Haber Dergisi Hakkında Birkaç Soru

Kayıt
15 Kasım 2008
Mesaj
17
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar

Ben birkaç konuda görüşlerinizi almak istiyorum.

İlerleyen günlerde bir haber dergisi çıkaracağız. Dergi 40 küsür sayfa olacak. Renkli. Yaklaşık 2500 adet basılacak. Yerel haberlerden oluşan. İçerik ve fotoğraf konusunda sıkıntımız yok.

Sormak istediğim şey: A4 boyutlarında dergi tasarımlarını yapabileceğim en uygun program hangisidir?

Photoshopa yeterince hakimim ancak dergi tasarımı için hangi programı kullanmalıyım ve incelikleri nelerdir? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.

Diğer bir soru da normal kalitede bu derginin maliyeti ne kadar olur sizce?
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Kesinlikle Adobe InDesign programı kullanmalısın, Photoshop programıyla kordineli bi şekilde tabi. Tasarımlarını Photoshop'da yapıp mizanpajı InDesign da yapmalısın. Eğer bu dergiyi sürekli çıkartacaksanız bu programı öğrenmelisin. Aşağıdaki linke tıklayarak InDesign programının vidyolu eğitim setini indirebilirsin.

https://www.grafikerler.org/adobe-indesign/8956-indesign-cs3-egitim-seti.html
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Ben tüm çalışmalarımı photoshop ve freehand (mx)'de hem mac hem pc rahatlıkla çalışıyorum fakat dergi katalog kitap gibi çalışmalar için günümüzde sanıyorum sık kullanılan Adobe InDesign programı öncü gibi Erkin Karataş arkadaşımıza katılıyorum, bende merak ediyorum en kısa zamanda Adobe InDesign programını temin edip uygulamaya geçirmekte fayda var diye düşünüyorum.
 
Yukarı Alt