Flash öğrenmek istiyorum.

angela

Üye
Kayıt
6 Ekim 2009
Mesaj
23
Tepki
0
Arkadaşlar bir flash site hazırlamak istiyorum, Adobe Flash yükledim ve birçok örnek template ve tutorial indirip inceledim fakat hiç birinden verim alamadım.

Photoshop benim 3. kolumdur, fakat ihtiyacım olan, Flash'ın en azıdnan mantığını öğrenmek. Bu yüzden Flash bilen ve nacizhane ricamda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara Photoshop ile ilgili herşeyi (sil baştan bile) öğretebilirim.

Buna şu anda gerçekten ihtiyacım var, ilgilenen olursa lütfen bana PM atsın, ricamı kabul eden arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkür ediyorum.
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
@angela

birincisi forum bünyesinde flash'ı yeni kurmuş bir insanın dahi yapabileceği tarzda dersler mevcut
ikinci de yapmak istediğinizi - yapmak isteyip de yapamadığınız şeyleri yazın anında yanıtlayalım ;)
 

angela

Üye
Kayıt
6 Ekim 2009
Mesaj
23
Tepki
0
Evet sayın Güner, çok fazla ders var, gördüm ve inceledim. Hepsi çok iyiler ama benim için yararlı olsalardı böyle bir konu açmazdım. Yardım önerileriniz için teşekkür ederim.
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
@angela
ehh peki ben yine de yineleyeyim yardım edebileceğimi saygılarımla kolay gelsin ;)
 

angela

Üye
Kayıt
6 Ekim 2009
Mesaj
23
Tepki
0
Beni dikkate aldığınız için çok teşekkür ederim.

Flash hakkında gerçekten hiçbirşey bilmiyorum ama sanırım ihtiyacım olan şeyler buton yapmayı, butonlara resimlere ve yazılara link vermeyi, resim üzerine resim ve yazı eklemeyi ve linkleri başka sayfalara yönlendirmeyi öğrenmem gerekiyor.
Gerçekten çok araştırdım, bakarak yapmayı denedim ama olmadı, bu yüzden yardım istedim.
 
Kayıt
6 Ağustos 2009
Mesaj
69
Tepki
4
Şimdi evvela flash öyle belli bir yerden baslayıp button yapacam yada link verecem diye öğrenilmez. Belli program alışkanlıklarımız yada belli programlardaki edindiğimiz tecrübeler flash' a işlemez efendim, sonra flash derhal yanıtlanacak sor söliyim diye anlata bileceğiniz bir programda değildir.

Küçük bir örnek verecek olursak flash'daki basit keyframe yada timeline mantığında yapılmış uygulamalar bile öncesinde belli bir senaryo gerektiren işlerdir. Evvelinde analitik düşüne bilmeyi ve sonradanda uygulamayı gerektirir tabi bu aradada belli bir hakimiyetin program üzerinde olması gerekli ki flash ile uygulama geliştirile bilsin.

Yoksa google motoru ile buldugunuz uygulamalrın ötesine gecemezsiniz... Demek istediğim flash cok zor herkesin kafasının alabileceği bir program değildir. Zaten bilenleriniz varsa ne demek istediğimi anlamıştırlar. flash belli bir zemine yerleştikten sonra belirlenmiş yani sıralanmış uygulamalar ile geliştirilebilir.

Ayrıca flash kendi içersinde de farklılık gösterir. Yani flash öreneceğim derken tabi bu zaman ve yetenekleriniz ilede alakalı, flash platformlarından biri bir kaçını yada hepsini secebilirsiniz. Bir flash animator olarak karakter canlandırma konusunda gelişe bilir, OOP mantıgını anlayıp ActionScript developer olabilir, Flex ortamında kurumsal işleri yapabilir yada bir game developer olabilirsiniz. Bu tamamen size bağlı bir durumdur.

Gelelim formlardaki paylaşımlara ve seviyelerine, bir kere Türkiyede bırakın flash'ı belli bir branş üzerinde doğru aktarılabilen bir ortama rastlamadım ki gercekten cok sağlam bir arşivim vardır. Bunu neden sölediğime gelince sıkı bir internet kullanıcısıyım ve genellikle yabancı formlarda daha yararlı ve detaylı paylaşımlar mevcut. flash'a dönecek olursak flash formlardan öğrenilmez bu kesin ancak kendini bir şekilde geliştirmiş birileri var ise buralardan paylaşımlar söz konusu olurki çoğu kişi ne yazdıgını bilmeden yada ezberlediği bir kaç satır kodu programcılık sanan kişilerin paylaşımı olur.
 

byibrahim

Üye
Kayıt
18 Mart 2010
Mesaj
13
Tepki
0
web site yapabilmen için flashda temelin iyi olması gerek, www.flash-arkadash.com sitesinin web site nasıl yapılır dersi var istersen bi oraya bak eğer ordanda yararlanamassan bana pm at yardımcı olurum ..
 

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
2 Nisan 2009
Mesaj
2.986
Tepki
1.588
@Kerem Özdemir

Eğer paylaşabileceğiniz bilgileriniz varsa paylaşmanızı isteriz...
 
Yukarı Alt