Ferrari logosunu yeniliyor!

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45


Lobicilerin, F1 takımının ana sponsoru olan Marlboro’nun biliçaltı reklamını yaptığına dair iddialarla uğraşmak durumunda kalan Ferrari, tartışmalı barkod şeklinin yer almadığı yeni logosounu görücüye çıkardı. Markanın yeni logosu için… Grand Prix lobicileri, markanın eski barkod görselinin Philip Morris’e ait takımın ana sponsoru Marlboro ile bağlantılı olduğunu iddia etmiş, Ferrari de başlangıçta bu iddiaları yalanlamıştı. Ancak, İddiaların, etki alanının genişlemesi neticesinde Ferrari, bu yılın başında gerçekleştirilen İspanya Grand Prix’in deki yarışlarda, araçlarındaki barkod şeklindeli görseli çıkarmak durumunda kalmıştı.
Yeni logo, bu haftanın başında İngiltere Grand Prix’i Silverstone’da tanıtıldı ve logonun 2011 yılında resmen kullnılmaya başlanacağı belirtildi. Yeni logonun, barkotlu logodan belirgin bir şekilde farklı olduğu dikkatlerden kaçmadı. Ancak takım, Scuderia Ferrari Marlboro ismini kullanmaya devam edecek. Ayrıca, logonun barkodlu versiyonu, takımın pilotları Fernando Alonso ve Felippe Massa’nın takım üniformalarında hala yer alıyor.
Ferrari F1 takım başkanı Stefano Domenicali, yarış departmanı ile ilgili tüm aktivitelerde, yeni logonun kullanılacağını belirterek arabalarda, üniformalarda, pilotlarda ve Ferrari Sürüş Akademisi’nin tüm etkinliklerinde bu logo yer alacak dedi.

Domeniciali, tüm grafiklerini ana sponsorları ile paylaştıklarını bekleterek, takım isimlerinin Scuderia Ferrari Marlboro olarak aynı kalacağını, bu konuda bir değişiklik olmayacağını belirtti.

Grafikhaber.net
 
Yukarı Alt