Grafik tablet

ilhnklv

Üye
Kayıt
10 Nisan 2010
Mesaj
71
Tepki
5
Merhaba arkadaşlar.Grafik tablet almak istiyorum fakat marka ve model arasında biraz kararsızım o yüzden tecrübe eden arkadaşlardan bilgi ve tavsiye almak istiyorum.Almak istediğim ve hakkında az bilgiye rastladığım fakat bir kaç kullanıcının yorumlarıyla bilgi alabildiğim Wacom'un ''Wacom bamboo pen & touch'' modeli.Bu tablet hakkında bilgisi olan kullanan ve tecrübeleri doğrultusunda öneri verebilecek arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.Teşekkürler iyi forumlar.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Merhaba,

Daha esnek şekiller ve seçenekler elde edebilmek için teknolojinin sunduğu imkanlardan olanaklarım ölçüsünde faydalanmaya çalışıyorum. Font tasarımı yapıyorum ve bazen, mouse yada pad, kafamda canlandırdığım şekili oluşturmak için yetersiz kalıyordu.
Wacom'un Bamboo pen modelini aldım. Bu model sadece kalemi ile çalışıyor. İlk başlarda kullanmakta zorlandım. Fakat alışınca bir vazgeçilmez oluyor. Mouse ve pad ile elde edemiyeceğiniz nimetleri var.

Size tavsiye edeceğim tek husus, eğer alacaksanız bu modelin hem kalem hemde dokunma yani el ve parmak ile çalışanını alın, çalışma seçeneklerini arttırmış olursunuz. Aslında bu cihazların satıldığı yerlerde deneme imkanı var gidin bir deneyin derim almadan önce..

Kolay gelsin. :)
 

ilhnklv

Üye
Kayıt
10 Nisan 2010
Mesaj
71
Tepki
5
@Ahmet ALTUN

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Peki bu tablete İstanbul'da hangi mağazalardan ulaşabilirim ve fiyatı nedir bilginiz var mı?İnternetten satış yapan birkaç yer buldum fakat hiçbirinin fiyatı diğerinkine uymuyor ve bazıları çok astronomik rakamlar veriyor.Şimdiden cevabınız için teşekkürler.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Görmediğim şeyi satın almadığım için internetten alışveriş yapmıyorum dolasıyle nereden almanız konusunda fikir veremiyeceğim..

Teknosa, Bimeks, Darty ve benzeri büyük mağazaların hemen hemen hepsinde var diye biliyorum.. Bilgisayar ve sarf malzemesi satan küçük mağazalarda da bulabilirsiniz hatta bazen bu küçük mağazalardaki fiyatlar daha makul oluyor ve pazarlık etme şansınız da var...

:)
 

ilhnklv

Üye
Kayıt
10 Nisan 2010
Mesaj
71
Tepki
5
@Ahmet ALTUN

Saydığınız markaların marketlerinde wacomun bu modeli yok ki çoğunda tablet bile yok.Bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkürler iyi forumlar.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@ilhnklv

Saydığım mağazalar Türkiye'nin büyük şehirlerinde şubeleri olan markalar dı.. Wacom ve benzeri cihazlar her zaman satılan şeyler olmadığı için ara ara satışa sunuyorlarmış.. Ben İzmir Carrefour Çiğli şubesindeki Teknosa mağazasında son bir yıl içinde tablet gördüğümü hatırlıyorum. Sizin bu mesajınızı okuyunca mağazayı arayıp siz de tablet varmı diye sordum yok dediler ve ara ara satışa sunduklarını belirttiler..

Benim tabletimi satın aldığım yer ise İzmir Egemek mağazasıydı ve Bu mağaza bir apple satıcısıdır. Ben mac bilgisayarımı buradan aldığım için bir gidişimde tableti de buradan almıştım. Tableti hem mac bilgisayarda hemde Windows da kullanıyorum..

İnternet adresi aşağıda.. İstanbulda şubeleri varmıdır bilmiyorum. Belki posta yolu ile alabilirsiniz..

http://www.egemek.com.tr/

Son tavsiyem ; eğer başvurmadıysanız bir de Apple ürünleri satan bir mağazaya sormanız.

Umarım bulursunuz.. Bol şanslar. Kolay gelsin.. :)
 

ilhnklv

Üye
Kayıt
10 Nisan 2010
Mesaj
71
Tepki
5
@Ahmet ALTUN

İlginiz için çok teşekkürler siteyi araştırıyorum hemen.
 

u-ata

Üye
Kayıt
2 Şubat 2011
Mesaj
143
Tepki
2
selam.
Şu an 2.el satıs bolumunde WACOM 19'' LCD tablet satıyorum sıfır ve yarı fıyatına ayrıntıları satış bölümündeki açtığım konuda görebilirsin bir bakmanı tavsiye ederim...
 

Günay YUNUS

Grafikerler.Org
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
5 Mayıs 2011
Mesaj
419
Tepki
26
Uygun bütçeli,sorunsuz bir tablet istiyorsanız Wacom Intous4 Medium öneririm. Yaklaşık 10 yıldır wacom tablet kullanıyorum. Sorunsuz bir şekilde uzun yıllar kullanırsınız. Diğer markaların kalemleri pil ile çalışıyor, sadece wacom tabletlerinin kalemleri tabletin processor uyle (usb'den aldığı elektrikle) çalışıyor. Kadıköy Yazıcıoğlu'nda yada İstanbul Bilişim (Mecidiyeköy) rahatça bulabilirsiniz.

Teşekkürler.
 
Yukarı Alt