gazete tasarımı konusunda yardım

ONDESİNG

Üye
Kayıt
14 Mayıs 2011
Mesaj
46
Tepki
0
Merhaba değerli grafiker arkadaşlarım ben bir gazete tasarımı yapıcam yanlız corel draw ve CS kullanıyorum quark press , ilustratör ve indesing kullanmadım bukonuda acıklayıcı bilgi verirseniz hangi programı kullanmlıyım corelde tasarım sayfa yapısı logo banner ayarlarını tasarımını yaptım text dizgi seçenekleri düşük netür olumlu olumsuz tarafı nedir quarkta dizgi yaptım export ile corele atabilirmiyim hangi programı kullanmalıyım ACİL !!! bilgilerinizi esirgemeyin teşekkür ederim
 
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
corel bu çeşit işler yapabilir ancak şahsi tercihim hep indesign olmuştur. Herşeyden önce corel draw bu işler için yani dizgi işleri için tasarlanmış bir yazılım değildir. Buda mesela master page özelliğinin corel de olmaması gibi birçok eksiklik ortaya çıkarmaktadır. Yapacak olan ai ile hatta ps ile bile dizgi yapar ama ne denli başarılı yada rahat çalışır tartışılır.

Benim gözümde
Indesign her yönü ile bu işler için en ideal programdır fakat arayüzü biraz karmaşık gelebilir.
QuarkXpress çok seri bir programdır ve bu işleri içinde en iyi ikinci yazılımdır. Quarkta yaptığın dizgiyi pdf ye çevirip oradan indesign a alman mümkün olabilir (emin değilim) fakat neden quarkta yaptığını indesign a çekme gereği hissettiğini anlmadım doğrusu.

İşin özü Indesign veya Quark kullanabiliyorsan Corel ile uğraşma derim. Ama yok illa corel ile yapacaksan sana benden minik te bir öneri sık sık kaydetmeyi unutma.
 

ONDESİNG

Üye
Kayıt
14 Mayıs 2011
Mesaj
46
Tepki
0
teşekkür ederim Zeki bey ben corelde sayfa yapısı hazırlıycam taslak halinde mesela 1 ile 16 sayfa arsında bu sayfaların dizgisini quark ta veya indesingte yaptım corele import edebiliyomuyum yada corelde tasarım yaptığım sayfayı indesing e import edebilyormuyum dizgi malesef zor olur corel drawda tesekurler acıklamalarınız icin iyi calısmalar.
 
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
@ONDESİNG

açıkçası pdf olarak kaydedip her programın tasarımını başka bir programa çağırabilirsin fakat bu resim çağırmaktan farksız bir işlem olur yani örneğin corelde yaptın ve pdf yapıp quarka çağardın quarkta o pdf yi düzenleyemezsin.

Yani durumu şöyle özetlemek mümkün corel draw hariç hayır programlar birbirlerinin tasarımlarını edit edemiyor. (corel vektörel tabanlı çalıştığı için yüksek ihtimalle edit yapacaktır)

Ama bir programda tasarladın quark corel yada id o programda bitir ne diye ordan oraya atma gereği hissediyorsun onuda anlamış değilim
 

ONDESİNG

Üye
Kayıt
14 Mayıs 2011
Mesaj
46
Tepki
0
Zeki bey quark kullanmayı bilmiyorum sadece yazı yazıcam dizgi yapıcam quarkta onu corele çagıra bilirmiyim import ile biliyorum ai cdr uymuyor eps olarak oldugundada resim olarak cagırabiliyoruz hepsini anladım ben daha önce gazate tasarımı corel drawda yapmadım bu işin programı quark indesing gibi programlar corel drawi iyi derecede kullanıyorum aslında gazete tasarımı cok güzel olur korelde ama dizgi sorunu var derdimi anlatmısısımdır umarım bu kez Teşekürler
 
Yukarı Alt