freehand soru ve sorunlarınızı Burada cevaplayalım.

Durum
Konu kapatılmıştır.

melek

Üye
Kayıt
14 Aralık 2007
Mesaj
65
Tepki
0
teşekküer ederim
 
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesaj
12
Tepki
0
yaf arkadaşlar bakın bu tür grafik tasarım programlarını kullanma klavuzu gibi ders mahiyetinde açıklamalar yapıyorsunuz iyi hoş güselde a en can alıcı yönünü paylaşın isterseniz arkadaşlarla benimde bilmediğim bir tarafı olursa bende nasiplenirim
1- freehand 'ta yapılan işlerin renk ayrımı nasıl olur
2- cross teknikleri
3- corel'de vede freehand'te yapılan bir işin, baskıya (matbaa) gitmeden önceki son kontrolllerinde alınması gereken tedbirler nelerdir.vb..
4- forma nedir
5-revolte baskı nedir? türleri
teknik konulara değinirseniz hem bilmeyen arkadaşlara mükkemmel bir kaynak olur ve bu kaynakta hiç bir yerde olmaz çünki hiç bir site bu tür konulara değinmez çünki işlerine
gelmez;) şimdiden teşekkürler
 

kerim9967

Üye
Kayıt
10 Aralık 2007
Mesaj
2
Tepki
0
64 bit vista ultimate kurulu sisteme freehand 9 kurduğumda türkçe font sorunu yaşıyorum. Daha önceki windows sürümlerinde regedit veya programlar yardımıyla bu sorunu hallediyorum. Fakat vista ultimate de registry kayıtlarındaki değişiklik fayda vermiyor. Bir öneriniz var mı acaba. Freehand MX le ikisini bir kullanmak zorundayım, çünkü veri çalışmalarımın büyük bir kısmı (yaklaşık 50GB) ".Fh9 formatında bildiğiniz gibi MX ile önceki sürümler arasında farklı bir türkçe font sorunu var.
 
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesaj
12
Tepki
0
Bahtınur arkadaşımızın alakasına teşekkür ederek konuma döneyim

kerim9967 arkadaşım vista başlı başına bir sorun zaten..artık microsoft tüm kullanıcılarına uptdate adı altında gizli olarak, programlarının orjinal ürünmü olup olmadığına dair senin hiç haberin olmadan bir programcık yolluyor bir bakıyorsun bilgisayarın durmadan reste düşüyor .. benim bir arkadaşmın başına geldi mecburen orjinal ürün almak zorunda kaldık..vistayı bende kurdum sonra sildim tekar xp ye döndüm. birde linux versiyonlarını dene...hem böyle ;yok orjinal ürünmüş yok kaçak kulanıyormuşsuz böyle bi sorun olmuyor.. ben şimdi linux işletim sistemi üzerinde grafik programlarının çalışıp çalışmadğına bakyorum hangileri çalışıyorsa sorunsuz.. ona göre sizlere bilgilendiririm.. konuyu fazla dağtmadan inan hiç bi bilgim yok fontların vistada çalışıp çalışmadığı hakkında.. haa programlar hakında bişe sorsaydın kullanımı vb.. anında sölerdim.. kolay gelsin.
 
Kayıt
22 Ağustos 2008
Mesaj
8
Tepki
0
merhaba..

daha once fh9 un kendi icinde bulunan clipartları fh11 de bulamıyorum veya yok...fh11 e ekelenebiliyor mu clipart ekleniyorsa nasıl olacak? tesekürler.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Ai ve eps formatında bir çok clipart forum içerisinde mevcut. Onları download ederek freehand de sorunsuzca kullanabilirsiniz. (İmportlamanız yeterli olacaktır.)

Saygılar.
 

nihalkocan

Üye
Kayıt
24 Ağustos 2008
Mesaj
2
Tepki
0
Freehandde cepli bir dosya tasarlayacağım ama cep kısmını nasıl yapabilirim hiç bir fikrim yok yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Sayın nihalkocan;

1 - Cep kısmını tasarıma dahil ederek tek parça halinde (yekpare) çalışabilirsiniz. Tek bir bıçak ile kesim işlemi yapılır ve daha sonra yapıştırma yapılır.

2- Tasarımı ayrı basarsınız, cebinde kesimini ayrı yaparak yapıştırma işlemi yapabilirsiniz.

Cep için standart bir ölçü yoktur. Sizin tasarım ruuhunuza kalmış bir şey. Elinizde örnekler varsa onları inceleyerek birebir ölçülerinde kullanabilirsiniz.

Saygılar.
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
Nasıl bir cep tasarlamak istiyorsun?
Onu bir belirlemmen lazım. Yani dosyanın cep kısmının ayrı bir kesimle daha sonradan dosyaya yapışacak mı yoksa dosya ile bütünleşik mi olacak? cep kısmında kartvizit kesimi veya baskı olacak mı bu konularda bizlere bilgi verirsen eminim daha çok yardım alabilirsiniz.
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt