Halk Eğitim Merkezi Kartvizit Deneme

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1



Bence fazla güzel olmadı.En kısa zamanda program öğrenip yapmayı hedefliyorum.
 
Kayıt
31 Ağustos 2012
Mesaj
148
Tepki
12
Daha önce paylaşmıştım bu bilgileri yeniden paylaşayım.

Alıntıdır.

Biraz araştırdığınızda şu bilgiler çıkıyor.

---Mükemmel kartvizit tasarımı için mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken 4 temel ipucunu sıralamaya başlayalım:

1. DOĞRU ÖLÇÜLER

Herhangi bir kartvizi elinize alıp ölçmeniz bile yeterli ama eğer hemen bir ölçü lazımsa 5 x 9 cm (çoğunlukla 5 x 8 cm. de kullanılır.) ideal bir ölçüdür.

Mutlaka Kesim Payı Verin: Bu ebata ek olarak, tasarımınıza her yandan en az 3′er mm daha eklemeyi unutmayın.

Söz çalışma şablonundan açılmışken, baskıya göndereceğiniz işlerinizde çözünürlük 300 dpi olmalı ve renk modu olarak CMYK seçilmeli.

2. BİLGİLER

Bilgileri mümkün olduğunca kısa tutun. 12 – 14 arasında bir punto seçin. Fontunuz okunaklı olsun, çok kalın ya da çok ince fontlardan kaçının.

Eğer kartviziti Photoshop’ta hazırlıyorsanız, metninizi önce Illustrator’da hazırlayıp sonra Photoshop’a aktarırsanız daha okunaklı bir metin elde edersiniz.

3. YARATICILIK

Yaratıcı olun. Söylemesi kolay. Peki nasıl yaratıcı olunur? Yeniliklere açık olun. İnternet elinizin altında. Biraz ilham toplamak için dünyanın dört bir yanındaki kartvizit örneklerine birkaç dakikada ulaşabilirsiniz. Dikdörtgen dışındaki biçimleri deneyin. Kartın bir yüzünü bilgi diğer yüzünü ise kartvizit sahibinin işini yansıtacak bir espri için ayırabilirsiniz.

Web sitesi tasarımınızla kartvizit tasarımınızın paralellik göstermesi hem tutarlı hem estetik bir davranış olur.

4. MATBAA

Dosyanızı pdf formatında kaydedin. Taşma payı bıraktığınızdan ve pdf kaydederken bu payları dahil ettiğinizden emin olun.

Özel kesimli kartlar için matbaadan özel bıçak tasarımı isteyebilirsiniz. Bu gibi özel isteklerinizin olduğu durumlarda tasarımınızın bir maketini matbaaya gösterin.---

Alıntı.


Sizin sunumunuza gelince olmamış. Her şeyden önce daha çok araştırma, bilgilenme gerekiyor. Bu da benim tavsiyem. Kolay gelsin.
 
Yukarı Alt