Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
209
Tepki
5
Selam,

Eminecik arkadaşımıza,

Bu şerefi tüm arkadaşlarla paylaşmak sanırım hepimiz için anlamlı ve hoş olacaktır.
İlginize teşekkür ederim.

Saygılar...
 
Kayıt
13 Aralık 2007
Mesaj
8
Tepki
0
Sevgisini, gönlünü, düşüncesini ve ufkunu öpüştürebilme yeteneğine sahip kişiye grafiker denir. Öpüştüğünden zevk alan da başarılı grafikerdir.

"Teşbihde hata olmaz derler" Bir benzetme yaparak, tarif edeyim istedim.
Tüm arkadaşlarıma saygılar sunarım.
 

ersingenç

Üye
Kayıt
9 Temmuz 2008
Mesaj
1
Tepki
0
grafik tasarımcı belirli ihtiyaca çarpıcı,sade,belirtici uslupla eldeki objeleri stilize ederek ulaşan sanat dalıdır.yani ihtiyaca cevaben eldeki soyut ve somut(resim,makale,3 boyutlu görme gücü yani hayal dünyası) objelerden faydalanarak amacına uygun tasarım işidir.bu herhangi bir reklam panosu vaya bir ticari amblem olabilir.tasarım karmaşa içerisinde belirli bir nesneye işarettir.aynı zaman da ruhun akıl aynasıdır.yani belirtilmek istenendir.buna göre ki grafik tasarımında deyatın önemi bir kaç basamak geride olmalıdır.ilk amaç belirtilmek istenen olmalıdır.buda desen,renk ve uyum bilgisi gerektirir.bu bilgilere kişinin hayal dünyası tasarım,yaratıcılık ve olmazsa olmazların arasına giren teknoloji bilgisi eklenince istekler gerekli ve en uygun şekilde cevap bulur.burada tabi yapılacak işlemleri sıralandırmak mümkündür.bu sıralamada ilk sırayı amaç alır.daha önce de bir çok kez vurguladığım üzere belirli bir amaca uygun ve kullanılabilirliği yüksek kalitede ürünler olmalıdır.2. sırayı biçim(renk,desen,ışık vs) alır uygun bir sonuç için gerekli biçim şarttır.biçimin nasıl tasarım gücüne bağlıdır.3. sırayı malzeme alır.gerekli amaca uygun doğru biçim eldesi için eldeki malzemenin önemi büyüktür.eldeki malzeme soyut veya somut olabilir.4. sırayı ise teknik alır.çağımızın en önemli yardımcısı ve destekçisi olan teknik elbette grafik tasarım işinde de bize yardımcıdır........sonuç olarak grafik tasarımcısı belirli bir amaç doğrultusunda uygun biçimi eldeki doğru malzeme ve teknikle buluşturan tasarıcıdır.
 

KORAY CAN

Üye
Kayıt
16 Temmuz 2008
Mesaj
2
Tepki
0
Grafik tasarım; bir mesajı iletmek için metnin görsellerin algılanabilir ve görülebilir bir düzlemde organize edilmesidir.Temel ilkeleri hizalama,denge,karşıtlık,vurgulama,hareket, görüntü,tekrarlama ve yakınlıktır.
Bular baskı,ekran,hareketli film,animasyon,iç mimari gibi bircok ortam uygulanabilir.
 

emine2003

Üye
Kayıt
3 Mart 2008
Mesaj
1
Tepki
0
Yaşamın her alanında, hayata farklı bakan; insanların hayatlarını inceleyerek müşterilerini doğru kitleye yönlendiren, en önemlisi müşterilerini çok iyi analiz eden kişilerdir grafikerler... Ayrıca çizimler, görsellikler ve teknoloji onun için araçtır. Eğer amaç edinirlerse sadece görsel çalışma yapan insandan öteye gidemezler. Amaç ise doğru kitleyi, doğru müşterlerle buluşturup sorunları en aza indirgemektir.
 
Kayıt
12 Şubat 2008
Mesaj
46
Tepki
2
GRAFİK TASARIMCI; Cansız nesnelere, cansız bir ortamda, bilgi ve yaratıcılık yeteneklerini kullanarak hayat veren ve verdiği bu hayat 'ta istemiş olduğu mesajı ileten kişilere Grafik Tasarımcı denir.
 
Kayıt
16 Haziran 2008
Mesaj
1
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, bizde bir tanım yapalım bakalım;

Grafik Tasarımcı; soyut düşünceleri bir dizi düzenleme kriterlerine göre, göze hitap edecek bir şekilde somutlaştıran, anlamlaştıran ve istenilen mesajı, yapmış olduğu bu grafikle anlatan bir sanatçıdır.

 

ismail koc

Üye
Kayıt
17 Ekim 2007
Mesaj
403
Tepki
0
GRAFİK TASARIM; Grafik tasarımda öncelikle diğer sanat dalları gibi ( resim, heykel, müzik, seramik vb ) sanatın bir dalıdır. Grafik tasarımda, tasarımcı hayal gücünün ve mantığının sınırlarını aşan, anlatacağı konuyu gereken materyalleri ve programları kullanarak hazırlayabilen ve hedef kitlesine kolayca kabul ettirebilen kişidir ve buna GRAFİKER denir...
 

koyumawi

Üye
Kayıt
25 Mart 2008
Mesaj
1
Tepki
0
"Bir ürün veya hizmeti tanıtmak için kullanılan tüm görselleri hazırlayan, düzenlemesini ve renklerini ayarlayan, çalışmalarını baskı(CMYK) veya görüntü(RGB) olarak sunan meslek grubu tanımı; "Grafik Tasarım", bu işi yapan kişilere "Grafiker" veya "Grafik Tasarımcı" denilir.
Ayrıca T.C. Üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümlerinden veya eşdeğer bölümlerden mezun olanlar, "Grafiker" veya "Grafik Tasarımcı" ünvanını kullanabilirler."

Genelde Meslek Örgütlerinde az ve öz anlamlar içeren bu gibi tanımlar kullanılır. Ve sanırım Grafik tasarım için en uygun kelimeler bunlardır diye düşünüyorum. Yasa ve yönetmeliklerde ve İşkur tanımlarında nasıl geçtiğide çok önemli.
Umarım Faydalı olur.Kolay gelsin.
 

junzi

Üye
Kayıt
26 Haziran 2008
Mesaj
120
Tepki
0
grafik tasarımcı kendini daima modifiye edebilen yetenekli bir hayal makinasıdır.
 
Yukarı Alt