Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi

Kayıt
6 Aralık 2008
Mesaj
15
Tepki
0
freelance olmayıpta bir işyerinde işe başlama fiyatı nedir acaba bana 600 ytl dediğinde

boğasım geldi patronu
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23

Asaf Sirin

Üye
Kayıt
22 Mart 2009
Mesaj
11
Tepki
1
@Asaf Sirin


Fizibiliti calismasi icin piyasadaki fiyatlandirmaya ihtiyacim var. Desinator arkadaslardan bu konuda yardimci olmalarina rica ediyorum.
 
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
465
Tepki
5
Bu fiyat listesinin belirli bir kaynağı var mı, yoksa ortalama mı? Ya da şahsınızın belirlediği ve kullandığı bir liste mi? BU konuda aydınlata bilirseniz çok sevinirim. Saygılar...
 
Kayıt
9 Ekim 2008
Mesaj
19
Tepki
0
bedavaya yap hatta üstüne de para ver bari..İyice suyunu çıkarttınız fiyatların..Bu fiyatlara iş yapan amatörler profesyonel insanların sinirlerinde yan tesir etkisi yapıyor...Ucuzlaştırırsanız fiyatınızı sanatınızın değerini
de o kadar ucuzlaştırırsınız..15.000 tl ye kurumsal kimlik yaptırmaya çalışıyorlar ben 25.000 den aşagı yapmam diyorken 2.500 e kurumsal yapan'a sunu sorarım önce...

Bre hint fakiri aklına sahip grafikerler ordusu (bu fiyata yapanlara sözüm)

Kurumsal kimlik nedir? zannediyormusunuz ki kartvizit logo antetli..vs gorsellerle mi bitiyor..

Kurumsal kimlik 3 bölümden oluşur.. Bence ornek olarak ya da başlangıç olarak Mehmet AK'ın kurumsal kimlik ve marka oluşturma konusundaki kitabını bir okuyun..Daha sonra kurumsal bir kimliği 2500 tl ye nasıl hazırlayabilirsiniz bir daha düşünün..

Böylece 2.500 e kurumsal kimlik hazırlıyorum diye ortaya çıkıp müşterininde kafasını karıştırmazsınız..
Ağır konuştuysam bazı yerlerde lütfen kusuruma bakmayın...
Hepinize iyi çalışmalar dilerim..Kalın sağlıcakla..
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Genc Memet KAPISIZ


Sayın Memet Kapısız,

Önemli gördüğüm cümlerlerinizi yıukarıya aldım.

1-) Mehmet AK'ın dediği kurumsal kimliğin kurallarını ve şartlarını önceden müşteriye anlatmak, müşteriyi inandırmak (veya ikna etmek ) ve sonra da 25 bin lirayı kabul ettirmek gerekir. Siz bu süreçleri başarıyla geçtiniz mi?

2- ) 25,000 liraya kurumsal yaptıysanız, bu parayı ödeyen müşteriyi de sizi de tebrik ederim. Bu paraya yapmış olduğunuz kurumsal kimlik çalışmalarını bizimle paylaşırsanız sevinirim. Ben herşeyin şahitli ve ispatlı olmasından yanayım.

3- ) Mehmet AK benim eski bir dostumdur. Adı geçen kitabını çıkardığı yıllarda bana imzalamıştır. Herşeyin şahitli ve ispatlı olmasını istediğimden dolayı bu kitabı ve imzayı aşağıya koyuyorum.

4- ) Ben M.AK'ın dostu olmama rağmen ve 30 yılı aşkın bu işi yapmış olmama rağmen 25 bin liraya değil, 10 bin liraya bile kurumsal kimlik yapamadım. En son yaptığım kurumsal kimlikten 5 bin lira aldım. Müşteri kartvizit ve antetli kağıt bile istemedi, sadece logo yaptırdı, kurumsal kimlik diye logoyu anlıyor bunlar. Bu fiyata çalıştığım için şimdi ben de HİNT FAKİRİ GRAFİKER SINIFINDAN MI SAYILIYORUM?

5- Ucuzcu yaklaşımları HAKLI OLARAK eleştirirken eleştiri dozunu kaçırıp biraz fazla yüksekten uçmuyor musunuz?

 
Kayıt
9 Ekim 2008
Mesaj
19
Tepki
0
Cevap1: Mehmet Ak'ın yani arkadaşınızın kitabını örnek olarak göstermem tamamen bir tesadüften kaynaklanmaktadır..Benimde saygı duyduğum, hocam olarak gordugum bir şahıstır. Size kitap imzalaması ve bunu ispat diye göstermeniz biraz komiğime gitti..Benimde Can Yücel'in sahsıma imzaladığı şiir kitabı var..Ama isminin gectiği yerlerde hemen ortaya çıkarmıyorum..
Anlattığınız sureç konusuna gelince..30 yıllık meslek hayatınıza sonsuz saygılarımı sunarım..Fakat karsınıza buyuk firma çıkmamış diyebilirim..Alarko-Carrier firmasını duymussunuzdur hepiniz..Ovunmek için degil sadece sorduğunuz için örnek gösteriyorum..11 yıl boyunca hizmet ettim..Yeterli gormezseniz 17 yasında Koru/Korumar otellerinin kurumsalıyla basladım (Nevzat Fikret Koru Holding) ve o yasımda reklam mudurunu koltugundan etmek uzereyken tansu çiller hn. tarafından askara alındım..Ayson Karabağ'la Sekreter dergisini ilk çıkaran ekiptendim..Su an 35 yasındayım..En son 2 ay öncesine kadar Cen Ajans'ın Atölye Şefi ve art Directoruydum..Yani kısacası bahsettiğiniz süreci geçtiğim kanısındayım..
2.Cevap: Zaten alarkoyu sunmama gerek yok..Heryerden ulasabilirsiniz..Alarko kurumsalını bana imzalayıp varmedi..
3 e cevap vermeye gerek duymuyorum..
4,maddeye cevabım: Sn. Mehmet AK'ın dostu olmanız ve bu işi 30 senedir yapıyor olmanız tasarımları daha pahalıya yapabilirsiniz anlamına gelmez..Müşteriniz kurumsal kimlik diye logoyu anlıyorsa, hint fakiri olmazsınız..Benim bahsettiğim şahıslar müşterinizin anladığı gibi anlayan grafik mezunu öğrencilerdir. Sert tavrım ise o gun bana bir gerizekalının.--NEEE 5000 TL ye mi çiziyorsunsuz logoyu BEN 50 TL'ye ÇİZDİRİYORUM...demesi sonucu simitçi tezgahına benzettiğim fiyat olayları..Grafik sanatı iyice ayağa düştü..2 renk koymayı 3 beş satır yazı yazmayı öğrenen herkes bu işi yapmaya başladı..Benim derdim başka aslında..Sanatçıya saygıyı geçtim artık insanların sanata bile saygısı kalmamış..Sanatı da sanatçıyıda iyice ucuzlaştıran kapitalist zihniyete ve bizleri bu kadar aciz hale getiren sisteme ve GMK denen 5 para etmez işe yaramaz kuruluşa lanet olsun..Bu arada GMK da ismimin kısaltılmısı oluyo:)
5.Madde: Dozu aşma konusunda haklısınız..Aştım. O anki sinir katsayıma baglı olarak az bile yazmışım..
İyi çalışmalar dilerim.
 
Yukarı Alt