Fireworks Rollover Button

Curse

Üye
Kayıt
30 Eylül 2007
Mesaj
315
Tepki
2
Fireworks Rollover Button 1- Öncelike ekranda görüldüğü Edit menüsünden Insert seçeneğine tıklayalım ve New Button alt menüsüne gidelim.

2- Fireworks ekranımızda aşağıda görüldüğü gibi bir pencere açılacaktır.

3- Bu pencerede Up sekmesi seçili iken #006699 renk değerini girerek ekrandaki gibi bir Rectangle şekli çizelim.Bu şeklin üzerinede beyaz renkte bir "button" adlı bir yazı oluşturalım.Ardından da textimixe bir link verelim.Bunu textimiz seçili iken Edit / Insert /Rectangular Slice ile yapabiliriz.

4- Over sekmesine tıklayalım.Sayfamız ilk önce boş gözükecektir.Copy Graphic butonuna tıklarsak butonumuz belirecektir.

5- Over sekmesinde iken textimizi seçili hale getirerek #CCCCCC renk değerini girelim.

6- Şimdide Down sekmesine tıklayalım.Yine görüldüğü gibi sayfa boş gözükecektir.Copy Graphic sekmesine tıklayalım tekrardan.Ardından butonumuz tekrar gözükecektir.Bu sekmede iken textimiz seçili haldei iken renk değerimizi #CCCC99 olrak değiştirelim.

7- Over While Down sekmesini seçtiğimizde yine sayfamızın boş olduğunu göreceğiz.Aynı işlemi tekrarlayarak Copy Graphic butonuna tıklayalım.Şimdi butonumuz tekrardan gözükecektir.Yine textimizin rengini değiştirmek için textimizi seçili hale getirelim ve ardından da #00CC66 renk değerini girelim.

8-Active Area sekmesine tıklayalım.Ve bu pencerende de done butonu seçelim.

9- Rollover buton çalışmamızı bir önceki adımda anlatıldığı gibi done butonuna basarak bitirdiğimiz zaman,karşımıza böyle bir pencere çıkacaktır.Bu aşamaya kadar geldiğimizde artık çalışmamızı kaydedebiliriz.

10- Resim formatımızı jpg olarak ayarlıyalım.Ve File / Export menüsüne giderek ekrandaki gibi ayarlarımızı yapalım.Kaydettikten sonra butonumuzun işlevini rolloverbutton.html dosyası içinde görebiliriz.

 
Yukarı Alt