Efektler ile çalışmak Vol. 2 Contour efekti ( resimli )

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Haziran 2009
Mesaj
768
Tepki
39
Contour efekti

Kontür efekti, nesnenin kopylarını alarak belirlenen özelliğe göre küçülerek veya büyülterek ardı ardına ekler.
Kontür efektini uygulamak için effects menüsünden Contour komutunu tıklayın veya
Ctrl+F9 kısatyol tuş bileşenine basın. ayrıca araç kutusndaki

Interactive Contour tıklatarakta
Contour efektini uygulayabilirsiniz.hergandi bir anda contour efekti uygulanmış nesnede
değişiklik yapmk için de araç kutusundaki

Interactive Contour aracına tıklayın.
Yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini uygulayıp contour efektini aktif hale getirip nesne üzerinde tıklatıp içei veya dışarı doğru hafifçe sürükleyin.


Property Bar araç çubuğunu kullanarak contour efektinin ayarların yapabilirsiniz



Eklenen konturların yönü merkeze doğru olması için Property Bar araç çubuğundaki
To center, içeri doğru
Inside, dışa doğru olması için
Outside aracına tıklayın


Eklenecek kontur sayısını

Contour steps kutusuna girebilirsiniz.


Eklenen konturlerin kalınlığını


Contour Ofset kutusuna girebilirsiniz.




Outline color renk kutusundan en son konturun rengini, Fill Color renk kutusundan en son oluşturlacak nesnenin rengini seçebilirsiniz. Dolgu rengi iki renkten oluşuyosa nesnenin End Fountain Fill Color renk kutusunda ikinci rengi seçebilirsiniz.

Kontular arasındaki renk geçişleri nasıl olacak ?


Linear Contour Color aracına tıklatırsanız ilk nesne ile son nesne arasında kontur sayısına göre yerleştirilen nesnelerin çizgi ve dolgu renkleri spektrum üzerinde doğrusal çizilen çizgiden oluşan renklerden oluşur.



Clockwies contour Colors aracına tklatırsanız ilk nesne ile son nesne arasında kontur sayısına göre yerleştirien nesnelerin çizgi ve dolgu renkleri spektrum üzerine saat yönünde çizilen eğriden oluşan renklerden oluşur.



Counterclockwise contour Colors aracına tıklarsınız ilk nesne ile son nesne arasında kontur sayınsa göre yerleştirilen nesnelerin çizgi ve dolgu renkleri spektrum üzerinde saat yönünün tersinde çizlen eğriden oluşan renklerden oluşur. Konturlar eşit aralklarla eklnir. Konturları bir tarafa doğru kaydırmk için Property Bar araç çubuğundaki Object And Color Acceleration arcına tıklatın.




Object ölçeklendirme çubuğunu kullanarak eklenen konturların dağılımını bir tarafa kaydırabilirsniz. Konturlar arsındaki renk geçişin de birtarafa doğru yoğunlaştırabilirsiniz.

Bunun için Color ölçeklendirme çubuğunu kullanabilirsiniz.

Sağ taraftaki kilit smgesi aktifse Object ve Color ölçeklendirme çubuklarından birini kullanıca
Diğeride aynı oranda değişecektir.Object ve Color seçeneklerini ayrı ayrı değiştrmek için kilide tıklatıp pasif hale getirin. Oluşturduğunuz kontur efektini kaydebilirsiniz. Bunun için araç kutusundaki Add Preset aracına tıklatın.




Dosya Adı kutusuna bir ad yazıp Kaydet komut düğmesini tıklatın.


Kaydettiğiniz ve var olan hazır efektleri de kullanabilirsiniz. bunun için Property Bar araç çubuğunun en solundaki açılır listeye tıklatıp açın.




kullanmak istediğiniz hazır konturu tıklatıp neseye uygulayın. Efekti oluşturmak için eklenen konturları ana nesneden ayırmak için Arrange menüsünden Break Contour Group Apart komutunu tıklatın veya klavyeden Ctrl+K kısayol tuş bileşenine basın.konturlar ana nesneden ayrılsa da kendi aralarında gruplanmış durumadırlar. Grubu dağıtıp her birini ayrı bir nesne olarak kullanmak için Arrange menüsünden Ungroup komutunu tıklatın.

not: dersi hazılamamda bana yardım eden anneme çok teşekkürler ... :)

 
Yukarı Alt