Grafik Tasarım okumak istiyorum!

HalilVEVO

Üye
Kayıt
30 Ocak 2013
Mesaj
6
Tepki
0
Merhaba düz lise 12.sınıf öğrencisiyim,Sayısal bölümündeyim.Resim yetneğim var.Grafik tasarım okumak istiyorum.Yetenk sınavı ile girebilirmiyim bilmiyorum , biraz tahmin yürütebilin diye çizimlerimi koyuyorum.Eğer yetenk sınavıyla gidebilme şansım varsa lütfen söyleyin, tecrübeli arkdaşlar vardır mutlaka aramızda.Eğer yetenek sınavını kazanamayacak kadar kötüyse çizimlerim,puanla hangi üniversiteler alıyor ve 4 yıllıkmı bilginiz varmı bunlarıda öğrenmek isterim.Lütfen bana yardımcı olunn. :(

Bunlar çizimlerim ;







 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@HalilVEVO

Kardeşim millet 0'dan başlıyor da giriyor. Gayet iyisin ama kurslara da mutlaka git orada sorulacak sorular üstüne çalışmalar yapılıyor. Gerçekten istiyorsan şansını denemelisin.
 

HalilVEVO

Üye
Kayıt
30 Ocak 2013
Mesaj
6
Tepki
0
Teşşekür ederim.Yani kursa gitsem kazanma şansım ne kadardır.Kursların süreeri nekadar bilenler varsa söylerse çok iyi olur.
 

ekokanki

Üye
Kayıt
11 Aralık 2009
Mesaj
9
Tepki
0
@HalilVEVO

Merhaba öncelikle sizi tebrik ederim çok istemenizden dolayı ve çalışmalarınızdan dolayı. Özel yetenek sınavları Temmuz ayı gibi yapılıyor. Özel yetenek sınavlarına girebilmek için ygs sınavından barajı geçmeniz yeterli olucaktır. Bazı üniversiteler bu puanı 280 gibi çok yüksek olmayan bir ygs puanına çekebiliyor. Onun dışında Temmuz ayına daha 5 ay var. Gaziantep'de yaşıyormuşsunuz. Hemen hali hazırda güzel sanatlara hazırlık kurslarına gidebilirsiniz. 5 ayda sınava hazırlanabilirsiniz ki sizin zaten takdir edilebilir bir altyapınız varmış :) Birde bazı üniversiteler özel yetenek sınavı ile değil direk lys sınav puanı ile kabul edebiliyor. O üniversiteler 2012 yerleşme puanı ile birlikte sıralıyorum size;

Bunlar vakıf üniversiteleri:
IŞIK ÜNİVERSİTESİ Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarımı (Tam Burslu) TM-3 Vakıf İSTANBUL Tam Burslu 368,886
İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ Grafik Tasarım (Tam Burslu) TM-3 Vakıf İSTANBUL Tam Burslu 343,957
FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ Grafik Tasarım (Tam Burslu) TM-3 Vakıf İSTANBUL Tam Burslu 332,804

Devlet üniversitesi olarakta 2 tane var. Birisi Çukurova birisi Gazi. Ama Gazi'deki bölüme sadece meslek liselerin sadece ilgili bölümlerinden mezun olanlar bu bölüme yerleşebiliyor.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Grafik TM-3 Devlet ADANA Harçlı 317,602

Saygılar.
 

HalilVEVO

Üye
Kayıt
30 Ocak 2013
Mesaj
6
Tepki
0
çok teşekkürler.Peki bu saydığınız üniversiteler 2 yıllıkmı yoksa 4 yıllıkmı, 2 yıllıksa 4 yıllığa geçebilme şansı varmı bunlarıda biliyorsanız söylerseniz çok iyi olur.Sınavlara bu sene yetişebilirmiyim bilmiyorum açıkçası,yani resim konusunda kendime güveniyorum,daha önce eğitimde almadım.Kurslarda neler yapıldığınıda açıkçası bilmiyorum.Bu konulardada yardım ederseniz size minnettar kalırım :)
 

