Freehande rusça ve arapça ve benzeri yazı sorunu

Kayıt
25 Ekim 2008
Mesaj
80
Tepki
0
Arkadaşlar freehande wordden rusça yada arapça yazı aldığım zaman zorun çıkarıyor. Yazılar soru işaretli çıkıyor neden acaba? MAc bilgisayarda çalışırken sorun olmuyordu ama pc bilgisayarda da wordden kopyalayıp yapıştırırken sorun çıkıyor neden anlamadım. Biraz acil... Veya başka yöntem bilen var mı?
 
Kayıt
9 Eylül 2008
Mesaj
1.562
Tepki
25
bu sorunu çözebilen arkadaşlarım varsa lütfen yardımcı olsunlar bende aynı sorula karşı karşıyayım...
 
Kayıt
25 Ekim 2008
Mesaj
80
Tepki
0
ben şöyle bir yöntrem buldum dilek hanım....yazıyı wordeen corele coreldede export yapıp curves,i seçip a.i olarak kaydedince freehande geldi...ve arapça yazılar sadece corelde yazılabiliyor ve tabi klavye seçeneklerinden arapça klavye yüklemeniz lazım pc nize.kolay gelsin..inşaallah gene bir sorun çıkarmaz freehand ki ben yavaş yavaş ıllustratör öğrenmeye başlayacağım...freehand iyi ama güncellemesi olmadığı için piyasadan kalkıyor yavaş yavaş...kolay gelsin iyi ve hayırlı çalışmalar...
 
Kayıt
25 Şubat 2010
Mesaj
6
Tepki
0
Arkadaşın dediği gibi Corelde ölçüye getirip sonra .ai olarak export edebilirsiniz ancak arapçada satırı istediğiniz yerden kesemezsiniz tüm cümle bozulur. Eğer dar bir blok içine yazılacaksa wordde yazan kişiye yazacağınız bloğun genişliğini verip öyle yazdırmalısınız. Aynı sorun mac ile çalışırkende olur, hatta daha beter olur latin alfabesi hariç hiçbiri düzgün gelmez.

Çeken bilir... Kolay gelsin
 
Yukarı Alt