Fikir verir misiniz?

cakabey05

Üye
Kayıt
16 Kasım 2012
Mesaj
12
Tepki
0


????? bunun gibi mi?



birde maximum 3 renk kullanılması gerektiğini okumuştum logolarda. göz ve algı düzeyi 3 ten fazla renkte dağıldığı için çok renkli şeyleri ikinci plana attık. doğrumudur?
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
Ekte belirttiğiniz en sonda ki çalışma bence uygun görünüyor önce ki örneklere nispeten.. Logo da renk şartı yok aslında önemli olan uyum.. Tabi ne kadar minimal, az öğe ile çalışılırsa o kadar yalın ve akılda kalıcı olacaktır.. Kullanılacak ortamlar düşünülerek (web-kurumsal kimlik çalışmaları-promosyon ürünleri v.b) logo oluşturulmalıdır.. Mesela müşterilerinize kalem dağıtacaksanız kalemin üzerine 1x1 cm baskı alındığında anlaşılabilirliği bozulmamalı görselin ya da kutu harf olarak tabela yaptırdığınızda sıkıntı çıkatmamalı.. Ayrıca siyah beyaz yani grayscale olarakta gözden geçirilmeli.. Siyah beyaz kaşe yaptığınızda bütün efekt ve grandyan geçişler yok olacak.. Bunun gibi onlarca öğe gözardı edilmeden vektörel formda logo tasarlanmalıdır bunlar genel kurallardır diyebiliriz..
 
Kayıt
27 Mayıs 2010
Mesaj
420
Tepki
29
1. Bitmiş haliyle güzel. Sonuncu logo gibi logolarda oynanırsa daha güzel şeyler çıkar gibi..
 

cakabey05

Üye
Kayıt
16 Kasım 2012
Mesaj
12
Tepki
0
nuriQocca
Mesela müşterilerinize kalem dağıtacaksanız kalemin üzerine 1x1 cm baskı alındığında anlaşılabilirliği bozulmamalı görselin ya da kutu harf olarak tabela yaptırdığınızda sıkıntı çıkatmamalı.. Ayrıca siyah beyaz yani grayscale olarakta gözden geçirilmeli.. Siyah beyaz kaşe yaptığınızda bütün efekt ve grandyan geçişler yok olacak.. Bunun gibi onlarca öğe gözardı edilmeden vektörel formda logo tasarlanmalıdır bunlar genel kurallardır diyebiliriz..
bunu unutmuştum!! çok teşekkür ederim.. :utan22:
 
Yukarı Alt