ekokanki

Üye
Kayıt
11 Aralık 2009
Mesaj
9
Tepki
0
@HalilVEVO


Bu saydığım üniversiteler lisans programları(4 yıllık). Şöyle bir şey var; bunu ben de düşünmüştüm ama malesef devlet üniversitelerindeki grafik tasarım önlisans programlarını(2 yıllık) sadece sınavsız geçiş kontenjanları dolduruyor. Yani nasıl desem 40 kişilik kontenjan var diyelim bunun 40ınıda meslek liselerinin grafik ya da ilgili alanlarından mezun olanlar sınavsız geçiş hakkını kullanarak yerleşiyor. Önlisans programlarına biz malesef yerleşirken en son öncelikliyiz. Sınavsız geçiş yoluyla bütün tercih edenler yerleştirilecek eğer kontenjan kalırsa YGS puanıyla tercih edenler yerleşebiliyor. Ama tabi geçen yıllarda Kırşehir'de ve Gümüşhane'de yeni açılan grafik tasarım önlisans programının 2. öğretimine sanırım ek yerleştirme ile YGS puanıyla yerleşebilen(5-6 kişi) var. Bu da çok riskli ve ayrıca bu kadar yeteneğin varken önlisans okuyup birde İstanbul-Ankara-İzmir üçlüsünün dışında asla okumanı tavsiye etmem. Bu yüzden devlet üniversitesinde grafik tasarım önlisans programını okumayı unutmalısın. Vakıf üniversitelerinde de durum pek farklı değil. Tam burslu kontenjanlarının hepsini yine sınavsız geçişler dolduruyor. %50 burslu kontenjanlarda ise bazı üniversitelere yerleşebilirsin. Önlisans programından mezun oldukdan sonra DGS(Dikey Geçiş Sınavı)'na girerek grafik tasarım lisans programına başlayabilirsin. Sana bir şey daha söyleyeyim, bunu ben de çok düşündüm son zamanlarda da düşünüyordum ama okuduğum üniversitede grafik bölümünden her sene ders seçebilme olanağımı öğrendikten sonra düşünmez oldum gibi. 2 yıllık grafik tasarım önlisansı okuduktan sonra DGS sınavı ile Mimar Sinan'da okuyabilmek hayal değil gerçek olabiliyor :) Aslında bunun çok alternatifi var illa grafik tasarım değil ama senin bunları düşünmen şu an için yanlış olur. Çünkü şu an öncelikli amacın temmuza kadar kendini yetenek sınavı için en iyi şekilde hazırlamak olmalı.

Önlisans okumayı bence unutmalısın, eğer özel yetenekle alan grafik tasarım lisans programı olmazsa(yapıcağına inanıyorum ama şayet olmazsa illa bu sene gitmek zorunda değilsin. seneye hazırlanır o zaman yerleşirsin.) lys sınavları ile alan lisans programları var. Şu an güzel sanatlara hazırlık kursunu aramış, bulmuş ve hatta kursa başlamış olduğunu ümit ediyorum.


Saygılar.
 

HalilVEVO

Üye
Kayıt
30 Ocak 2013
Mesaj
6
Tepki
0
çok sağolun daha bi kursa başlamadım , bu seneki yetenk sınavlarına yetişemeyeceğimi düşündüğüm için.Bide bu çizimlerle yetişebilme şansım ne açıkçası bilmiyorum.Çizim düzeyim nasıl bunları bilmiyorum :(
 

ekokanki

Üye
Kayıt
11 Aralık 2009
Mesaj
9
Tepki
0
@HalilVEVO

Çizim düzeyin elbette yeterli değil ama çalışmaya başlarsan başarabileceğine inanıyorum. Peki ne yapmayı düşünüyorsun şu an?
 

Mesil

Üye
Kayıt
15 Aralık 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Bu sene bende Grafik tasarım okumak istiyorum İllüstrasyon eğitimi alıyorum ama okul seçiminde kararsızım burs düşünüyorum beni yönlendirebilir misiniz?
 
Yukarı Alt