freehand de sayfaları pdf çevirme sorunu

Kayıt
11 Eylül 2009
Mesaj
69
Tepki
0
merhaba 70 sayfalık bir dergi çalışmasını pdf çevirmek istiyorum fakat çevirirken freehand donuyor veya bazende çevirdikten sonra pdf açılmıyor sorunu tam olarak anlayamadım çıldırma aşamsındayım ne olur yardım teşekkürler :)
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@ERTUĞRUL GÜNAY

Freehand'in kullandığı PDF motoru inanılmaz derecede sorunlu bir motordur. Export yerine bilgisayarınızda Acrobat Pro yüklüyse bu işlemi hem hatasız hemde çabucak halledebilirsiniz. Bütün yapmanız gereken Acrobat ile birlikte gelen Adobe PDF sanal yazıcısını yüklemek ve bunun üzerinden postscript hale çevirip distiller vasıtasıyla PDF yapmak veya yine aynı yazıcının penceresinde çıkan "Save as PDF" seçeneğini kullanmaktır onun dışında export ile yapmaya kalkarsanız hem işiniz şansa kalır hem gözünüzden kaçan bir efekt veya görsel (lens veya eps gibi) bozulacaktır hem convert etmediğiniz fontlar muhtemelen sorun çıkartacaktır hemde makine kilitlenmesi vs. gibi başka sorunlar karşınıza çıkacaktır.
 
Kayıt
11 Eylül 2009
Mesaj
69
Tepki
0
teşekkür ederim arkadaşımda ben bunu e- dergi olarak kullanıcam Acrobat Pro yl nasıl yapıcam bunu freehand olan sayfaların export pdf yaparak almam geremiyorm mu nasıl olacak biraz daha net açıklarmısnız.
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@ERTUĞRUL GÜNAY

Öncelikle makinenizde AcrobatPro yüklü mü?
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
Bu iyi. Şimdi dokümanınız açıkçen print menüsüne gelin ve Acropat PDF sanal printerı seçin





Daha sonra "advanced" sekmesine tıklayın ve sayfa ölçülerinizin sorun çıkartmaması için "custom" seçeneğini seçin.




Daha sonra yine print penceresine gelin ve alttaki açılır menüden "Save as PPostscript" seçeneğini işaretleyin.





Bu şekilde dokumanı kaydettikten sonra Acrobat Pronun içinde bulunan "Distiller" programını çalıştırın ve size uygun olan bir PDF presetini seçerek alttaki (Cancel Jobs Clear List yazan yerin altındaki alan) alana hazırladığınız postscript belgeyi sürükleyip bırakın.



Bunu yaptıktan sonra PDF dokümanınız hazır olacaktır.

 
Yukarı Alt