Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Sevgili Acquaway,
Ek iş olarak ruh hekimliği yaptığını bilmiyordum.
"Umarım bu yazdıklarımı da hakaret olarak algılamassınız" diyorsun ya, işte buna ben değil mahkeme karar verecek. Bir kişiye megolaman demenin hakaret olup olmadığını hakkında açılan mahkeme sonundaki hüküm ile öğreneceksin.
Bu sayfanın yöneticileri senin bana megolaman dediğin mesajını silmesinler ki mahkemeye delil olarak sunabileyim. Silerlerse de ekran görüntüsünü çektim. O da delil olarak kullanılıyor. Ayrıca görüntü silmek de delil karatmak anlamına geliyor.
Ayrıca sana aşağıda bir belge sunuyorum. Bu belgede yargılanacak olan kişi de tıpkı senin gibiydi ve senin iddialarına benzer şeyler yazmıştı, şimdi yargılanacak.
Beykent Üniversitesinde öğretim üyesi bir zat ile onun kardeşi de 4 aydır bana hakaretten yargılanıyorlar, istersen onların mahkeme tutanaklarını da aşağıya ekleyebilirim. Hakim karşısında titreyerek "biz hakaret etmedik hakim bey, röportaj ettik, soru sorduk" diye kıvırmaya çalıştılar. Mahkemede "Dünyada ilk kez hakaret ve küfür edilerek röportaj yapıldığına tanık oluyoruz hakim bey" demiştim. Hakim de gülmüştü.
Sen de yargılanırken "amacım hakaret etmek değildi, F.Çağlanın nasıl bir karakterde olduğunu bilimsel olarak açıklıyordum" diye kıvırabilirsin. Elbette tıp diplomanı ve psikiyatrist olduğuna dair belgelerini de mahkeme sunmayı unutmazsın. Eminin senin duruşmanda da hakim gülecek.

Pazartesi günü hakkındaki şikayet dilekçemi savcılığa vereceğim ve dilekçe metnini de aynen burada yayınlayacağım. Senin yüzünden bu sitenin yöneticileri de ne yazık ki ifade vermek zorunda kalacak.

Sen epey zamandır adını gizleyip rumuz kullanıp desteksiz atıyorsun, nasıl olsa kimliğim belli olmaz sanıyorsun.
Önce bilişim polisi bu sitenin yetkililerini davet edecek ve ifadelerine başvuracak. Bu yolla kimliğin tespit edilemezse kullandığın IP no.sundan adresin tespit vedilecek. Bir yıl içinde adın tespit edilip savcılıkta ifade vermeye davet edileceksin. MEGOLAMAN sözün savcı tarafından hakaret kabul edilirse HAKARETTEN yargılanacaksın. Önce CEZA davası açılacak eğer kaybedersen hakkında 100.000 kişi önünde şeref ve itibarımı zedelemekten TAZMİNAT davası açacağım. Görünen o ki epeyce bir masrafa gireceksin.

Kısaca; sen kaşındın...
Bak bir yol daha var; aşağıdaki belgede adresim yazılı. Rumuzun ve klavyenin arkasına saklanacağına yiğitçe, mertçe adresime gel, kapımı çal ve yüzüme karşı narsist ve megolaman olduğumu söyle, o zaman delikanlı olduğunu anlayacağım. Klavye kahramanlığı yapma.

İşin zor, yine de kolaylıklar dilerim.







 

AcquA

Üye
Kayıt
7 Aralık 2011
Mesaj
35
Tepki
2
Fatuk bey,

Siz neden bahsediyorsunuz allah aşkına? Ne seviyesizliğim kaldı, ne cahilliğim kaldı ve bunun gibi bilimum şeyleri söylediniz ben bunları hakaret olarak algılamadım siz benim "sergilediğiniz tavırdan dolayı" ben böyle algıladığım dememi mi hakaret olarak algılıyorsunuz? Benim size karşı herhangi bir küfürlü lafım mı oldu burada çok merak ediyorum? Eğerböyle olsa ve hakaret ettiğim görülse site yönetimi zaten beni bu siteden uzaklaştırır. Hayır bu tamamen ben haklıyım psikolojisini ben anlıyamıyorum inanım, burada gayet normal fikir olarak bana ters gelen bir şeyi eleştirdiğimde hakaret boyutuna varacak şekilde unutmayın ki siz konuştunuz. Eğer dava açması gereken birisi var ise o zannedersem benim bunca laftan sonra.

İsterseniz "Megaloman" lafının sözlük anlamına bir Türk Dil Kurumundan bakınız ne demek diye. Ayrıyetten Megalomanlar işlerinde başarıdırlar lafıda vardır. Şimdi bu mu size hakaret?

Bu laftan dolayı tabii ki dava açma hakkına sahipsiniz, ama anlamafığım nokta şudur? Biraz insanlarla uğraşacağınıza Grafikerlik adına bir şeyler yapınız.

