Geleceğimiz Kimlerin Elinde!..

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Video komik ama bunu çekerek nete veren insan mesleğinin yüzkarasıdır. Sesi kayda geçmesin diye de konuşmayıp el hareketleri ile anlaşıyor çocukla. Tamam çocuk normal değil ama kendi öğrencisini bu şekilde alay konusu haline getirmek bir öğretmene hiç yakışmıyor. Garibimin de hiçbirşeyden haberi yok. Videoyu ekleyenin "Böyle sisteme, böyle öğretmene iki kere iki beş ulan." diyesi geliyo. Geleceğimizi böyle insanlar karartıyor işte. Vidyoyu gülmeniz için değil ders çıkartmamız için ekliyorum..

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/10719/matematik-dehasi-harika-cocuk
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
öğretmende mi suç öğrencide mi
çocuk o kadar emin ki sayışından
yanlış yaptığını düşünmüyor bile

ileride bu videoyu bu çocuk naslı seyredecek ve altındaki yorumlara ne diyecek çok merak ediyorum
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
onu çeken öğretmen nasıl bır eğitim öğretim görevlisidir. Nasıl bır sistemin icinde yer alıyoruz.çoçuk yalnıslarını yaparken hoca mudahale etmıyor eserını gururla ızlıyor.
yazık o cocuguda orda eğitim alan cocuklarada o ögretmenede :(:(:(:(
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
arkadaslar o yorumun altina yapilan yorumlarda gercekten cok yanlis, belli ki burda ogretmenin oyunu var, cocuk bu sozlu icin cok heyecanlanmis, bir ders oncesinden cocugu birseyle tehdit veya buyuk birseyle odullendirecegini soyleyince cocuk asiri heyecanlanmis olabilir, ve son anda calistigi icin karistirmasi yuksek ihtimaldir. Ezberci egitim sistemi zaten malum...
 

yakan

Üye
Kayıt
15 Haziran 2009
Mesaj
232
Tepki
0
Bu çekimi yapan öğretmen olamaz eğer yaptıysa zaten öğretmen değildir o kişi.Ne olduğuna varın siz karar verin
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba,

Bir ülkede insanlar, şayet sevdikleri işlerle uğraşmak yerine, mecburen bazı meslekleri yaparlarsa, sonuç bu manzaranın ötesine asla geçmez. Bu gün öğretmen olan insanların %90'ı karşılarında başka bir seçenek göremedikleri için bu mesleği yapmaktadır. Şu son dönemler öncesi, bir insan, öğretmen olmaya karar verdiğinde, bunu tümüyle özümsemiş olarak ve bu meslekten keyif alarak yapardı.

Bu gün ne değişti? Bu gün değişen çok şey var aslında. Bu eğitim sisteminde yetişen nesil, ne öğretmenliğin ağırlığını taşıyabilecek kapasitede bir eğitim almaktadır, ne de öğretmenliğin kutsallığının farkındadır.

Ben burada, bu çekimi yaparak bunu yayına atan arkadaşa hiç bir şey demiyorum. Çünkü onu da yetiştirmiş olan öğretmenlerdir. Dolayısıyla sistem gördüğünüz üzere tamamen bozulmuş ve kimse hangi işi, ne amaçla yaptığının farkında bile değildir. Meslek seçimlerinde yapılan sınav sistemleri de tamamen yetersiz ve saçma sapandır. Zaten okul yıllarında sürekli sınava girerek puan almayı başaran öğrenci, sonuçta kamu sınavlarında da başarılı olmayı garantilemiş olmaktadır.

Peki, soruyorum şimdi size, bu sınavlar sonrası kazananları, bir de psikolojik sınava sokmuş olsalar, sizce kaç kişi öğretmen olmayı başarabilir?

Diyeceksiniz ki, o durumda görev yapacak öğretmen de bulamayız. Bulamayın! Böyle saçma sapan insanlara öğretmenlik yaptırarak, kim bilir kaç insanın geleceği ile oynuyorsunuz, farkında mısınız? Şimdi bu videoyu izleyen ekrandaki çocuk, sizce okul hayatına devam eder mi? Diyelim ki etti, yarın kendisi, bir yerlere hasbelkader geldiği zaman, burada yaşadıklarının intikamını almayacak mıdır? Bu intikamı alırken, bir başka insanın geleceğine, bir şekilde engel olmayacak mıdır?

Ben şundan çok eminim, bu videoyu kayda alan öğretmen de zamanında buna benzer bir olayı yaşamış ve aklınca intikamını almak istemiştir. Burada öğrencinin adı, soyadı v.s. hiç bir şey onu ilgilendirmemektedir. O sadece bilinçaltında yatmakta olan acısını bir şekilde hafifletme derdindedir.

Görüldüğü üzere, ne eğitim sistemi yeterlidir, ne de uygulanmakta olan öğretmen sınavları yeterlidir. Burada başka bir konu daha var, birçok yakın öğretmen arkadaşım olduğu için, konuya çok yabancı değilim. Hiç birisi almış olduğu maaşlarından ve eğitim sisteminden memnun değiller. Diyeceksiniz ki, yapmasınlar o zaman, o konuda da şöyle bir sonuca ulaşılıyor, adam yaşamını idame ettirmek için, önünde olan sofradan yemesin de, ne yapsın? Kaldı ki, bu ülke şartlarında tüm insanlar için en kolay ve en garantili seçenek, bir şekilde memur olmak ve işi garanti altına almak. Haklılar, ne ticaret yapana, ne üretim yapana, ne de çalışana destek olunmayan bir sistemde insanlar başka ne yapabilir?

Bu videoyu yayınlayan arkadaşa birkaç lafım olacak, umarım bunları kulak ardı etmez ve dikkate alır.

Sen “Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” diyen bir Ata’nın torunusun, bunu asla unutma!

Bu işin kutsallığını yüreğinde taşıyan ve yaşatan öğretmenleri de, zan altında bırakmamak adına, bas istifayı, git başka mecralarda yaşamını devam ettir...

Konunun özeti; Bir eski şarkıda söylendiği gibi " bindik bir alamete, gediyos gıyamete"

Saygılar...
 

İsmail Ev

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesaj
84
Tepki
1
Rivayete göre,
Anadoluda güngörmüş bir pir yaşarmış.
Komşuları bir gün telaşla Pir'in yanına gelmişler. Oğlunun kaza geçirdiğini, bacağının kırıldığını ve yazık olduğunu söyleyerek pire acıyarak hüküm vermişler.
Pir, "Hüküm vermekte acele ediyorsunuz" diye karşılık vermiş.
Birkaç gün sonra bir tellal dolaşmaya başlamış;
"Eli silah tutan herkes askere"
Komşular tekrar Pir"e koşmuşlar,
"Vallahi çok şanslısın. Oğlun sakat olduğu için askere gitmeyecek" demişler.
Pir yine onlara "Hüküm vermekte acele ediyorsunuz" demiş.

Bir videonun kim tarafından çekildiği, ne amaçla çekildiği, kim tarafından yayınlandığı bilinmediği halde; görünüşe göre hüküm vermekte biraz acele edilmiyor mu?
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Burada bir videoya göre hüküm verecek birisini görüyorsanız, bu da sizin aceleci olduğunuzu gösteriyor sayın İsmail Bey...

Saygılar...
 
Yukarı Alt