Freehand'den Photoshop'a copy pasteye dikkat!!!

Kayıt
27 Haziran 2008
Mesaj
184
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar, sizinle paylaşmak istediğim birşey var şöyle ki; belki birçoğunuz biliyor, fakat benim gibi bilmeyen yada bugüne kadar böyle birşeye rastlamamış olan arkadaşlar vardır zannı ile yazıyorum.

Freehand'de herhangi bir şey yazıp copy diyerek, photoshop taki dökümana paste dediğimizde, gelen ne renkte olursa olsun CMYK (eğer döküman CMYK ise) olarak gelir.

Geçen bir katalog yaptım. Ürün özelliklerini (yazı olarak) ve çerçevelerini freehand'de çalışıp, Photoshopta copy paste yaptım. Film alırken siyah olarak yazdığım yazılar, CMYK 4 renktede görünüyordu. Elhasıl Tifleri (photoshopta çalıştığımız döküman) Freehand'e (Yada Corel) import edip, onun üzerinden yazmalısınız. Photoshopta yazı yazmamaya gayter gösterin.

Faydalı olacağını düşünüyorum. Herkeze selam...
 

Bahtınur YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
19 Haziran 2008
Mesaj
1.140
Tepki
456
ben freehandden ps a çok yazı kopy yaparım öyle durumlarda blending options colar overlay bölmünden yazıyı c:0 m:0 y:0 k:100 yapıyorum tek renk çıkıyor
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sn. Bilal Kılınç Freehand'de yazıp Photoshop'a aktaracağınız yazılarınızı birde bu şekilde eps formatında kaydedip Photoshop'ta açarak uygulayın.













benim bu şekilde uyguladığımda bir sorun olmuyor, kolay gelsin​
 
Kayıt
27 Haziran 2008
Mesaj
184
Tepki
1
Teşekkür ederim yardımcı fikirleriniz için, bunlar güzel alternatifler bence. Fakat, hani aynı anda iki programda çalışmak zorunda kaldığınız zaman freehand de copy, photoshopta paste yaparsınızya ben o kısımdan bahsetmiştim. İlginiz için teşekkürler bence bu bilgiler faydalı oldu.
 
Yukarı Alt