Ego

Sabahattin ÖZLÜ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
12 Şubat 2008
Mesaj
193
Tepki
3


Graphic Dizayn : Sabahattin ÖZLÜ
Subject : EGO




 
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
27
Tepki
0
Hocam harika gerçekten, çok güzel!! Tasarım da güzel ama yazıları ben yazmışım sanki, bu kadar felsefi yakınlık olabilir! Yazılar sana mı ait? Bire bir katılıyorum, ben de ölmüş dirilmiş biriyim :)
 

Sabahattin ÖZLÜ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
12 Şubat 2008
Mesaj
193
Tepki
3
Teşekkür ederim değerli yorumuz için Tolga Bey... Sözler bana ait değil. Alıntı.
Ölmüş, dirilmiş ? İsterseniz biraz daha konuyu acabilirsiniz... Merakımı mazur görün...
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
209
Tepki
5
Selam,

Hazırlamış olduğunuz grafik tasarımda anlatmak istediğinizin ne olduğunu sormak istiyorum. Hangi düşünceden hareketle bu tür bir çalışma ortaya çıkardınız. Bunu bilmeden herhangi bir yorum yapabilmem mümkün değil. Grafik yerleşim konsepte uygunluk içeriyor mu bu önemli benim için.

Grafiksel yerleşim konusunda iki konuyu belirtmek istiyorum. İznin olursa eğer..?

1- Dağılma etkisi ( ki çalışmanın sol tarafını ben bu şekilde yorumladım ) saç, yüz ve vücut birleşim noktasında eğer erimiş olsaydı doğallığa daha yakın bir geçişme oluştururdu. Özellikle saçlardan ve sağ yanaktan başlayan noktada önemli.

2- Siyah zemin üzerinde yok olma veya erime oluşturmak derinlik açısından daha da etkili olurdu diye düşünüyorum.

Görsel öğenin sağındaki yazıyı okuduğumuzda da ölüm, yok olma, sonsuzluk gibi kavramlar da sanırım yokoluşa doğru bir süreçteki insanın betimlenmesi şeklinde algılanmalı ve görsel çalışma da bu anlamda varoluştan yokoluşa doğru anlamlı ve titiz bir sürece işaret etmeli.

Genel olarak güzel bir çalışma. Biraz daha titiz ve dikkatli bir bakış açısıyla konuya yaklaşıldığında çok daha doğal ve yaratıcı bir çalışmaya dönüşebilir. Beynine ve eline sağlık...

Saygılar..
 

Sabahattin ÖZLÜ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
12 Şubat 2008
Mesaj
193
Tepki
3
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim Melih Bey ...
Tasarım o gün ki ruh halimden çıkan bir çalışmadır...(Karamsar olduğum günlerden biriydi)..

Tasarımın konsepti Pesimist bir ruh halini anlatıyor..Alt benlik ile dış dünya arasında denge unsurunu ön plana çıkarmaya çalıştım...

Bazı ayrıntıları atlamış olabilirim ...Bu da tasarımda grafiksel açıdan, görsel manada kayıplayara yol açmış olabilir... Bunun farkındayım. Dedikleriniz ki bir kaç şeye katılıyorum... Daha titiz olup daha yaratıcı ve doğal çalışma oluşabilirdi..

Yorumlarınızı öteki çalışmalarımda da görmek isterim...Tekrardan teşekkürler....
 
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
27
Tepki
0
Hocam ölmüş dirilmiş biri derken; kendimizi sürekli izleme ve yeniden değerlendirme sonucunda artık düşünce organizasyonu olan benlik çözülür ve günlük anlamda Ego yok olur. Bu ölmektir. Ayrıca ben ocak başında şeker komasına girmiştim. 10 gün kadar bilinçsizce, toplam 1 ay Ege ünv. de yattım. Yanımdaki hastalar sapır sapır dökülüp gittiler. Buna şahit oluca egomdan tümüyle vazgeçmenin daha akıllıca ve sağlıklı olacağını çok iyi idrak ettim. Artık ben yaşayan bir ölü ya da ruhla temas edebilen bir bireyim. İddalı olduğum sanılmasın bu güçle ilgili bir söz ya da tavır değildir.:)
 

Sabahattin ÖZLÜ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
12 Şubat 2008
Mesaj
193
Tepki
3
@tolgacetin72


Aman Tolga Bey sağlığın şakası olmaz...Kendinize dikkat edin... Allah kolaylık versin.Zor günler yaşamışsınız. Size bol sıhhatli, mutlu günler dilerim.
 
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
27
Tepki
0
Eyvallah Sebahattin Bey. Elbet birgün olacak, bugün ya da yarın, kaçınılmaz son.:) Ama dikkat ediyorum sağlığıma elbette, teşekkür ederim. Size de iyi çalışmalar ve sağlıklı, verimli bir ömür dilerim.
 
Yukarı Alt