Grafiker hangi programları bilmeli?

aybekdes

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2011
Mesaj
27
Tepki
0
Önce İnglizceyi öğrenirseniz daha avantajlı olursunuz!
1. Tasarım yapabilme (hayal gücü).
2. Indesign - kitap, dergi, çok sayfalı işler için daha avantajlı.
3. Illustrator - nerdeyse herşey yapılabilir.
4. Photoshop - mutlaka...
Kullanacağınız program yapılacak işe ve hayal gücüne sınırlı kalır, bazen HIZ önemlidir. Mesela: illustratorda dergi yapabilirsiniz, ama zor olur ve pekte akıllıca olmaz! doküman çok büyük olur, ve sizi iyice yavaşlatır yani workflow önemlidir.
İlave: 3ds Max, Cinema4d v.s. artık ne sığarsa, ayrıca bir programı mümkün olduğunca profesyonel seviyesine kadar öğrenmenizi tavsiye ederim!
 

nacizane

Üye
Kayıt
16 Ocak 2012
Mesaj
11
Tepki
0
@Erkan Nehir
yaratıcılığım çok geniştir ama malesef programları bilmiyorum:(,araştırdım bana yardımcı olacak kursta yok:(
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Ben hala tasarımın yetenek olduğunu sanmıyorum tasarım bilgidir. Yetenek ise onu ileri taşıyan güçtür.

Tasarım yetenekten ibaret olsaydı bir bakışta bir işi okullunun yapıp yapmadığını anlayamazdım. İşini ciddiye alanlar bu farkı anlayabiliyor.

Tasarım işi yapmak isteyenler tüm sorunlarına rağmen örgün sistemi takip etsinler okula gitsinler.

Böylelikle sonuç olarak çok daha iyi kazanırsınız, çok daha iyi yerlerde çalışırsınız.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
@nacizane

Yaşınızı bilmiyorum fakat şunu belirtmek isterim.
Gürhan Bey'in yorumuna ilave olarak, yaratıcılık bir artıdır. Fakat yaratıcısın o zaman grafiker olabilirsin gibi bir formül kurmak yanlıştır. Yaratıcısın o halde grafiker olabilirsin. Fakat çabalamak, araştırmak ve gerçekten istemek lazım.
Ben eğitim veya kurs görmedim. Eğitim derken okul bazlı eğitim almadım. Araştırarak, daha önce yapılmış çalışmaları inceleyerek, defalarca hata yaparak, defalarca aşağılanarak ve fırça yiyerek, birçok çalışmayı çöpe atarak, biryerlere geldim. Geldiğimi düşünüyorum. Ve hala öğreniyorum.
Fakat eğitim almama sebebim istemediğimden değil, durumların müsait olmamasından kaynaklanıyordu. İmkanım olsa idi kesinlikle eğitim almayı tercih ederdim. Hoş 7 yaşımdan beri resim çizmeme rağmen güzel sanatları kazanamadım o ayrı. :) Benim zamanımda ve bulunduğum ortam itibari ile yetenek sınavlarında gerçek yetenek biraz ikinci planda kalıyordu. Ve birinci planda olan şey malesef bende olmadığı için üniversite hayalim suya düştü. Sanırım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Fakat bu beni yıldırmadı ve aksine kamçıladı. Şu an benim için hayal olan mesleği yapıyorum.
Kısacası, eğer yaşınız müsait ise mutlaka eğitim almak için çabalayınız. Kurslardan ziyade ilk etapta üniversiteyi düşünün. Yeterli araştırmaları yaparak bu konudaki şartları öğrenebilirsiniz. 5000-6000 liralık 2-3 aylık kurslara para vermek yerine aynı parayla ve hatta burslarla vs. daha ucuza diplomalı ve daha geçerli eğitim almak çok daha mantıklı olacaktır. İstek olduktan sonra gerisi mutlaka gelecektir.
 
Yukarı Alt