GOLDENBRIDGE ISAA için tasarla.

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051


GOLDENBRIDGE İstanbul Social Ad Awards, 2012 yılından başlayarak her yıl, tüm dünyadaki “sosyal amaçlı reklamları ve kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki iletişim çalışmalarını” yaratıcılık temelinde değerlendirmek amacıyla düzenlenen, uluslararası bir yarışmadır.
Dünyanın tek sosyal reklamlar yarışması olan GOLDENBRIDGE ISAA, sosyal yaşantıda büyük etkileri olan, dünyayı değiştirme gücüne sahip sosyal reklamları sürekli olarak gündemde tutmak ve uluslararası bir ödüllendirme ile geliştirmek amacıyla Türkiye Reklam Yaratıcıları Derneği tarafından düzenleniyor.
AMAÇ
Sosyal reklamlar dünyayı değiştirir, bizleri uyarır ve daha iyi bir dünya için bizleri yönlendirir. Çevremizde göremediklerimizi bize gösterir. Unuttuklarımızı hatırlatır. Etrafımızda ya da bizden binlerce kilometre uzaklıktaki pek çok olumsuz olayı bize anlatır. Sosyal reklamları ve kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını artırmanın bir yolu da bu alanda yapılan çalışmaları ödüllendirmek ve gerek kurumları gerekse reklamcıları bu konuda yüreklendirmek. GOLDENBRIDGE ISAA’nın birincil amacı bu.
GOLDENBRIDGE ISAA’nın sosyal faydaları;

Sosyal reklamlar hayatın içinde farkında olmadığımız konularda bizleri uyarır. Daha iyi bir dünya için nelerin yanlış, nelerin doğru yapıldığını haber verir, daha iyiye yönlendirir. Bu nedenle sosyal reklamlar büyük önem taşımaktadır. GOLDENBRIDGE ISAA sadece sosyal reklamların yarıştığı dünyadakitek yarışma. Bu nedenle de diğer ticari reklamların yarıştığı yarışmalardan ayrıcalıklı bir içeriğe sahip.

GOLDENBRIDGE ISAA ile amaçlananlar:
* Dünyadaki sosyal reklamların artmasını ve dünyadaki sorunların günışığına çıkmasını sağlamak,
*Kurumların sosyal reklamlar ile tüm paydaşlarını daha etkin şekilde bilgilendirmesine ön ayak olmak,
*Reklamcıların sosyal reklamlardaki yaratıcılıklarını değerlendirerek onları daha çok sosyal reklama yönlendirmektir.
GOLDENBRIDGE ISAA katılımcıları ile sosyal reklamları sürekli gündemde tutmak, dünyaya sağlanacak en büyük faydalardan biri olacaktır.


Başvuru Kategorileri ve Şartları:

1.GOLDENBRIDGE ISAA’ya aşağıdaki kategorilere uygun reklam ve iletişim çalışmaları başvurabilir. Bu kategoriler dışında başvuracak çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI:

İş dünyası ve kamu kuruluşları, sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde iç ve dış paydaşlarına, çevreye ve topluma karşı sorumlu faaliyet ve uygulamalarının iletişim çalışmaları ile yarışmaya katılabilirler.
A. TV / sinema reklam filmi
B. Radyo spotu
C. Basın (gazete, dergi reklamı)
D. Açıkhava reklamı
E. İnternet reklamı ve diğer uygulamalar (banner, viral filmler ve sayfa giydirme uygulamaları bu kategoride yarışacaktır.)
F. Bütünleşik kampanya (En az 2 mecra kullanımlı)
SOSYAL REKLAMLAR


Reklam ajanslarının özel sektör, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları için ürettikleri sosyal reklamlar ile bu kategoriye başvurabilirler.
A. TV / sinema reklam filmi
B. Radyo spotu
C. Basın (gazete, dergi reklamı)
D. Açıkhava reklamı
E. İnternet reklamı ve diğer uygulamalar (banner, viral filmler ve sayfa giydirme uygulamaları bu kategoride yarışacaktır.)
F. Bütünleşik kampanya (En az 2 mecra kullanımlı)
TASARIMCI ÇALIŞMALARI


Tasarımcıların sivil toplum kurum ve kuruluşları için yarattıkları bireysel çalışmalar ile bu kategoriye başvurabilirler.
A. Logo ve kurumsal kimlik
B. İşaret / simge tasarım
C. Diğer (sosyal kampanyalarda kullanılmak üzere tasarlanmış malzemelerin tümü; herhangi bir obje, tişört, dergi, ambalaj, vb. çalışmalar)
ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARI (Üniversite Öğrencileri):


