imza attı. Diyarbakır, İstanbul, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa'da düzenlenen eşzamanlı operasyonda, yaklaşık 800 web sitesine terör örgütü lehine sanal saldırı yaptıkları belirlenen 12 kişilik hacker çetesi çökertildi. Çetenin, sitelere propaganda içerikli logo ve metin içeren sayfalar yerleştirdiği tespit edildi. Kendilerini 'Kürt hacker' olarak tanımlayan çete üyelerini uzun süre izlemeye alan polis, ilk olarak kullanılan bilgisayarların IP numaralarını belirledi. Yapılan araştırmada sitelere 5 ayrı ilden girildiği belirlendi. Ardından bilgisayarların bulunduğu internet kafe ve evlerin adreslerine ulaşıldı.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinasyonuyla Diyarbakır, İstanbul, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa'da operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, 9'u Diyarbakır'da olmak üzere toplam 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 12 kişi ile ilgili yapılan soruşturmada, terör örgütüne yardım eden kişilerce hacker grupları oluşturularak, kamu kurum ve kuruluşları ile ticari ve bilgilendirme amaçlı özel kişilere ait yaklaşık 800 web sitesine sanal saldırı yapılarak, terör örgütü lehine propaganda içerikli logo ve metin içeren sayfalar yapıştırıldığı tespit edildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; "Yönettikleri sitelerde örgütün kırsal alanına katılımı teşvik ettikleri, kitlesel katılımlı olayları saptırarak ve sanal ortamda provoke ederek sansasyonel nitelikte eylemler gerçekleştirilmesi yönünde çağrıda bulundukları tespit edilmiştir. Şahısların ev ve üzerlerinde yapılan aramada, 18 hard disk, 2 flash disk, çok sayıda CD, DVD ve disket, yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirildi.'' denildi. Emniyet zanlıların sorguları için savcılıktan ek süre istedi. Açıklamada, 12 kişinin sorgulamalarının ardından adlî mercilere sevk edildiği kaydedildi.

Virüs yoluyla siteyi çökertiyorlar

Örgüt yandaşı internet sitelerinde zaman zaman tehdit içeren açıklamalarda da bulunan 'Kürt hackerlar' geliştirdiği virüs yoluyla da istedikleri bilgisayarların bütün bilgilerine ulaşarak tehdit ediyordu. Hacker'lar, bugüne kadar hacklenen sitelere sadece 'index' attıklarını belirterek, bundan sonra sitelerin içini de boşaltarak kullanılamaz hale getirecekleri tehdidini savuruyordu.

İnternet sitelerinde ve MSN adreslerine gönderilen e-maillerde, "Terörü Lanetliyoruz; Herkesi Birlik Olmaya Çağırıyoruz" konulu mesajlar gönderiliyor. İçinde bulunan .pps uzantılı powerpoint sunumu mailde dosya açıldığı zaman tamamen zararsız ve milliyetçi gibi görünen bir powerpoint sunumu eşliğinde sözde terör karşıtı resimler ve yazılar çıkıyor. En sonunda ise, bunun PKK tarafından yapıldığını ve tamamen aldatmaca olduğunu içeren Türkiye karşıtı sözde Kürdistan yanlısı bir resimle (bölünmüş Türkiye ve Kürdistan haritası) bütün sistemin çöktüğünü, bilgisayarınızdan bütün verilerin silindiğini söylüyor.

Silinmeden önce de açıldığı ilk anda MSN listesindeki tüm şahıslara aynı e-mail yollanıyor. Yine aynı şekilde MSN listesine laneththeteror hotmail.com eklendiği takdirde, bütün adres defteri örgüt yandaşı hacker'ların eline geçiyor. Siz kabul etmeseniz de virüslü bir dosyayı bilgisayarınıza yolluyor uyarısı yapılıyor. Kimi çökertilen web sitelerine terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan olmak üzere örgütün sözde kahramanlarının fotoğrafları ile sözde bayrakları konuluyor.

Zanlıların emniyetteki ifadelerinde, kendilerinin sanal HPG savaşçıları olduklarını söylediği öğrenildi. Zanlıların Nevruz Bayramı başta olmak üzere örgüt yandaşlarının yaptığı birçok eylemde boy gösterdikleri ve görüntülerinin tespit edildiği belirtildi. Zanlıların 40 örgüt yandaşı sitenin yöneticisi olduğu tespit edildi. Emniyet, bu sitelerin kapatılması için savcılığa müracaatta bulundu.
 
Yukarı Alt