Hecelenmesi istenmeyen kelimeler

markon

Üye
Kayıt
30 Ekim 2013
Mesaj
4
Tepki
0
Merhaba,

Bir metin içersinde hecelenmemesini istediğimiz kelimeleri tek seferde indesign'a bildirebiliyor muyuz?
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Merhaba,

Tek seferde bildirmekten neyi kastettiğine bağlı. "Tek sefer" kadar etkili ve kolay bir yol olarak "Karekter Stili" oluşturup "Find/Change" işleviyle birleştirip istediğin sonuca ulaşabilirsin. Birkaç ekran görüntüsüyle anlatayım:

1. Character Style panelini aç. "New" ikonuna basarak yeni bir karekter stili oluştur.





2. Yeni oluşturduğun stile çift tıkla. Açılan pencerede aşağıdaki gibi "No-Break" kutucuğunu işaretle. (Dikkat: İlk tıklamayla "çizgi" seçimini kaldırır, ikinci tıklamada tik işaretiyle seçmiş olursun.) Stile bir isim ver. Ben örneğimde "No-Break" ismini verdim.



3. Menüden Edit -> Find/Change penceresini aç. "Find What" ve "Change to" kısmına hecelenmemesini istediğin kelimeleri yaz. Altta "Change Format" kısmında "T"li ikona tıkla. Açılan yeni pencerede oluşturduğun karekter stilini seç.





4. Ana pencerede "Change All"ı tıkla, işlem tamam!

Ben örneğimde "No Break" kelimelerinin hecelenmemesini/ayrılmamasını sağladım.
 

markon

Üye
Kayıt
30 Ekim 2013
Mesaj
4
Tepki
0
Bir karakter stili tanımlayıp hecelenmemesini istediğim kelimelerin karakter stilini "find replace" ile değiştirme önerin için çok teşekür ederim. Fakat farzedelim ki daha ileri bir zamanda tüm metni seçerek tanımlı bir paragraf stiline geçiş yaptım. O zaman bu kelimelerin karakter stilleri de değişmiş olur mu? Dolayısıyla hecelememe tanımlaması da ortadan kalkmaz mı?
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Paragraf stilleri kullanacaksan ve sık sık değiştirebileceksen, o halde oluşturacağın bir paragraf stili üzerinden, başka bir deyişle bu paragraf stiline "bağlı", bir başka pargraf stili daha oluşturursun; yeni oluşturduğun bu ikinci stilde tek değişiklik olarak "Non-Break"i karekter stilini seçersin. Böylece, ana stili dilediğin kadar değiştirsen de, bu ikinci, ona bağlı olduğundan tüm güncel stilleri içerecek ve aynı zamanda "Non-Break" özelliğini koruyacak.
 
Yukarı Alt