Fotoğrafçılık sabır da ister...

Kayıt
27 Kasım 2008
Mesaj
14
Tepki
7



Merhaba;

Burada su üzerinde hareketleri takip edilen karabatak fotoğraflarını görüyoruz. Başlıkta yazdığım gibi fotoğrafçılık gerçekten sabır ve sevgi isteyen bir iştir. Önce onu sevmek lazım (çünkü bütün külfetlerine ancak bu meyanda katlanabilirsiniz) ve dahasında çekeceğiniz kişi obje veya nesneyi uzun süreler beklemek zorunda kaldığınız anlar olabilir. Tabi siz sonucunda güzel çıkabileceğini bildiğiniz bu durumdan hoşnutluk duymalısınız:)

Marmara açıklarında bir çekim. Her bir kare yaklaşık yarım saat ya da 45 dk. lık sürelerde alde edilebildi. Fotoğraf suyla veya damlalar ile ilgili bir şey içeriyorsa fotoğrafa bakan kişiye bu ayrıntılar daha çok haz verebileceğini düşündüğümüzden shutter (enstantane) yani makinada perde hızı dediğimiz ayarımızı hızlı olanı yani yüksek seçim haline getiriyoruz. Tabi makina bu hızlı çekimi yaparken hızlı perde hareketi durumunda ışık azalacağından diyafram aralığını arttırıyoruz. Defalarca çekim yaparak ayarların tam olup olmadığını kontrol ederek bu güzel bekleyişe koyuluyoruz.
Burada hareket edecek cismin en güzel hareketini yakalayabilmek için seri çekim yapmak bana göre doğru olan. Çünkü fotoğraf sonrası en iyi kareyi seçebilmek için bir sürü imkanım olacak.
Ve sonrasında PS de biraz renklerle oynamak sizin keyfinize kalmış...

İyi seyirler...

Gökhan AYVAZ
 
Yukarı Alt