Ayrıyeten benim sizin adresinize gelip bu lafları söylemek gibi bir düşüncem tabii ki olamaz ama bunu çok fazla arzu ediyorsanız veririm telefonumu telefonda konuşuruz ve gerekirse bu savunduğum şeyleri orada da söylerim.

Bu kadar gel benim adresime yüzyüze görüş demenizde ki amaç bana herhangi bir şey yapmaktan dolayı mıdır? O zaman bende buradan yazıyorum başıma bir şey gelirse Faruk Çağla yüzündendir. Böyle mesnetsiz tavırlara neden gerek duyayım.

Biraz kendinize öz eleştiri yapınız lütfen, siteye kayıt olduğum tarih belli, sizin kayıt tarihiniz ve mesaj sayınız belli. Aldığımız beğeni sayısına bakınız biraz.

Ben burada insanların sizin için söylemek isteyip, sizin tavırlarınızdan veya bu tarz konuşmalarınızdan dolayı cesaret edemediği şeyi söyledim diye yargılanacaksam benim için sıkıntı yok. Allaha şükür Türk Adalet sistemine güvenim sonsuz neyin hakaret neyin olmadığını tabii ki savcılar hakimler anlayacaktırlar.

Benim şu saatten sonra tek görmek istediğim şey, buradan benim düşüncelerimi savunan insanlarında bir şeyler yazmasıdır. Eğer ki kimse yazmaz ise zaten boşa çabalamışım demektir.

Saygılarımı sunarım.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Sevgili Acquaway,
Burada taraftar toplama çabalarını da anlıyorum.
Demek ki sadece rakibinle futbol oynamıyorsun, tribünlere de oynuyorsun. Bunu da itiraf etmiş oldun.
Umarım tribünlerden toplayacağın taraftarlar mahkemeye senin tanıkların olarak da gelme cesaretini de gösterirler ve senin bana megaloman demediğini de söyleyebilirler. Ayrıca senin görüşlerine katıldıklarını da beyan ederlerse onlar da bana megaloman demiş sayılacaklardır.
Sen ve senin taraftarların senin iddia ettiğin gibi megoloman kelimesinin kötü bir şey olmadığını iyi bir şey olduğunu da iddia edersiniz artık. Bir önceki mektubumda demiştim ya; "biz hakaret etmedik, röportaj ettik" demişlerdi, yargılananlar. Siz de "megolaman hakaret değildir, övgüdür, hakaret etmedik, küçültmedik aksine yücelttik, büyük adamlar megolamanlardan çıkar" dersiniz...
Bu kez siz hakimi güldüreceksiniz.

Kısaca; internette yazmak, yazışmak, tartışmak öyle sanıldığı gibi bir oyun değildir. Bilişim polisinin duvarında şu yazılıdır; "internet sanal ortamdır ama internette işlenen suçlar sanal değildir."

Topluluk önünde konuşmanın, tartışmanın bir edebi, bir sorumluluğu vardır. Bu edebi bilmeyenler ve sorumsuz davrananlar eninde sonunda bu edebi öğrenirler ve sonuçlarına katlanırlar.

Artık mahkemede "F.Çağla bana hakaret etti, evine çağırdı, öldürmekle tehdit etti" dersin."Can güvenliğim yok" dersin... "Benim niyetim ona hakaret etmek değildi, onu övmekti" dersin. "Metro logosunun dışındaki tüm grafik çalışmalarını da beğendiğimi söylemiştim, yanlış anlamış" dersin. "Amacım onu toplum önünde küçük düşürmek değildi ve sitedeki üyeleri ona karşı kışkırtmak da değildi, amacım taraftar toplamak da değildi" dersin. "buradan benim düşüncelerimi savunan insanlarında bir şeyler yazmasıdır. Eğer ki kimse yazmaz ise zaten boşa çabalamışım demektir." şeklindeki ifademde Faruk Çağla'ya karşı taraftar toplamak ÇABAM yoktur, dersin.

Savcı; Megolaman demek hakaret değildir derse mahkeme açılmayabilir, yargılanmaktan kurtulursun...

Kısaca sevgili kardeşim, dediğim gibi işin zor... Pazartesi dilekçeyi mahkemeye veriyorum. Haberin olsun...
Dilekçeyi burada yayınlamayacağım çünkü ne gibi deliller gösterdiğimi bilmemen gerekiyor. Sen yine bana yazmaya cevap vermeye devam edebilirsin. Rumuzun arkasına saklanmaya da kimliğini saklamaya da devam edebilirsin...Taraftar toplamayı da sakın ihmal etme...


Bol şanslar dilerim, sana ve taraftarlarına...
 

AcquA

Üye
Kayıt
7 Aralık 2011
Mesaj
35
Tepki
2
Bi taraftar toplamaya çalıştığım yok olayı abartıyorsunuz. Zaten şurada kimse bir şey yazmaz ise ben boşuna konuşuyormuşum diyebilirim bu da sizi haklı çıkartır. Zaten sizde haklı olduğunuzu kanıtlamak istemiyor musunuz? Kimse bir şey demesse ne benim bu sitede durmama gerek var, ne de sizi eleştirmemin anlamı olacak.


