Hangi Vektör Programı?

Corel Draw mı? yada illustrator mü?


  • Toplam katılım
    498
  • Poll closed .

ebra

Üye
Kayıt
4 Ekim 2007
Mesaj
11
Tepki
0
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:arkadaşlar şunu çok merak ediyorum grafik dünyasında (ülkemizde) en çok kullanılan program hangisi şu anda? en yaygın olan corel mi? bir de adobe illusrator var hangisi :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
 
U

User

Misafir
CoReLdRaW tartışmasız 1 numaradır. Freehand cilere tavsiyem 1 an önce ya coreldraw yada adobe illustrator örenmeleridir. yoksa bu freehandle 1 yere varamazlar.. ömürleri boyunca mx le kalırlar..
 

ebra

Üye
Kayıt
4 Ekim 2007
Mesaj
11
Tepki
0
ya bana kursta freehand ve corel öğrettiler ama corel çok detaylı anlatmadılar corelde renk tanımlamayı bilmiyorum yani renk değerlerini mixerden giriyorum ama rengi kayıt yapamıyorum yardım cı olursanız sevinirim ve şunuda eklemek isterim siz garfik paiyasasındaki abilerimiz bize bu piyasada ilerleme aşamalarını, meslek le ilgili genel bilgileri anlatan makaleler yazarsınız sevinirim sitede henüz rastlamadım çünkü sadece teknik bilgi yeterli olmuyo bazen piyasada işlerin nasıl yürüdüğünü ve grafiğin favorilerinide bilmek gerekiyo ben bi ajansta starjer olarak çalışıyorum yanımda bana işi öğreticek kimse yok kendi kendime çabalıyorum ve gerçekten bu site bana çok yardımcı oluyo bunuda ayrıca sölemek istedim KARŞILIKSIZ YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER:):)
 
U

User

Misafir
@ebra
siteyi detaylı 1 sekilde arastırırsanız grafik tasarım üzerine çok yazılar var.
pratiğinizi geliştirmekte öle hemen 1 anda olmaz zaten deneme yanılma yöntemmiyle kendinizi geliştirirsinzi. sitemizdede zaten amacımız bu yeni baslayan arkadaslara destek olmak dost olmak. sorunnunuz ne olursa olsun gerekli bölümlerde soru ve sorunlarınızı sorarsanız. ihtiyacınız olan cevapları rahatlıkla alırsınız. iyi forumlar.
 

Ndesign

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.361
Tepki
51
açık ara corel diyorum freehand çok pasif ve çok problemli geldi bana illustrator henüz çalışma fırsatı bulamadım malümunuz inşaat sektörü :)
 

duygujum

Üye
Kayıt
6 Ekim 2007
Mesaj
278
Tepki
2
ben coreldraw da çalışırken çok büyük keyif alıyorum. vectorel olarak en sık kullandığım programdır. freehand hiç sevemedim. corel daha derli toplu tirelemeleri dışında herşeyini çoook ama çok sefiyorum
 
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
ben açıkcası corel diyorum, ama ilk göz ağrım freehandi söylemek isterdim..aslında kullanımı daha kolay coreldan yani sayfa tutup çekme özelliği var mesela ama corel kadar detaylı olmadığı için çoğu zaman coreli tercih etmek zorunda kalıyorum..Kullanım olarak freehand ama detay olarak corel demek zorunda kalıyorum.
 
Yukarı Alt