Doğu Marmara Logo ve Slogan Yarışması Başladı.

Kayıt
29 Eylül 2010
Mesaj
72
Tepki
0
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından Doğu Marmara’da bulunan Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerinin Logo ve Sloganlarını belirlemek üzere “Marka Kent Logo ve Slogan Yarışması” düzenleniyor.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Doğu Marmara da bulunan illerin valilikleri, Büyükşehir ve il belediyeleri, Sanayi ve Ticaret Odaları, İl genel meclis başkanlıkları, Bölgede bulunan üniversiteler tarafından destekleniyor.
Marka Kent Logo ve Slogan Yarışması duyurulması ve tanıtımı için Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinde basın toplantıları düzenlendi. Toplantıları illerde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim kurulu üyeleri, Üniversite temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Logo Büyük Eksiklik
Doğu Marmara Kalkınma ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan yaptığı açıklamada ; “Kentler; logo ve sloganları ile hafızalarda kalmaktadır. Logo ve sloganların uluslararası camiada tanınırlık açısından önemi vardır. Ülkemizdeki
kentlerin en büyük sıkıntısı logosu olmamasıdır. İstanbul gibi bir kentin bile logosu bulunmuyor. Bu tür bir eksiklik, Doğu Marmara illerinin imajının oluşturulması ve insanların zihninde canlanması açısından büyük bir eksiklik. Logolar ileri çağrıştıran bir simge olması gerekiyor. Kalkınma ajansı olarak bu eksikliğin giderilmesi için 5 ilde aynı yarışmayı organize ettik. Kocaeli’nin ‘Çalışınca Oluyor’ sloganı hafızalarda yer eden güzel bir slogan. Ancak kentin genelini kapsayan bir slogan ile desteklenmesi doğru olacaktır. Temennimiz yarışmadan inşallah kentlerimizin bütün özelliklerini yansıtan logolarının ortaya çıkması. İnsanların zihninde Kentlerin ismi çakmalı.” dedi.
Halk Oylaması Yapılacak
Doğu Marmara Kalkınma Ajansından verilen bilgiye göre yarışmanın amacının Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova’nın Marka Değerlerinin kentlilik bilincinin oluşturulması, geniş kitlelere duyurulması, tanıtımı ve kamuoyunda benimsenmesini sağlamaktır.Yarışma sonucunda halk oylaması ile belirlenecek logo ve slogan çalışması Doğu Marmara İllerinin genel kabul görür logo ve sloganı olarak kullanılacaktır. Logo ve slogandan oluşan tasarımlar bölgesel değil, Doğu Marmara illeri kapsayacak şekilde olacaktır. Yarışmaya amatör veya profesyonel herkes katılabilecek. Yarışmaya katılım ücretsizdir. İstekliler yarışmaya en fazla 2 çalışma ile katılabilecektir. Teslim edilen çalışmalar Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek ve halk oylamasına sunulmak üzere 5 çalışma seçilecektir. Bu 5 çalışma halk oylamasına
sunulacak ve halk oylaması sonucu dereceler belirlenecek.
Her il için dereceye giren yarışma birincisine 7. 500 TL, ikinciye 5. 000 TL, üçüncüye 3. 000 TL para ödülü verilecek. Yarışmanın son teslim tarihi 25 Kasım 2011 saat 17. 00 olarak belirlendi. Başvurular http://www.marka.org.tr/ adresine yapılacak.
 
Yukarı Alt