Dreamweaver da Layer kullanımı

barisow

Üye
Kayıt
11 Mart 2009
Mesaj
23
Tepki
0
Sevgili Arkadaşlar , Dreamweaver da Layer kullanımı hakkında bana ve diger ihtiyacı olan arkadaşlarıma geniş çapta bir ders paylaşımı yapabilirmisiniz.

Not : Lütfen diger forumlarda da aynı dersleri alıp kopyalamayın. Kaliteli bilgi paylaşımını rica ediyorum. SAygılarımla...
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Kurallara göre konu açınız aksi takdirde konunuz kilitlenip silinceketir.

Forum kuralları:

27-)
Konu içeriğini ve sorununuzu kısaca anlatmayan, "yardım", "lütfen yardım", "acil" gibi anlamsız başlıklarla konu açmak yasaktır.
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Layer ID: Layer in adı
L: Layerin soldan uzaklığı
T: Layerin üstten uzaklığı
W: Layerin genişliği
H : Layerin yüksekliği (T,W,L,H değerleri piksel(px), yüzde(%),santimetre(cm) şeklinde girilebilir)
Z-index: Layerin diğer layerlere göre gözükme sırası (En büyük z-indexli layer en üstte gözükür)
Bgimage: Layer içinde kullanılabilecek arkaplan resmi
Bgcolor: Layer içinde kullanılabilecek arkaplan rengi
Vis: Layerin görünme durumu. Normalde layerlar visible(görünür) değildir inherit tir.Eğer layeri görünmez yapmak istiyorsak hidden yapmalıyız.
Tag: Layeri HTML içinde span veya div tagı şeklinde seçer.
Overflow: Layere kaydırma çubuğu eklemek için.scroll ile kaydırma çubuğu ekler. Auto duruma göre ekler.Hidden ise layer dışına taşan nesneleri gösterme



Layerleri window > others > layers penceresinden kontrol edebiliriz. Oluşturduğumuz layerleri göz işaretine tıklayarak görünür-görünmez yapabilir, z-index ine göre sıralayabiliriz.


Show/hide layer

Layerler DHTML animasyonlarında sık kullanılırlar. Resimler, yazılar layerler ile hareket ettirilebilir. Behavior penceresinde layerlerla ilgili iki özelik var. İlki show/hide layer. Örneğin; yeni bir sayfaya bir layer çizelim ve belli olması için bir arkaplan rengi verelim. Ardından form içermeyen iki buton ekleyip birinci butona Behavior > + > Show/hide layer ile hide özelliği, ikinci butona ise show özelliği verelim. Böylece butonlara basıldığında layer görünür/gizli hale gelecek.


Drag layer

Bir diğer özellik drag layer. Bu özellik ile layerleri mouse ile taşıyabiliriz. Kullanmak için layer seçili halde iken Behavior > + > Drag layer penceresini açmalıyız.Bu pencerede Movement > Unconstrained ile layeri bir sınır olmaksızın hareket ettirebiliriz. Constrained ise L,W,R,T ölçüleri ile layerin ancak belli alan içinde hareket etmesini sağlar.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Erkin bey kullandığım program değil ama merak ettiklerim arasında, öğrenmeye çalışan yada kullanan birçok arkadaşa faydalı olacaktır, bu faydalı bilgiler için teşekkürler, emeğinize sağlık.
 
Yukarı Alt