Grafiker olmayan birisinin Katalog çalışması

alperkanar

Üye
Kayıt
18 Ekim 2013
Mesaj
5
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,
Özel bir şirkette satınalma müdürlüğü yapmaktayım. İsmim Alper Kanar. Şirketimiz kobi diyebileceğimiz 90 kişilik bir mobilya aksesuarları üreticisi. Yurt içinde ve yurt dışında bir çok kurumsal firma ile çalışıyoruz. İşe başladığımdan beri kurumsal kimlikle ilgili çalışmaları da yürütmekteyim. Hiç bir grafik tasarım eğitimim yoktur. Sakarya Üni. Turizm işletmecilikten mezunum. Photoshop, indesign, illustrator, rhino gibi programları sırf merak ettiğim için kendi kendime öğrendim.
7 sene önce işe başladığımda kataloglarımızı matbaamız tasarlayıp basıyordu. Tasarım olarak hiç hoşuma gitmediğinden son 4 senedir büyük bir risk alarak "ben hallederim" dedim patrona ve ortaya her sene daha iyiye gittiğine inandığım sonuçlar çıktı. Hala tam olarak istediğim seviyeye ulaşmasa da sizinle 2014 kataloğumuzu paylaşmak istedim. Katalogta ki 3-D renderlar hariç her şey (tablolar, görseller, font seçimi, yazılar, açıklamalar, grafikler, sayfa düzeni vs...) bana ait. Matbaa ya sadece pdf olarak gönderip bastırdığım bir çalışma oldu. Çalışma 265 sayfa. Yaklaşık 1 ay sürdü. Renk seçimlerini güncel mobilya renk trendlerine uygun tutmaya çalıştım.
Kendimi geliştirmem, daha iyisini yapabilmem için eleştirilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

Kataloğu şuradan yükleyebilirsiniz : http://s3.dosya.tc/server12/Gz4qDz/KMS2014ProductCatalogue_Small_.pdf.html
 
Kayıt
29 Eylül 2012
Mesaj
81
Tepki
2
Elinize sağlık.Eğitimsiz bunları yapabilen yok diye düşünüyorum fakat bazı eksikler yine de var gibi :) O kadar da olsun dimi :)
 

Kemal Aksekioğlu

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
30 Haziran 2013
Mesaj
2.035
Tepki
916
eğitimsiz birisi için çok çok güzel ustaların yaptıklarını incelersen çok daha iyi yerlere gelebilirsin başarılar.
 

alperkanar

Üye
Kayıt
18 Ekim 2013
Mesaj
5
Tepki
0
Teşekkürler arkadaşlar. Şu sıralar gelecek seneki katalog çalışması için ön hazırlık yapma aşamasındayım. Kurumsal kimlikle ilgili düzeltmeler yapmam ve ambalaj, kutu, poşet, dergi reklamı, fuar görselleri, kartvizit, outlook imzası gibi tasarım öğelerinin bir bütünlük oluşturacak şekilde yeniden düzenlemem gerekiyor. Bir şeyler yaptıkça burada paylaşırım.
 
Yukarı Alt