Grafik tablet almak istiyorum, ancak karar veremiyorum

Kayıt
19 Mayıs 2012
Mesaj
5
Tepki
0
Merhabalar,

Uzun zamandır çizim yapan birisiyim. Geçenlerde grafik tablet alma zamanım geldi diye düşündüm ve grafik tabletler hakkında biraz araştırma yaptım. Sanırım beni en memnun edecek tablet markası Wacom. Ancak Bamboo, Cintiq, Intuos4 gibi serileri var ve bunlar da kendi arasında çeşitlere ayrılıyor o yüzden kafam cidden karışık hangi ürünün benim istediğim olduğuna karar veremiyorum.

Sonuç olarak profesyonel değilim, ama amatörler için olan bir tablet de istemiyorum. Yarı profesyoneller için olabilir. Daha sonra ek parçasını değiştireyim istemiyorum, hemen tabletle ya da kalemiyle ilgili bir problem yaşamak istemiyorum. Beni uzun süre idare etsin, kullanırken canımı sıkmasın, aldığım şeyden gerçekten memnun olayım istiyorum. Çok mu şey istiyorum bilmiyorum çünkü bütçem de 300 TL'yi biraz aşabilecek kadar en fazla.

Sanırım benim gibi ne çok iyi ne de kötü bir tablet istemeyenler için ideal özellikler 1024 basınç, 2000 - 4000 lpi çözünürlük, 200 rps raporlama vs. Ha tabi boyut olarak da (sadece çalışma alanı değil toplamda) öyle büyük bir şey istemiyorum. Laptop'ım sanırım 25 x 35 cm boyutlarında, bu tarz olabilir. Gerçi yeter ki işlevsel olarak iyi olsun kapladığı yer çok da mühim değil.

Herhalde benim için en ideali Wacom Bamboo serisi, ama bu seri de 4'e ayrılıyor sanırım. LYS'ye hazırlanıyor olmasam uzun uzun araştıracağım ama gerçekten çok vaktim de yok, ve araştırsam da hepsini yine bu konuda ilgili birine danışmadan neyi alacağıma karar veremezdim. Elimden geldiğince nasıl bir şey istediğimi anlatmaya çalıştım, ve yardımınıza çok ihtiyacım var neyi alacağım konusunda. Umarım yanıtlarsınız. (LYS'ye hazırlanıyorsun, tableti ne yapacaksın derseniz her gün en az yarım saat çizim yapan biriyim, zararı olmayacak :D)
 
Kayıt
19 Mayıs 2012
Mesaj
5
Tepki
0
@Ahmet ALTUN

Teşekkürler ama ben o konulara bakmıştım zaten direk bir şey araştırmadan forumlara gelip bir şeyler soranları sevmem ben de öyle olmak istemedim, ama çok aydınlatmadı açıkçası, yine de teşekkürler :) Sanırım en iyisi http://egemek.com.tr/ e gidip oradaki görevlileri dinleyip karar vermek.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@breaktheice

Ben size forumu arayın sonra konu açın demedim ki.. :)
Çok fazla konuşulan bir konu olmadığı için daha önce az da olsa fikir yürütülmüş bir konu linkini paylaşmak istedim..Paylaştığım konu başlığında kendimin de grafik tablet kullandığımı belirtmiştim. Şu an elimde sadece özel kalemiyle çalışan, parmak dokunmatiği olmayan wacom tablet var, kullanıyorum, alışma ve seri olma süresi biraz uzun..
Fakat yukarıda, teknolog arkadaşın sunduğu wacom inklink çok güzelmiş, videosunu izledim bayıldım... :) araştıracağım, makul fiyatlarda ise kendim de almayı düşünüyorum...
 
Yukarı Alt