fasturka kurumsal kımlık calısması

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
Ellerinize sağlık hoş çalışmalar olmuş Maskotlar hoşuma gitti
Başarılar...
 
Kayıt
27 Ocak 2009
Mesaj
64
Tepki
0
Emeginize saglik.. güzel calisma olmus sizler kadar iyi olmak icin biraz daha cok calismaya ihtiyacim var..
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
209
Tepki
5
Selam,

Burçin Hanım'a,

- Tasarımda kullandığınız renklerin Pantone numaralarını merak ettim. Öğrenmem mümkün mü..?

- Hazırladığınız zarf tasarımının basımını bu tasarımla nasıl yaptırmayı düşünüyorsunuz..?

- Bunun yanında aşçıbaşı çinli mi yoksa ben mi öyle algılıyorum.

Bilgilendirebilirseniz memnun olurum.

Saygılar...
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
sayın ; Melih Yongacıya cevabım

TURUNCU OLAN : Pantone 1385 cvp
YEŞİL OLAN : Pantone 368 cvp

aşçıları ırk olarak dusunmedım sadece uygulama olarak kullandım .
matbaada yapılmayacak zarf yada baska bır ıs gormedım.
ben bu işi 30 yıldır matbaa ısı yapan babamla konusarak yaptım.
benden aynısı bırebır ıstedıklerınde yapabılecegıme ınandıgım bır ıs.

krmksz , Fatih Coşkun , haluk artuk

sizlerede guzel dıleklerınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim
 

polateray

Marka Yönetmeni
Kayıt
7 Nisan 2009
Mesaj
22
Tepki
0
Başarılar dilerim...
T harfini ortak kullanmayı iyi akıl etmişsiniz demek isterdim... Fakat Brief doğrultusunda gidilmesi gereken bu çalışmada Restaurant ismi FAST TURKA diye yer alıyor...
Logo da kullanılırmı kullanılabilir bir ihtimal fakat logonun asıl amacı marka algısını ilk bakışta vurgulamaktır bence... Dolayısıyla da isim hafızalara yanlış kazınmasın... E bir de bunun web domain ismi, marka tescili vs. işlemleri var tabi... Çalışmanız boşa gitmesin diye söylüyorum...

Saygılarımla, başarılar...
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
209
Tepki
5
Selam,

Sayın Burçin Damla Yeten;

Düşünceme takıldığı için size sorduğum soruları cevaplandığınız için teşekkür ederim. Sorularım sizi rahatsız etmesin. Grafik tasarımcı olmanın temel kurallarından birisi de kişinin yeterli derecede meraklı olmasıdır. Merak öğrenmenin şartlarından birisidir. Bu anlamda ben de biraz meraklı bir kişiyim.

Seçtiğiniz renklerden P. 368 (Solid to Process EURO) yeşil renk uygulaması gerektiğinde benim de tercih ettiğim renklerden birisidir. Baskıda sorun çıkarmaz. Bunun yanında seçtiğiniz diğer renk P. 1385 (Solid to Process EURO) biraz sorunlu bir renktir. Karışımında bulunan %7 K sarı rengin canlılığını olumsuz etki yapar bu rengin yerine P. 116 veya 123 (Solid to Process EURO) daha uygun olurdu.

Matbaada basımı için uygun olduğu düşünülen herhangi bir çalışmanın basılamayacağını kimse söylemiyor. Burada sorduğum sorunun açıklaması başka bir düşüncenin ortaya çıkartılmasına yönelikti. Torba Zarf ya da Buklet / Diplomat Zarf gibi materyaller üzerine uygulanacak tasarımlar eğer yüksek adetlerde basılmayacaksa fabrikada hazırlandıkları şeklinin üzerine basımının yapılması yöntemiyle olur. Aksi belirtilmediği sürece.

- Hazır zarfın üzerine bu tür bir basımı yapamazsınız. Bu tür bir tasarımın basımı mutlaka zarfın açık olarak basılıp daha sonra kesiminin ve yapıştırmasının yapılması şeklinde bir iş akışı izlenerek müşteriye teslim edilir.

Sorumun cevabı bu olmalıydı.

Size sorduğum sorular ve bu sorular sonrası sizi düşünmeye yönlendirdiğim için bana teşükkür etmediğiniz için ben size teşekkür ederim. Soru soran kişiye teşekkür edilmez. Teşekkür hazırladığınız çalışma sonrasında size soru sormayan hatta sizi bu çalışma nedeniyle öven kişilere edilir. Bu anlamda beklediğim türden doğru bir yaklaşım izlemişsiniz..!

Babanızın değerli bilgilerine saygı duyarım. 30 yıl az bir süre değil üstelik matbaada bir şekilde mürekkebi solumuz hatta merak edip yalamış bir kişi için ise azınsanmayacak bir süredir. Kendisinin değerli fikirlerine her zaman ihtiyaç duyacağımızı düşünüyorum. Bu anlamda benim de sizin babanızın çalışma süresine erişmeye 4 yıl kalmış olması da sanırım benim düşüncelerimin sizin tarafınızdan dikkate alınmasında umarım yararlı olur.

Eleştiri yerinde ve dozajında yapıldığı zaman kişilerin ilerlemesinde, yanlış yönlerin üzerinden atılmasında yararlı olur. Yaptığım eleştiriyi bu anlamda ele alıp bu şekilde değerlendirebilirseniz memnun olurum.

Saygılar...
 

expressoo

Üye
Kayıt
23 Haziran 2009
Mesaj
11
Tepki
0
arkadaşlar bu çalışmanın neresini beğendiniz hiç anlamadım sadece "fasturka" yazmış o kadar kendine ait hiç bir çizim hiç bir estetik yok tam matbaacı işi olmuş kartvizitlerde ki "Halkla İlişkiler Müdürü" nedir acaba burası bir holdingmi bi şirketmi "Yemeğine Sahip Çık...!" türkçede böyle bir imla yok "Yemeğine Sahip Çık!.." doğrusu budur ne biliyim ben hayatta puan vermem bu çalışmaya hiç başarılı bulmadım!..
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
@Melih Yongacı

asla elestırı yapmanızdan rahatsız olmadım her ısın bır ustası vardır sonucta sız bende tecrubelısınız ama ben galıba kendımı yalnıs ıfade ettım.

yalnıs anlasılmak ıstemem ben bu ısı yaparken ozel oldugunu dusunerek yaptım . Tabiki normalde torba zarf dıplamat zarf ıstenırse bu sekılde yapamayız benım yaptıgım kagıdı olculur bıcagı yapılır kesılır v.s. o sekılde dusunmustum ve o sekılde uyguladım.

bana bu sekılde guzel yaklasımız ıcın ıse ayrıca teşekkür ederim.


sayın;
polateray guzel uyarılarınız ıcın teşekkür ederim.

expressoo siz gerçekten ıyı bır tasarımcı olabılırsınız ama bu" tam matbaacı ısı olmus" dıye kurdugunuz cumle gercekten benı kırdı ve uzdu kendımı asağılanmıs gıbı hıssettım. Ben bu siteye bırseyler ogrenmek ıcın uye oldum okudukca uyguladıkca gelısme sağlıyorum. ama o elestırı ıcımde bırsey kopardı . keske bunu farklı bır dılde anlatsaydınız.
ama Türkçemiz ustunde gostrdıgınız ılgı ıcınde ayrıca teşekkur ederım
 
Yukarı Alt