Dreamweaver 8 Dersleri - Pop-up Menü Oluşturmak

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
1. Adım :

Dreamweaver 'da Basic page > Html yaparak yeni bir sayfa açın. Sonra table
bölümünden 1 – 1 yeni bir tablo oluşturun, isterseniz genişliğini de 112 pixels yapın. Daha farklı bir genişlik uygulayabilirsiniz, çok önemli değil.



Sonra oluşturduğunuz tablonun içine aşağıdaki gibi menü yazıları yazın.



2. Adım :

Home yazısı seçili iken alttaki Properties panelinden link bölümünü seçin ve herhangi bir linkinizi verin veya bir linkiniz yoksa alt Gr + 3 tuşlarına basarak # (yalancı link) oluşturun.



Sayfayı Save yaparak kaydedin. Link verilen Home yazısının üzerindeyken yandaki Tag panelinden Behaviors a gelin + işaretine tıklayarak Show pop-up Menu tıklayın. ( Eğer Behaviors panelini göremiyorsanız üstteki menüden Windows > Behaviors yapın.



Fireworks ile ilgili mesajı görürseniz Continue yaparak devam edin.

Aşağıdaki pencere gözükecektir.



Text yazan yere şimdilik Link1 (menü açıldığında gözükecek isim) yazın, hemen altında Link yazan yere de link vereceğiniz yer eğer şu an yoksa #link1 yazın. Sonra + -
işaretlerini gördüğünüz yerden + ya basarak eklemiş olun ve tekrar baştan Text ve Link kutularını doldurarak ve + ya basarak devam edin. – ye basarsanız listeden istediğinizi silebilirsiniz.



Appearance sekmesine tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir pencere gözükecektir ve yazınızın ile renklerinizin nasıl gözükeceğini buradan ayarlayıp, keşfedebilirsiniz.



Advanced sekmesinde ise link kutularının genişliği, yüksekliğini aşağıdaki resimde olduğu gibi belirleyebiliyorsunuz.



Position ise nasıl gözükmesini istiyorsanız herhangi birini seçiyorsunuz.



Ok. tuşuna bastığınızda işleminiz tamamlanmış demektir ve F12 tuşuna basarak Popup menünüzü test edebilirsiniz. Eğer her hangi bir değişiklik yapmak istediğinizde yine Behaviors panelinin altında oluşturduğunuz Show Pop-Up Menu sekmesine tıklayarak değişiklikleri uygulayabilirsiniz.

 
Kayıt
16 Ağustos 2008
Mesaj
7
Tepki
0
DW ye resim ekleyerek pop-up oluşturmak istiyorum ama eklediğim resim dw de gözükmüyor. Gri oalrak parçalanmış bir resim işareti var. Eklediğim diğer resimler üzreinden pop-up menüleri çok rahat oluşturtabiliyorum.

fikri olan var mı?

Ayrıca tablo oluşturamıyorum. Silik duruyor ve üzerine gelince standart mode only yazıyor. Bu konuda da yardımınızı istiyorum.
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
@mafatu

Parçalamış resim işaretinin görüntüsünü alıp buraya koyarsanız daha açıklayıcı olur. Eklediğiniz diğer resimlerde pop-up mönülerini rahat oluşturduğunza göre ozaman hatalı resmin formatını kontrol ediniz.Tablo sorununu biraz daha açıklayıcı yzarmısınız mümkünse ekran görüntüleri olursa daha iyi olur.
 

nakon

Üye
Kayıt
19 Ocak 2011
Mesaj
1
Tepki
0
arkadaşlar benim program türkçe olduğu için popup menü diye birşey çıkmıyor :confused: ne yapmam gerekiyor?.
 
Yukarı Alt