Emprime

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Emprime hakkında baskı, baskı öncesi, baskı sonrası ve emprime parça baskı çeşitleri hakkında bilgilerinizi https://www.grafikerler.org/emprime-baski/ bölümünde yeni konu açarak bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
 

cemoli

Üye
Kayıt
26 Şubat 2012
Mesaj
1
Tepki
0
Merhabalar,
Ben amatör olarak kendi tişörtlerime baskı yapmaya çalışıyorum...Kulaktan dolma bilgiler ve internette izlediğim videolar sayesinde kalıp hazırlayacak kadar birşeyler öğrendim..Buraya kadar bir sorun yok.. Deneme yapmak için ucuzundan su bazlı boya aldım.. Fakat boyanın hazırlanması konusunda bir bilgi bulamadım.. Bu işte çalışan bir arkadaşım boyanın içerisine geciktirici ve gliserin katıldığını söyledi ama hangisinden ne kadar katılıyor bilmiyorum..55 numara elek kullanıyorum ve çok sık tıkanıyor.. İki baskı peşpeşe yapamıyorum. Boyanın hazırlanmasını, kullanılan kimyasalların oranlarını bilen arkadaşlardan yardım almak istiyorum.. Birde boya ve kimyasallarla ilgili marka önerirseniz çok sevinirim.. Şimdiden teşekkürler
 

Louie34

Üye
Kayıt
4 Aralık 2013
Mesaj
4
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar ben bu baskı sektöründe yeniyim sizlerin bilgilerinizden izninizle faydalanmak istiyorum ilk olarakda şöyle bir soruyla başliyim.
1.Emprime baskı ve Serigrafi arasindaki fark nedir ?
2.Ev ortamında kalıp cıkararak tişörtelere cmyk olarak insan resmi veya daha zor bi desen basabilirmiyim ? Baskım kaliteli olurmu ? En iyi baskı sonucları için hangi ipek ve boyayı kullanmalıyım ? Herkese çok teşekkür ederim şimdiden saygılar efenim... Azerbaycan/Bakü
 
Kayıt
15 Aralık 2013
Mesaj
23
Tepki
1
@Louie34

Arkadaşım merhaba. Öncelikle şunu bilmeni isterim baskı sektöründe yeni sayılırım 1 yıllık bir çalışmam vardır. Okuyup ve gözlemlediklerimi aktaracağım. Şimdi sorularının cevabına geçelim.
1. sorunu cevabı. Emprime bir baskı türüdür, serigrafi ise baskı tekniğidir.
2. sorunun cevabı. Evde bu işi yapmam pek sağlıklı olmaz. Her desen cmyk basılamaz. İnsan gibi resimler genelde lap desendir. Spot renkler kullanılır.
3. sorunun cevabı. Desenine göre ipek numarası seçiliyor. Genelde 55 numara ipek kullanılıyor. Boya konusunu bilmiyorum.
 

Louie34

Üye
Kayıt
4 Aralık 2013
Mesaj
4
Tepki
0
@mustafabayındır

Oncelikle cok tesekkur ederim cevap verdiyin icin bu resmi kaliba dokmek istiyorum nasil tramlayim ? cmyk olarak mi calisayim ? eger mumkunse tramlayip bana atabilirmisin bu resmi ? Bana ve benim gibi bu konuda pek fazla bilgisi olmayan arkadaslara eminim ki cok yardimci olmus olursun. Bu resmi nasil basabilirim ? Lutfen anlatirmisin....
 

Dosyalar

Yukarı Alt