Gülümseyin...

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Geceleri karanlıktır sokaklar, görmesini bilirseniz, hüzün yağmaktadır yığınla, bazı evlerin de ışıkları yanar, aydınlıktır ama oralara da karanlık bir hüzün yağar. Yalnızlık ve hüzün kardeştir demişti bir büyüğüm, bundan yıllar önce, o zamanlar çok anlayamamış ve kavrayamamış olsam da şimdilerde anlıyorum.

Daha bir alıcı gözle bakıyorum çevreme, insanlara, taşıdıkları yürekleri görüyorum, kırılmış, parçalanmış hüzünlü ve yalnız. Aslında yalnızlık iyidir kimi zaman ama kalabalıklar ortasında yalnız kalmak, kötü bir duygu olsa gerek. İnsanlar yalnız ve sessizliğe bürünmüş, caddeler kalabalık, şehirler kalabalık, sokaklar öyle, belki gülümsüyor dudakları ama derinden yaralılar. Herkesin bir hikâyesi vardır, kimisi mutlu başlar, sonu hüsrandır, kimisi hüzünlü başlar, sonu mutluluktur.

Bazen düşünüyorum yalnızlık ve hüzün kardeşse eğer, mutluluk ve hüsran da kardeş olabilir mi, diye? Neden olmasın, mutlu olmasını bilen bir yürek, hüsranı en derinden yaşıyor ve paylaşıyorsa yaşamı, hüsranın içinde de bir mutluluk bulabilir. İnsan isterse, en kötü anlarda, en kötü zamanlarda bile, mutlu olmayı başarabilir. Tabloda yer alan karmaşık ve darmadağın bir resmin ortasında, yer alan minik papatyayı görebiliyorsa gözleriniz, mutlu olmak için çarpan bir kalbe sahipsiniz.

O zaman gülümseyin haydi, bakın, bu yazılanları okuyabiliyorsunuz.

Hoşça kalın…

Ozan Muhammet Candan
grafikerler.org
 

Fulyam

Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.262
Tepki
16
Evt gülümseyelim ... : )

Herzamanki gibi yine güzel bir yazı... Seni okumak keyifi danıişman... sen hep yaz olur mu ...
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Ben yazarım her zaman ama sen de hep gülümse, sevgili Fulya...
 

semira

Üye
Kayıt
30 Mayıs 2009
Mesaj
255
Tepki
145
karmaşık ve darmadağın bir resmin ortasında, yer alan minik papatya!yine çok şey analtmışsınız ozan bey çokk yüreğinize sağlık.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Güzel düşüncelerinizi için çok teşekkür ederim mervesultan...
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Zıt kutuplar arasında gidip geliyoruz. Her şey bir tersiyle mümkün ve anlamlı, sevgi hariç tabi ki...:) Bir yöndeyken diğer yöne gitmemiz an meselesi, işte bu yüzden gülerken ağlayabilir ya da öfkeden patlarken kahkaha atabiliyoruz. İçinde sevgi olan biri tüm duyguları sevgi dahilinde yaşar. Hep önerilen denge, ancak bu şekilde mümkündür bence...

Neyse çok uzatmıyorum. Ozan Bey uzun zamandır yazmıyorsunuz buraya, yazılarınızı okumayı özledim.:)

Kaleminize, gönlünüze, aklınıza sağlık.

Hayata hep iyi yanından bakabilmek dileklerimle.

Sevgiler.
 

hasana11

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
31 Aralık 2010
Mesaj
83
Tepki
0
@danisman
boş vaatlerle insanları kandırmak onları daha güçsüz kılar insan annesi öldüğü bir zaman mutluluktan gülümseyebilirmi boş zırvalarla tatmin olmaya çalışmayın mutluluk içinizde falan deil içinde olsaydı insan tek başına mutlu bir şekilde yaşayabilirdi. ama gel gelim sizin gibi şizofren oldu.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
İnsanları anlamaya çalışmak dünyanın en zor ve en yorucu işidir, o yüzden insanları tamamen anlamaya çalışmak boşuna bir uğraştan öteye gitmez...

Yukarıda yorum yazan arkadaşımız da bu konuya kendince bir yorumda bulunmuş, ben yorumda bulunmasına sevindim fakat neden ve nasıl bir "şizofren" teşhisi koydu onu anlayamadım. Anlayan varsa, lütfen biri bana anlatsın :)

Not: Senin gibi bir beyinsizin yeryüzünü boşuna işgal etmesine hiç lüzum yok! Yani, annenle birlikte ölebilirsin...
 
Yukarı Alt