Tüm dünyadaki üniversitelerin iletişim, grafik tasarım ve reklamcılık temelli bölümlerinde okuyan öğrencilere yönelik yarışma bölümü. Brif yarışma sitesinden verilir.
2.GOLDENBRIDGE ISAA’nın ilk yılı olması sebebiyle 01 Ocak 2010 - 31 Aralık 2011 tarihleri arasında mecrada/mecralarda yayınlanmış çalışmalar yarışmaya katılabilirler. Yarışmaya son katılım tarihi tüm kategoriler için 12 Mart 2012’dir.
3.GOLDENBRIDGE ISAA’ya katılacak tüm çalışmalar www.goldenbridgeistanbul.org web sitesi üzerinden gönderilmelidir. Web sitesi dışında gönderilecek çalışmalar jüri değerlendirmesine alınmayacaktır.
4.Öğrenci kategorisi için brif www.goldenbridgeistanbul.org web sitesinde yayınlanacak ve katılımcılar çalışmalarını bu brif doğrultusunda hazırlayacaklardır. Brif dışında gönderilen çalışmalar jüri değerlendirmesine alınmayacaktır.
5.Başvuru formatları:
*Basın kategorisinde yarışmaya katılacak çalışmalar baskı kalitesinde PDF formatında gönderilmelidir
*TV, sinema ve radyo kategorisinde gönderilecek çalışmalar ise MPEG formatında yayın kalitesinde gönderilmelidir.
*İnternet kategorisinde yarışmaya katılacak banner çalışmaları SWIFF ya da GIFF formatında gönderilmelidir. İnternet kategorisinde yarışacak viral filmler ise yine MPEG formatında yayın kalitesinde gönderilmelidir. Sayfa giydirme uygulamalarında ise çalışmalar yüksek JPEG olarak gönderilecektir.
*Bireysel Tasarımcılar, çalışmalarını yüksek PDF belgesi olarak göndermelidirler.
*Öğrenci kategorisinde yarışacak çalışmalar baskı kalitesinde PDF formatında gönderilmelidir.
6.Yarışmaya katılacak çalışmalar eğer İngilizce değil ise;
*TV-Sinema kategorisinde yarışmacıların, filmlerini İngilizce alt yazı ile yüklemeleri gerekmektedir.
*Basın kategorisinde yarışmacılar, ilanlarını orijinal dilinde pdf formatında yollayacaklardır. Ancak ilanlarının yanı sıra çalışmaların metinlerini İngilizce olarak ayrı bir PDF dosyasında yüklemeleri ya da çalışmanın İngilizce versiyonu ile katılmaları gerekmektedir.
*Radyo kategorisinde orijinal dilde yapılan çalışmaların; varsa İngilizce versiyonları, eğer İngilizce versiyonları yok ise spot metinlerinin İngilizce çevirileri PDF dosyası olarak çalışmalarla birlikte yüklenmelidir
*Açıkhava kategorisinde yarışacak reklamlarda çalışmanın pdf formatının dışında, uygulanmış bir ya da birkaç fotoğrafı da yüklenmelidir. Varsa çalışmanın İngilizce versiyonu eğer İngilizce versiyonu yok ise metinlerin İngilizce çevirileri PDF dosyası olarak çalışmalarla birlikte yüklenmelidir.
*İnternet kategorisinde yarışacak çalışmalar varsa İngilizce versiyonları eğer İngilizce versiyonları yok ise metinlerin İngilizce çevirileri PDF dosyası olarak çalışmalarla birlikte yüklenmelidir.
*Bütünleşik kampanya kategorisinde yarışacak çalışmalar yukarda belirtilen kategorilerin en az iki tanesinde yayınlanmış olmalıdır. Yayınlanan çalışmalar hangi kategoride ise o kategorinin teknik özellikleri baz alınarak dosyaların yüklenmesi sağlanmalıdır.
7.Tüm kategorilerdeki yarışma katılımcıları tüm form bilgilerini İngilizce olarak doldurmakla yükümlüdür. İngilizce haricinde doldurulan tüm formların çalışmaları jüri değerlendirilmesine alınmayacaktır.
9.Başvuruyu gerçekleştiren kişi/kişiler verdikleri bilgilerin doğruluğunu kabul ve tescil ederler. Bu durumdan GOLDENBRIDGE ISAA komitesi sorumlu değildir.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ
http://www.goldenbridgeistanbul.org/...kosullari.aspx
 
Yukarı Alt