Google Servisleri " Google Gmail"

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103



Gmail;
Google şirketi tarafından sunulan genel ağ (internet) tabanlı e-posta hizmetidir.

Gmail uzun süren beta aşamasını bitirmiştir ve veri saklama kapasitesi sürekli artmaktadır (şu anda 7 GB'den çok). Ücretsiz POP3 iletişim olanağı vermektedir. Gmail hesabına sahip olmak isteyenlerin daha önceden, halihazırdaki bir kullanıcıdan davet alması gerekirken 7 Şubat 2007 tarihi itibariyle herkes üye olabiliyor.

Gmail'in içine anında mesajlaşma sistemi de (Google Talk) yerleştirilmiştir. Bu sistem ile başka bir program yüklemeye gerek kalmadan anında mesajlaşılabilir, ayrıca bu mesajlaşma kayıtları içinde arama yapılabilir.
Öte yandan, 2004 yılında Gmail o anda gösterilmekte olan e-posta ile ilgili reklam gösterme kabiliyetinden dolayı özel hayatın gizliliğine saygısızlıktan dolayı ABD'de dava edilmiştir. Google yetkilileri, sistemin otomatik çalıştığını ve gösterilen reklamların kaydının veya analizinin yapılmadığını savunmuşlar ve yargılama sonunda beraat etmişlerdir.

Ayrıca GMail'deki sürekli artan alana aynı gün içerisinde sürekli bir şeyler ekleyerek kullanmanız mümkün değil. Yani aynı gün içerisinde çeşitli üçüncü parti eklentilerle, hesabınızı dolduramazsınız. Doldurursanız aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşılaşmaktasınız :
"Our system indicates unusual usage of your account. In order to protect Gmail users from potentially harmful use of Gmail, this account has been disabled for up to 24 hours.
If you are using any third party software that interacts with your Gmail account, please disable it or adjust it so that its use complies with the Gmail Terms of Use. If you feel that you have been using your Gmail account according to the Terms of Use or otherwise normally, please contact us using this form to report this problem. "

Gmail Özellikleri

  • Etiketler: İletilerinizi
gruplandırmanızı sağlar.
  • Süzgeçler: Bir ileti geldiğinde ne yapılacağını belirlersiniz.
  • İmza: Tüm giden iletilerin sonuna eklenir.
  • Tatil cevap mesajı: Gelen iletilere otomatik bir cevap gönderir.
  • Görüşmeler: Sadece GMail ve ağ tarayıcınızı kullanarak çevrimiçi kişilerle iletişime olanak sağlar.
  • Otomatik kaydetme: Posta yazarken içeriği belirli aralıklarda otomatik kaydeder.
  • Tuştakımı (klavye) kısayolları: Kullanıcıların servis içinde fare kullanmadan gezinmesine izin verir.
  • Takvim: Gmail'e eklenmiş bir takvim uygulaması.
  • Başka e-postalarınızdan ileti alma: POP3 hizmeti veren başka e-postalarınızı Gmail yoluyla alabilir ve yine POP3 hizmeti veren başka bir e-posta adresinizi gönderici adresi olarak kullanarak Gmail içinden ileti gönderebilirsiniz.
  • Spam ayıklama: Spam e-postaları otomatik olarak ayıklar ve spam klasöründe bir aylık bir süre için saklar.
  • Kayıtlı iletiyi bulma: Gelen ya da gönderilen e-postalar arasında anahtar sözcüklerle arama yapmanızı ve istediğiniz iletiye hemen ulaşmanızı sağlar.
  • Google Talk: Yalnızca browser'ı kullanarak, yani farklı bir program çalıştırmadan Gmail içinden kullanılan Google Talk sohbet programı yoluyla adres listenizde kayıtlı olan kişilerden kimlerin o an çevrimiçi olduğunu görmenizi ve dilediklerinizle sohbet etmenizi sağlar. Sohbetler de tıpkı e-postalar gibi otomatik olarak kaydedilebilir ve daha sonra anahtar sözcüklerle arama yapma yoluyla yeniden erişilebilir ve okunabilir.


    **Gmail'e ulaşmak için aşağıdaki link yolunu izleyebilirsiniz...
    Buradan
Kaynak: Wikipedi Özgür Ansiklopedi
 
Yukarı Alt