Bekleyeceğim kimse bir şey demesse, oturup düşüneceğim, ona göre karar vereceğim.


Bu arada siz tabii ki davanızdan vazgeçmeyin, ben sadece kendimi sorgular olacağım bu dediklerim olmassa
(bunları sakın yandaş toplama olarak algılamayın, her söylediğimi başka birşey anlıyorsunuz çünkü)

saygılar
 

AcquA

Üye
Kayıt
7 Aralık 2011
Mesaj
35
Tepki
2
Faruk bey merhaba,

Son mesajlaşmalarımızdan sonra yazdığım gibi biraz düşüneceğim, kendime zaman vereceğim demiştim. Oturdum düşündüm sizin için söylediğim, fikrimi beyan ettiğim zaman insanlar çok güzel yazıyorsun bizim düşüncelerimize de tercüme oluyorsun dediler. Fakat bu insanları bugün yanımda göremiyorum ve durumun vahimliğini iyicene anlıyorum.

Ben biraz insanların gazıyla da tribünlere oynadım zannedersem ve olay buralara kadar geldi. Başta fikirleriniz bana ters geldi, insanları aşağılayıcı tarzda konuşuyorsunuz gibi geldi. Bugün oturdum tekrar tekrar okudum yazılanları, sizin bir gayeniz var burada "eğitimli", "eğitimsiz" insanlar dışında bu mesleği yüceltmek olduğunu anladım.

Başta biraz eğlencesine başladığım mevzu farklı yerlere gitti, ama inanın size hiç bir şekilde hakaret etmeyi aklımın ucundan geçirmedim. Bunu megaloman derken bile düşünmedim inanın. Ben biraz gençliğin verdiği fevrilikle bunları yaptım zannedersem. Hani eskiler derler ya delikanlı, kıpır kıpır diye. Bu lafın anlamını elbette biliyorsunuzdur.

Son yazdığınız bir mesajda şöyle dediniz.

"Bak bir yol daha var; aşağıdaki belgede adresim yazılı. Rumuzun ve klavyenin arkasına saklanacağına yiğitçe, mertçe adresime gel, kapımı çal ve yüzüme karşı narsist ve megolaman olduğumu söyle, o zaman delikanlı olduğunu anlayacağım. Klavye kahramanlığı yapma"

Sizinle görüşmek isterim ama bunları söylemek için değil, sizin düşüncelerinizi fikrinizi öğrenmek için.

İnanın davaydı, mahkemeydi bu tarz mevzulara girmeyi hiç istemiyorum. Bu arada tabii ki dava açabilirsiniz bunu savcılık suç olarak bulabilir, tabii bu hakim karşısına gittiğinde red de edilebilir. O olayın başka bir tarafı.

Ben sadece kendi vicdanımı rahatlatmak adına size yazdıklarımı hakaret olarak algıladıysanız özür dilemek istiyorum. Sizinde benden neredeyse 40 senelik tecrübenize dayanarak bu özürümü kabul etmenizi istiyorum.

Sizde genç oldunuz belki böyle bir sey yapmadınız ama illaki yanlış yaptığınız pişman olduğunuz bir şeyler olmuştur. O yüzden biraz yapıcı davranmanızı istirham ederim.

Eğer ki bana anlayış gösterirseniz ve benimle hala görüşmek isterseniz bir gün Mecidiyeköy'de size bir kahve ısmarlamaktan onur duyarım. Yüz yüze görüşünce birbirimizi daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. O zaman yaptığım çalışmaları da size gösterip fikirlerinizi almak isterim.

Bu saatten sonra zaten bu forumda da bulunmayacağım çünkü insanların nasıl olduklarını anladım, tabii aralarında iyi insanlarda var genelleme yapmayacağım.

Görüşmek dileğiyle.

Saygılarımla.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Sevgili Acquaway;
Özür dilemek insanı küçültmez, aksine büyütür.
Olması gerekeni yaptın.
Her pehlivan kendi kilosuna göre olan rakiple güreşmeli. Bükemediği eli öpmeli...
Ben de senin yanaklarından öpüyorum ve özürünü kabul ediyorum. Yeter ki gerçekten hatanı anlamış ol ve bu olaydan gereken dersi çıkarmış ol... Hayat işte budur, hayat; ders almasını bilene çok güzel bir öğretmendir.
Biz üzüm yemenin peşinde olmalıyız, bağcı dövmenin değil.
Umarım bir gün karşılıklı oturur kahve içer ve "ne olacak bu grafikerlerin hali?" diye sohbet ederiz. Belki de TGDD'nin en ateşli üyesi ve yılmaz bir grafiker hakları savunucusu olursun...
Verdiğin karardan ve cesaretinden dolayı seni tebrik ediyorum. Bundan sonra; kimsenin gazına gelmemeni, sürekli gaza değil ara sıra da frene basmanı tavsiye ediyor, bu olaydan çıkardığın dersi ömür boyu kullanmanı rica ediyor, sana sevgilerimi, selamlarımı ve başarı dileklerimi iletiyorum.
 
Yukarı Alt