Flash web sayfası hazırladım ama sayfa pencereye tam oturmuyor

Kayıt
17 Mayıs 2009
Mesaj
23
Tepki
0
ps de bir web sayfası hazırladım bunu flasha aktararak kaydetmek istedim.buttonlarını falan ekledim herşey hazır falan derken hopp sayfa tam oturmuyor yani html şeklinde export edince yada publish edince sayfanın alt üst sağ sol alanlarında beyaz boşluklar kalıyor.ctrl+shift+f12 yaptım yani publish settings.Burda html seçeneğinde pixel boyutları var onlarla uraştım baya en aza indirgedim ama hala sayfanın yan ve üst alt köşelerinde beyaz beyaz boşluklar var yani tam oturmuyor.Ha html ayarlarının horizonal vertical seçeneklerindeki "left" ve "top" seçenekleride tamam hatta baya bi oynadım onlarla ama sonuç 0

flash sayfasını ekrana tam olarak nasıl oturtabilirim.Bu ara şunuda ekleyeyim boyutu 2976x544 yani yatay olarak biraz uzun ama dikey olarak tam windows penceresine oturuyor(frontpage,dreamw. da denendi) ama tam oturmuyor.Çözüm yolu bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.Görüşmek üzere.
 
Kayıt
6 Ağustos 2009
Mesaj
69
Tepki
4
basta sunu belirtmekte fayda var genel itibari ile browser'ların calışma çözünürlüğü 1024x768 dir tabi burada bir cok seyi düşünmek gerek dizüstü ve minidizüstü gibi bil. mevcut ama biz 1024x768 baz alarak işlerimizi yapmaya calışalım marginlerini sıfırlamak istiyorsan yani ekran boyutuna göre gözükmesini istiyorsan sitenin ozaman oturup kafayoracaksın ve kod yazacaksın. Bu durumda 1024x768 cözünürlüğünün hepsini kullanamazsın nedenine gelince browser ekranında bu full screen olarak kabul edersek adres cubugu ve kullanılan bazı eklentiler oldugunu düşünürsek standart ebat 1000x600 olacaktır.
publish seeting ayarlarına değinecek olursak

HTML sekmesine tıklayın
Dimensions:Match Movie --> calıştığınız fla cözünürlüğü sabit kalcaktır. bu durumda bu seceneği kullanacaksanız alta
Flash Alignment: Center - Center olmalıdır.
Dimensions:percent --> sahne ayarlarınızı 100% olarak ayarlar ama bu durumdada HTML kodlarınıza müdahele etmelisiniz margin ayarlarınızın hepsini 0 olarak ayarlamalısınız.
 
Yukarı Alt