GRAFXX Film Arşivi

Kayıt
7 Mayıs 2008
Mesaj
623
Tepki
74
OYUN




Yönetmen: David Fincher

Tür: Macera

Yapım: ABD 128 dakika (Renkli)

Yapımcı Firmalar: PolyGram FilmedEntertainment, Propaganda Films
Özet: Ortada bir oyun var. İpucu ise hiç yok. Neyi, kimle oynadığınızı bilmeden, süresini ve sınırlarını anlayamadan ve en önemlisi ne zaman biteceğini tahmin edemeden sürüp giden bir oyun bu. Bir de bakacaksınız ki, siz oyun filan oynamıyorsunuz, oyunun ta kendisi olmuşsunuz!
Yedi/Seven'dan sonra Hollywood tarafından yeniden baştacı edilen yönetmen David Fincher'ın üçüncü uzun metrajlı filmi Oyun, herşeye sahip olan ama renksiz ve tatminsiz bir yaşam sürdüren çok zengin bir işadamını merkeze alarak anlatıyor öyküsünü. Michael Douglas'ın canlandırdığı bu işadamı, kardeşi rolündeki Sean Penn tarafından bir doğum günü hediyesi alıyor ve olaylar başlıyor. Gerçek ile yanılsamanın içiçe geçtiği, eğlenceli olması gereken bir oyunun tehlikeli boyutlara tırmandığı filminde Fincher, her zamanki tarzıyla karanlık ve depresif bir atmosfer yaratarak gerilimi tırmandırmak hedefinde.


GRAFXX ( Düşünmeye hazırmısınız )
 
Kayıt
7 Mayıs 2008
Mesaj
623
Tepki
74
KOD ADI KILIÇBALIĞI





Yönetmen Dominic Sena
Senaryo Skip Woods
Oyuncular John Travolta, Hugh Jackman, Halle Berry, Vinnie Jones,Camryn Grimes
Filmin Türü Aksiyon, Suç
Orijinal Adı Swordfish
Yapımcı Firma Jonathan Krane Group
Yapım Yılı 2001
Yapım Ülkesi ABD
Orijinal Dili İngilizce
Filmin Süresi 99 dakika

Özet: Dünyamızın içinde bir başka dünya gizli; güvenlik sistemleri, şifrelerle korunan bir dünya. Bu dünyada en derin sırlarımızı, suçlarımızı, delilleri, belgeleri ve en önemlisi para saklayabiliriz. Kuşkusuz bu dünyanın adı Swordfish. John Travolta, kendi 'vatanseverlik' görüşlerine göre ülkeyi ele geçirmek isteyen karizmatik ve tehlikeli bir casus, ayrıca amacı için devletin 'ulaşılmaz' yerlerde tuttuğu milyonlarca dolara ihtiyacı var. Tabii ki bu parayı çalmak için şifreleri çözecek bir 'hacker'a da ihtiyacı var. Çok yetenekli bir bilgisayar dahisi olan Hugh Jackman burada devreye giriyor ve işler karışıyor. Matrix'in yapımcısı Joel Silver'ın supervizörlüğünde gerçekleşen film, yüksek teknoloji örneği oyalayıcı bir aksiyon.

GRAFXX ( Kaçırılmayacak bir aksiyon macera filmi )
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Maaşallah GRAFXX, film arşivin bayaa kabarıkmış:) gerçekten hepsini izlemesem de konularına bakılırsa güzel filmlere benziyorlar...
 
Kayıt
7 Mayıs 2008
Mesaj
623
Tepki
74
SAVAŞIN SONU


Yapım : 2001, ABD / Tayland / İngiltere
Tür : Aksiyon / Dram / Savaş
Yönetmen : David L. Cunningham
Senaryo : Brian Godawa, Ernest Gordon (Kitap)
Oyuncular : Kiefer Sutherland, Robert Carlyle, Mark Strong, James Mccarthy, John Gregg, Masayuki Yui, Sakae Kimura, Yugo Saso

Yapımcı : Jack Hafer
Görüntü Yönetmeni : Greg Gardiner
Müzik : John Cameron


( özet )
İkinci Dünya Savaşı'nın gizli kalmış olaylarından biri...Japonlara esir düşen askerlere,Burma ormanlarının derinliklerinde zorla yaptırılan bir demiryolunun gerçek öyküsü.Aşırı nem,sirisinek,sıcak açlık gibi son derece zor şartlarda saatler boyu çalışmaya zorlanmaları ve heran öldürülme korkusuyla yaşamaları nedeniyle ,bu esir kampındaki askerlerin hayatları tam bir cehenneme dönmüştür.Kendilerini Esir tutan japonlar tarafından intişkam,kaçmak ve hayatta kalmak duyguları adeta tamamen yok edilmiştir.Ama içlerinden bazıları,son bir umutla kaçıp kurtulacakları o anı beklemektedirler.

GRAFXX ( Kötü olabilirsin ama onur'un yok demek değildir )
 
Kayıt
7 Mayıs 2008
Mesaj
623
Tepki
74
ADA





Yönetmen : Michael BaySenaryo : Caspian Tredwell-Owen, Alex KurtzmanOyuncular : Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou ...., Steve Buscemi, Sean BeanFilmin Türü : Aksiyon, Drama Orijinal Adı : The IslandYapımcıFirma : DreamWorks SKG [us]Yapım Yılı : 2005Yapım Ülkesi : ABDOrijinal Dili : İngilizceFilmin Süresi : 127 dakikaDağıtıcı Firma : Warner Bros

Konu : Lincoln Six Eco (Ewan McGregor) ve Jordan Two-Delta (Scarlett Johansson) görünüşe göre ütopik ama dışa kapalı bir tesiste yaşamaktadırlar.Dikkatle kontrol edilen bu ortamın tüm diğer sakinleri gibi, onlar da 'Ada' ya gönderilmek için seçilmeyi umutluyorlardır; söylentiye göre burası gezegendeki son kirletilmemiş bölgedir.Ama aslında kendilerinin birer klon olduklarını ve ölmeleri yaşamlarından daha değerli olduğunu keşfettiklerinde cüretkar bir kaçış planlarlar.Bilmedikleri bir ortamda, bir zamanlar yuvaları olan kurumun sinsi güçleri tarafından amansızca takip edilen Lincoln ve Jordan, Ada hakkındaki gerçeği ortaya çıkarmak ve geride kalanları kurtarmak için hayatlarını riske atarlar.


GRAFXX ( Bilimkurgu+Adrenalin= Mükemmellik )
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Dejavu



Carlin polis teşkilatında çalışan bir ajandır. New Orleans'ta meydana gelen bir patlamayla ilgili yaptığı soruşturma esnasında dejavu olarak bilinen tekrarlanma halini yaşar. Bu durum Carlin'in beyninde soruşturmayla ilgili olarak bazı fikirler verir.

Yaşamış olduğu dejavu sayesinde patlamanın öncesine dönerek çok kısa bir zaman dilimi içerisinde herşeyi döndürebileceğini keşfeder. Üstelik patlamanın kurbanlarından biri olan genç bir kadınla da duygusal bir bağı vardır ve bazı sırlar bu kadının geçmişinde saklıdır. Yönetmen : Tony Scott Senaryo : Bill Marsilii, Terry Rossio Oyuncular : Denzel Washington, Val Kilmer, Paula Patton, James Caviezel, Adam Goldberg Filmin Türü : Aksiyon, Romantik Orijinal Adı : Deja Vu Yapımcı Firma : Touchstone Pictures, Jerry Bruckheimer Films

Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum:)
 
Yukarı Alt