font hakları

pelinko

Üye
Tepki
0
selamlar
Ben ücretsiz indirilebilen fontların kişisel değil de kurumsal kullanımında (mesela bir logoda) bir sorun çıkıp çıkmayacağını nereden nasıl öğrenebilirim acaba??

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
Kullanacağınız fontun gerçekten ücretsiz olup olmadığından iyice emin olmak gerekir. Fontun adını myfont, t26, linotype gibi ticari sitelerde arama yaparak bulun eğer ücretsiz ise zaten size en yetkili elden indirme izni verecektir. Fontu indirmeden veya indirirken font dosyası ile birlikte ücretsiz bile olsa mutlaka bir lisans sözleşmesi olacaktır. Bu sözleşme fontu ücretsiz olarak nasıl kullanacağını detaylı olarak anlatır.

pelinko

Üye
Tepki
0
Çok teşekkürler..dediğiniz yerlerden aradım ama sonuç çıkmadı..bu, eğer o sitelerde yoksa istediğim şekilde kullanabilirim anlamına gelir mi?

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
Bahsettiğim siteler dışında font satan bir sürü site var.. Hatta font tasarımcıları kendi siteleri üzerinden de satabiliyor. Size şöyle yardımcı olabilirim.. kullanmak istediğiniz fontun adını belirtin ben de bir araştırma yapayım... :)

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
@pelinko

Grobold fontun tasarımcısı Guy Buhry ; fontu sadece kişisel kullanım için bedava vermiş ve bunu özelliklede belirtmiş... bundan anlaşılıyor ki ticari kullanımında ücretini ödemek gerekir.. Bu fontu nerede ücretli satıyor ben bulamadım..

Gfs Custom Bubble fontu ise her sitede ücretsiz.. ticari kullanım ile ilgili bir duruma rastlamadım..

Yukarı Alt