Handimals Sergisi - Daniele Guido

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
"NESLİ TÜKENEN HAYVANLARA EL VERİN ! “

ECE Türkiye tarafından yönetilen Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi 02-15 Ocak tarihlerinde Türkiye’de ilk kez ünlü İtalyan sanatçı Daniele Guido’nun sergisine ev sahipliği yapacak. 12 Ocak tarihinde saat 17:00’da ise ziyaretçileri büyük bir sürpriz bekliyor olacak. Türkiye’ye ilk kez gelecek olan Daniele Guido, ünlü model Deniz Akkaya’ya canlı olarak el boyaması yapacak. Ünlülerin menajeri Özgür Aras ise bu canlı performansa DJ setiyle renk katacak.


Sergide yer alacak tablodan çıkmış gibi görünen fotoğraflar aslında hayvan şeklinde boyanmış eller. Yılandan, zürafaya, kartaldan aslana kadar birçok hayvanı, insan ellerini tuval gibi kullanarak ellere ince ince işleyen sanatçının resimlerinden etkilenmemek mümkün değil! 1990 yılından bu yana Milano'daki stüdyosunda resimler yapan Daniele'in bir eli boyaması bir ila 10 saat arasında sürüyor. İnsan ellerinden yaptığı değişik hayvan çalışmaları ile ünlü sanatçının eşi benzeri bulunmamakta, çünkü yaptığı bu sanatı dünya üzerinde başka uygulayabilen biri yok.

İnsan elleri ile harikulade resimler yapan 61 yaşındaki İtalyan artist Guido Daniele, El boyama dışında vücut boyama, illüstrasyon, fotoğrafçılık gibi pek çok sanat alanında yer alıyor.

Dünyaca tanınan sanatçı, ayrıca hayvan hakları savunucusu bir aktivist. Yalnız kendisini ne bir nükleer santral bacasına tırmanırken görebilirsiniz, ne de bir feribotta bağırırken. O soyu tükenmekte olan hayvanları sanatıyla koruyor, insanları sanatıyla bilinçlendiriyor.

Daniele Guido bunu şu sözleriyle açıklıyor;

Her gün ekolojik denge için gerekli bitki ve hayvan çeşitlerinden bir kaçı dünya üzerinden yok oluyor. Tekrar büyümesi yüz yıllar alacak ormanlar yağmalanıyor. Hepimiz dünyada bu olanlara, insanoğlunun doğal kaynaklarımıza yaptıklarına tanıklık ediyoruz ve bu çok saçma. Bu sebeple sahip olduğum bu küçük fırçalarla soyu tükenmekte olan hayvanları insan ellerine boyayarak kamuoyunu bilinçlendirmeye çalışıyorum.

Deniz Akkaya ise projeye katılma kararıyla ile ilgili şu sözleri söyledi;

Şehir hayatlarımızın içine sıkışıp kaldığımız şu kısacık ömrümüzde, bu mükemmel düzendeki doğaya yaptıklarımızın farkında olmadan yaşayıp gidiyoruz. Her geçen gün doğadan bir tür canlı yok olup giderken, yarattığımız sanal alışveriş sitelerinde tüketim yaparak ve sanal tarlalarımıza sanal domatesler ekerek günlerimizi heba etmemiz yetmiyor bir de umursamaz tavrımız en büyük zararı aslında bize veriyor... Doğa yok oluyor, doğallığını kaybediyor.

Bu çalışma ile yok olan doğaya son derece estetik bir protesto ile katılmak, sanatla tavrımızı koymak beni en motive eden etken oldu.

Doğa yoksa bizde yokuz... Yaptığı çizimlerle doğa yanlısı duruşunu sanatı ile birleştiren bu dünyaca ünlü sanatçının sanatının bir parçası olmak beni son derece mutlu edecektir.

İstanbul'da ikamet eden arkadaşlarıma bu sergiye uğramalarını tavsiye ederim...
 
Yukarı Alt