efekt yardımı

2kral

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2012
Mesaj
44
Tepki
0
merhaba arkadaşlar acaba aşağıdaki resimi adamlar nasıl yapıyor bu konuda yardımlşarınızı bekliyorum...

 

Günay YUNUS

Grafikerler.Org
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
5 Mayıs 2011
Mesaj
419
Tepki
26
Bu tarzın ismine Airbrush deniyor. Tamamen brush ile yapılan bir çalışma. Herhangi bir efekt komutu mevcut değildir. Teşekkürler.
 

2kral

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2012
Mesaj
44
Tepki
0
teşekkürler...peki o işlem nasıl yapılıyor bir videolu yada resimli anlatım olursa iyi olur..
 

Günay YUNUS

Grafikerler.Org
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
5 Mayıs 2011
Mesaj
419
Tepki
26
armut piş ağzıma düş deyimi gibi oldu bu biraz. Forumda airbrush ile ilgili yapılmış çalışmaları bulabilirsiniz
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Şöyle deneyebilirsin daha başlangıç aşamasında olduğunu farzederek kolay bir uygulama ile temel mantığı verelim, uygulamalar ile siz geliştirin :)

Çalışmak istediğin görseli ps de açtıktan sonra üzerine yeni bir layer açıp istediğin bir brush ile istediğin şekli ver ardından blending options ile outer glow ve gradient overlay ver







 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
Soruyu soran arkadaş "nasıl yapılıyor" demiş, "Bana bir tane yapın atın" dememiş ki hazırcılık olsun.
Doğrusu bu çalışma grafikten ziyade resim sanatının alanı içinde.Yine de photoshopta buna benzer bir işi yapmayı deneyip, başarırsam buraya video ders yüklerim inş.
"Airbrush" deniyor..Airbrush bir resim tekniğidir, daha doğrusu boyama tekniği.Aslen havalı tabanca ile boya atma yöntemine airbrush deniyor.Photoshopta da renklendirme araçlarında "airbrush" seçenek olarak sunuluyor.Başlıbaşına böyle bir dala rastlamadım ben, seçtiğiniz fırçada airbrush özelliğini tercih edebilirsiniz ama bu da yukarıdaki etkiyi verecek diye birşey ifade etmiyor.
Bana sorarsanız ilk etapta aklıma gelen burada önceden hazırlanmış bir brush(fırça) kullanılmış olması.Bu tip fırçaları internette çeşitli kaynaklardan indirebilirsiniz.Fractal, abstract gibi kelimelerle aratmak lazım sanıyorum.
Kendi fırçanızı yapmanın, dokunuzu oluşturmanın da yolları var.Mesela bir bulut resminden kendi fırçanızı duman bulut şeklinde oluşturabilir, istediğiniz renkte uygulayabilirsiniz.Bu apayrı bir konu.Araştıran öğrenebilir.Bu resimde de elyaflı bir dokudan kaydedilmiş brush veya channel kullanılmış gibi algıladım.
 
Yukarı Alt