EGADAP / Büşra Giritoğlu

tomy91

Üye
Kayıt
2 Kasım 2009
Mesaj
4
Tepki
0
ilk üçü logo çalismasi sonuncu ise bir ilan afis saniyorum.
sirayla, birinci logoda fondaki kirmizi rengin uzerinde ne oldugu anlasilmayan sanki sisirilmis bir balon hissi veren pembemsi alanlar var onlar yanlislikla mi oldu? herneyse hiç geregi yok fon tamamen duz olsun. yok 3D bir çalisma yapacaksan boyle belirsiz birsey yapma gorulur anlasilir bir 3. boyut ver. yoksa logo guzel, gri ve kirmizi çok uyumlu, ciddi ve çekici olmayi basarmis. belki kirmizi logonun çevresine gri bir kontur konulabilir yaziyla olan renk baginin kurulabilmesi için.
ikincisi çok fazla MS office logosu kokuyor! yazilar da benim pek sevmedigim fazla ince tarzda, bu logolarin fotokopide veya internette, bazen sirketin sponsor oldugu bir afiste minnacik bir hale gelecegini harflerin kaybolup gidebilecegini de dusunun.
uçuncu logo basit ama anlatimi guzel, tatli ve ilimli ayni zamanda modern bir tarza sahip. sadece bu yazi alti çizgisi ne diye logonun uzerine çikmis? o çizgi logoya dahil mi degil mi? ilan çalismasinda en alttaki internet sitesi adresi yanida yer alan logoda çizgi yok demek ki logo çizgisiz! kisacasi çizgi logonun ustune çikmasin, oyle basit haliyle yeterince guzel yok illa logonun alt kisminda kareler kalmasini istiyorsan çizgi goz bulandirmasin yani sadece beyaz bir ayraç yeterli. bu logoda baslik duzgun okunakli ama çok banal, ruhsuz bir karakter; olmaz diye birsey yok ama hani oyle bastan savma bir hali var.
afis te guzel, bence o mavi ev tersine duran dunyada bile duz durarak "farkini" gosterse daha anlamli olacakti. sloganda da sadece fark kelimesi tirnak içinde olsun ki "fark" deyince çok seyler kastettigimiz anlasilsin. afisin temizligi ve sadeligini de ayrica takdir ediyorum.
çalismalarin umit verici, biraz daha derin ve etrafli dusun baslamadan once, ilk aklina gelen fikre atlama. daha iyilerini bekliyorum, basarilar diliyorum.
 
Kayıt
20 Mart 2009
Mesaj
39
Tepki
0
büşra, şimdiden çok iyi gidiyorsun. valla ben katılayım dedim. ama senin yaptığını göründe şaşırdım. yaşım 21 ve daha çok erken herşey için ama şimdiden böyle bir aktivitelere katılmak beni heyecanlaştırıyor, kendi çabımda bişeyler yapıcam. artık yapayımmı yapmıyayımmı diye tereddüt ediyorum. amacım gelecek ödülü veya herhangi bir beklenti değil sadece yarışmaya katılmak o duyguyu yaşamak ben bu yarışmayı senin kazanacağına inanıyorum. bol şanslar...;)
 

tomy91

Üye
Kayıt
2 Kasım 2009
Mesaj
4
Tepki
0
Sevgili Busra sanirim benim internet baglantimda olusan bir sorundan dolayi ilk iki afis çalismasini goremedim onlar hakkinda da birkaç kelime soylemem uygun olur.
1. afis: çok guzel sadece slogani sevmedim, "farkli olmayi seviyoruz" gibi çekingen bir ifade yerine "farkliyiz" ya da "gelin farkimizi gorun" veya "fark yaratiiyoruz" gibi daha iddiali birseyler soylemek gerek diye dusunuyorum. tabii aslinda bu tam olarak grafikçinin isi degil ama burada her is size dusuyor.
2. afis: renkler tasarim falan hos ama bunun logosunu da afisini de tutmadim. kadincagiz açmis ellerini biraz dua eder veya sadaka bekler gibi, atmislar içine bir anahtar! "allahim su emlakçilarin elinden bir kazik yemeden bir ev sahibi olabilsem!" diyor içinden! "%100 guven veriyoruz" da çok bos bir slogan, nerde bu "guven" çekmeceden mi çikarip veriyorsunuz? garanti verebilirsiniz ama oyle guven vermek veriyoruz demeyle olmaz. "bizde guvenli ellerdesiniz" veya "musteriye guvenmek temel prensibimizdir" gibi daha gerçekçi, içi dolu bir ifade iyi olurdu.
 
Yukarı Alt