Gel de deli olma

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
google'dan bulma resimlerle ve bilgilerle katalog yapmamı istediler :D:D
mesleği bırakıp sokaklarda limon satacağım artık :eek: nedir bu yaa :eek:
 
Kayıt
25 Şubat 2010
Mesaj
6
Tepki
0
Eğer bu işi yapmaya mecbursan yapabileceğin tek şey işi yapıp sonrada seninle ilgisi yokmuş gibi davranmak :) işide biter bitmez arşive kaldırıp bilgisayardan silersin eş dost görmesin yanlışlıkla :) Daha o resimlerle kendi başına katalog yapanlar var :) print centerlarda çalışanlar iyi bilir :)
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Değilmi yani.. Yahoo varken google'dan bulunmuş resimler olurmu hiç.. :D:D
 
Kayıt
2 Mart 2010
Mesaj
5
Tepki
0
Eğer ki google dan alınma resimler oldukları anlaşılırsa telif hakkı açısından senin de başın belaya girmez mi?
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
sizin anlattığınız gibi vakalar çok geliyor."Tabir de şu Ya bu şu google dan resimleri koy işte ne olucak" Bunu insanlara doğru diye öğretende kendine grafiker diyen arkadaşlar malesef, Keske bunun bir çözümü olsada insanlara bu işin bu şekilde olmayacagını anlatabilsek. :(
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Bunun doğru olmadığını anlatabilmek için, direniş gerekli. Kırk kişi gelecek, kırkına da hayır diyeceksin. Kırk birinci kişi, senin istediğin şekilde çalışacak, buna dayanabilecek gücünüz ve sabrınız varsa, istediğiniz gibi çalışmaya başlayacaksınız demektir.

Yani, sektörde "parası olan, düdüğü çalar" parası olmayan ise, ne bulursa, onu düdük sanarak, öttürmeye çalışır.

Peki, genel olarak yapılan nedir? Kapıdan giren herkesin işini yapmak, neden böyle oluyor dersiniz, yaptığınız mesleğin, hiç bir hükmü yok çünkü. Sen yapmam dersin, bir sonraki durakta, paşalar gibi karşılanır müşteri, neden, çünkü akşama evine ekmek parası götürmek zorundadır adam ve mesleği ucundan, kıyısından bildiğini düşünerek bu işi yapmaktadır.

İşi gerçekten bilen ve mesleği yalamış yutmuş olan okullular, alaylılar yaptığı işin, bir değeri olduğunu, sanatsal yönlerinin olduğunu, bilgi-beceri gerektirdiğini, ucuza çalışacak, emeğini bedavaya verecek kadar, ucuz bir kişi olmadığını, olmaması gerektiğini bilir.

Çözüm nedir, bu işlerin çözülebilmesi için, öncelikle genel anlamda ekonomik sorunların çözülmesi gerek, insanların açlıktan, açlık sınırından kurtulması gerek. Şimdi bazılarınız şöyle diyebilir, durumu iyi olan firmalar-kişiler bile aynı şekilde davranıyor, doğrudur, onların da gözleri aç veya çalıştırdığı personel maliyetlerini karşılamak durumunda. Çünkü, neredeyse, sigortalı çalıştırdığı için, cezalandırılacaklar. Pirimi, stopajı, kdv'si vesairesi, olmadı bu kazağı, bu da takkesi diyen bir anlayışla mücadele etmekteler.

Sonuç olarak, hani bir yılan hikayesi vardır, çoğu kişi bilir, kuyu sahibi çiftçi ve kuyudaki yılan. Bu ülkenin evlat acısı "ekonomik sıkıntı" bitmediği sürece, hiç bir sektörde, hiç bir branşta ve hiç bir konuda çözüm olmaz, olamaz. Durum böyle olunca, bu insanların evlat acısı, sektörlerin de kuyruk acısı hiç bitmeyecektir.

Kısacası bu konularda akıl yürütmeyin ve aklınızı yormayın, akıntıya karşı kürek çekmiş olursunuz, yine eskilerin bir deyimi veya ata sözü vardır "böyle geldi, böyle gidecek"

Herkese iyi çalışmalar...
 
Yukarı Alt