Grafik Çalışma Grubu Toplantısı-2

Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

Kesintisiz Eğitim Süreci kapsamında oluşturduğumuz " Grafik Çalışma Grubu " toplantılarının ikincisi 2 Ocak 2010 Cumartesi günü, yapılacaktır. Toplantıya katılmak isteyen arkadaşların Ömer Yıldız'a mesaj göndermeleri yeterlidir.

Bilginize,

Saygılar...


KONU

- FreeHand MX programına genel bir bakış,
- FreeHand MX programının artıları, eksileri.
- Adobe programlarına geçişte tercih kıstasları,
- Geçiş hangi Adobe programına olmalı,
- FreeHand MX, Adobe Indesign CS4 arasında benzerlikler, farklılıklar.
- Indesign CS4'e giriş...

Yer: Pupa Apple Premium Center
Adres: Bağdat Caddesi No:287 Caddebostan / İstanbul
Saat: 17:00 - 19:00
Tel: 0216 359 49 21
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,


Grafik Çalışma Grubu, kesintisiz eğitim süreci kapsamındaki 2. toplantısını 2 Ocak Cumartesi günü Pupa Apple Premium Reseller mağazasında gerçekleştirdi.

13 arkadaşımızın katılımıyla gerçekleşen ve interaktif bir çalışma grubunun nasıl olması gerektiğinin herkese gösterilmesini sağlayan bir görüş ve bakış açısı çerçevesinde gerçekleştirilen bu çalışma grubunda,

- FreeHand 1988 yılından bu yana çıkan sürümleriyle birlikte tanıtıldı.

- FreeHand programının başlangıç sürümünden son çıkan MX sürümüne kadar artıları ve eksilerinin neler olduğuna parmak basıldı.

- Geçiş sürecinde FreeHan MX programından hangi Adobe programına yatay geçişin esnek, kolay ve rahat olacağına işaret edildi.

- Adobe programları arasında yer alan Illustrator programının asıl üretim amacının ne olduğu, Dünyada ve Türkiye'de hangi tür tasarımcıların kullanımı için üretildiği anlatıldı.

- Önümüzdeki süreçte geçilmesi gereken Adobe programının FreeHand programı ile benzerliklerine, farklılıklarına, kolay ve zor yönlerinin neler olduğuna değinildi.


2 saat süren toplantı sonrasında katılan arkadaşların Aldus Manutius'un kim olduğundan, FreeHand programının sektörde şu an yoğun bir şekilde kullanılmasının nedenleri ve gerekçelerinden, Adobe programlarının genel kullanım amacı ve yararlarının neler olduğundan ve en önemlisi de bu güne kadar bir şekilde düzenlenmiş seminerler mantığının ne olması gerektiğinden, bundan sonraki süreçte artık herşeyin değişmesi, eski alışkanlıkların atılmasının kolay yollarının neler olduğundan haberleri olmuştur.

Katılım gösteren arkadaşların sektör içerisinde çeşitli konumlarda yer alıyor olmasından hareketle bu tür bir organizasyonun bu arkadaşlar için gelişmenin temel dayanak noktası olacağı ortaya çıkmıştır.

Sektöre yönelik sitelerin forum alanlarında üyelerin sorduğu sorulara verilen cevapların yararının yanında karşılıklı düşünce alışverişi ve yöntem sunma öncelikli bu tür organizasyonlara katılan kişilerin düşünce, bakış açısı ve yaklaşım biçiminde oldukça yararlı gelişmelerin olacağı ve en önemlisi de sosyalleşmenin, kişisel gelişim ve düşünce yoğunluğunun bir o oranda artacağının da inkar edilemeyecek bir gerçek olduğunun unutulmaması gerekir.

Sektörün içerisine düştüğü durumdan şikayetçi olanların bu tür organizasyonlara katılımının daha yoğun olması gerekir. Bu organizasyonlar aynı zamanda sektörün yaşadığı sorunlara çözüm noktalarının aranmasında da önemli bir mihenk noktası olacaktır.

15 gün sonra 3. toplantımızı da yine aynı yerde ve aynı saatte gerçekleştireceğiz. Bu süreçte toplantıya katılım göstermeyen kişiler bir süre sonra isteseler de katılamayacaklar.

Bilginize,

Saygılar...
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Karşılıklı tartışma ve sohbet havasında geçen güzel bir toplantı oldu.
Katılım için başvurular devam etmektedir. 2 haftada bir gerçekleşecek olan eğitim seminerlerine katılmak isteyenler konu altına veya bana özel mesaj atarak bildirebilirler..
 
Yukarı Alt