GRAFİKER ve HUKUK... Artık bir AVUKATIMIZ var!

Kayıt
9 Ekim 2008
Mesaj
19
Tepki
0
tesekkurler tum yardımlarınız için..16 yıllık meslek hayatımda ilk defa bu kadar faydali bir siteye sahit oldum..
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Genc Memet KAPISIZ

Sayın M.Kapısız;
Site sahibi Ömer bey bana "bu sitenin kalitesinden asla taviz vermeyeceğini, sayısal çoğunluğu değil nitelik olarak kaliteli üyeleri hedeflediklerini, çok farklı, çok yararlı ve çok iddialı bir site olduklarını veya olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini" özel telefon konuşmalarımızda söylemiştir.

Benim de amacım bu değere DEĞER katmaktır.

Faydalı olabiliyorsak ne mutlu! Halka hizmet HAK'ka hizmettir, biz de grafiker kardeşlerimize hizmet etmeyi seçtik, Allah utandırmasın.

Değerli GRAFİKER KARDEŞLERİM;

Üzerinde yaşadığımız topraklar Uganda değildir! Kenya değildir, herhangi bir Afrika ülkesi değildir. Afrikanın vahşi kabile kültürü altında yaşamıyoruz.

Burası TÜRKİYE CUMHURİYETİdir!

Veya 1550 yıllarının Avrupasında kontların, senyörlerin ve kralların baskısı altında köle gibi yaşamıyoruz. Hayatımız, istikbalimiz senyörün iki dudağı arasında değildir !

Ama GRAFİKERLERİN çoğu patronların iki dudağı arasında, kriz korkusuyla ve vahşi Afrika orman kanunları şartları altında yaşamakta ve çalışmaktadır.

Ve burası Sosyal, Demokratik bir HUKUK DEVLETİDİR !

Canım Türkiyemiz bir HUKUK DEVLETİ ise (ki öyle olmalıdır) ; GRAFİKERLERİN DE BİR HUKUKU OLMALIDIR !

Demokrasinin demokrasi olması için, hukuk devletinin gereği olarak; Grafikerlerin de HAKKI, HUKUKU ARANMALIDIR ve SAVUNULMALIDIR.

Grafikerlerin bir sahibi, bir Birliği olmalıdır ! Bütün çabamız bu yöndedir.

Buna katkı sağlayan herkese saygılarımla.

Faruk ÇAĞLA
 

thesarar

Üye
Kayıt
15 Temmuz 2008
Mesaj
2
Tepki
0
merhabalar iki yıl once bır fırmaya logo tasarımı yaptım tasarım orneklerını bır cd ıcerısınde bakması ıcın verdım fakat kendısınden ses cıkmayınca begenmedıgını dusundum bundan bır yıl sonra yaptıgım calısmayı urunlerının uzerınde kulladıgını gordum iletısıme gectıgımde sureklı kactılar ben bu konuda sızden yardım ıstıyorum sn. av. inan beyden yardım ıstıyorum elımde logoyu yaptıgım tarıh kayıtlı cd ler var dava acmak ıstıyorum. serdar karaca / çorum 0532 741 75 26 m_serdarkaraca@hotmail.com
 

reslavanta

Üye
Kayıt
17 Şubat 2010
Mesaj
1
Tepki
0
merhaba, bende avukat beye bir şey sormak istiyorum. ben bir ajansda 2 yıl boyunca çalıştım. yaklaşık 10 ay önce ayrıldım. freelance olarak çalışmaya devam etmekteyim. kendime ait bir sitem var ve bu sitede doğal olarak daha önce yaptğıım işleri göstermek durumundayım. iş bulabilmek ve referans olarak göstermek adına. fakat bugun bir avukat beni aradı ve önceden çalıştığım ajansın avukatı olduğunu söyleyerek sitenizde müşterim olan ajansın işlerini koymuşsunuz isim belirtmeden dedi. ve dava açılmasını istiyorlar. ya işlerin altına yazarsanız ajansın ismini yada dava açılacak dedi. bende çok şaşırdım . iyide ben orda çalışrken yaptığım işler bunlar.dedim. ben hırsız değilim ki kimseden birşey kaçırdığımda yok. orda çalıştığımda ispatlanaiblir. birde avukata gelinceye kadar beni arayıp rica etselerdi bir orta yol bulunurdu. yani aslında onların bu hırsını anlayamadım. bana 2 gün mühleet verdiler. ne yapmam gerek bu durumda. gerçekten işlerin altında belirtmek zorundamıyım hangi ajans olduğunu??benim haklarım nelerdlr? çok teşekkür ederim yardımlarınız için
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@reslavanta
Bu mesajı yazan 30 yaşlarındaki bayan grafiker bana telefon ederek konunun detaylarını da anlattı. Ben de kendisine hukuken ne yapması gerektiğini anlattım. Dediklerimi yaparsa ve işe yaramazsa beni aramasını ve o zaman avukat desteği alması gerektiğini söyledim. Kendisi çok teşekkür etti. Tüm Grafikerler Dayanışma Derneği'ne bizzat gelebileceğini, böyle konularda daha geniş ilgi ve destek görmek istiyorsa derneğe resmi üye olmasını söyledim. Geleceğim dedi. Şu anda Ağustos bitiyor. Mesajı yazdığı Mart ayından bu güne 6 aya yakın bir zaman geçmiş. Tavsiyelerim işe yaradı mı yaramadı mı , çalıştığı ve ayrıldığı ajansın tehditlerine karşı ne yaptı, bu gibi konularda kendisinden şu ana kadar bir haber alamadım. Ama sorusuyla ve sorunuyla çok yakından ilgilendiğimi ve hiç bir meslektaşımın derdine ilgisiz kalmadığımı söyleyebilirim.
 

Tayfun ŞENOĞLU

Grafik Tasarım
Bronz Üye
Kayıt
29 Aralık 2011
Mesaj
286
Tepki
19
Merhabalar Sayın Hocam, benim de birkaç sorum olacak.Freelance olarak çalışmaya başladım ve sonra yanıma bir ortak buldum.Beraber bir isim bulduk kendimize ve bu ismin kullanılıp kullanılmadığını bilmiyoruz.İnternette bikaç kere kullanılmış ama tescil edilip edilmediği belli değil.Demek istediğim ilerleyen zamanlarda bize sıkıntı olur mu? İkinci olarak İsim hakkını nasıl alabiliriz?
 
Kayıt
16 Eylül 2014
Mesaj
99
Tepki
85
Değerli abilerim ve arkadaşlarım sizleri tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Faruk bey bu kadar ilgili ve alakadar olmanızda beni bir o kadar mutlu etti bizlerin ve genç arkadaşların hak ve hukukunu koruma adına yaptıklarınız takdire şayan, size ve değerli avukatlarımıza tekrar teşekkür ederim. Saygılar RAFET
 
Yukarı Alt