Hesap Bilgilerini İçeri ve Dışarı Aktarma

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Gözden geçirmek veya arkadaşlarınızla paylaşmak için, istediğiniz zaman bir hesabın, kampanyanın veya reklam grubunun anlık görüntüsünü dışarı aktarabilirsiniz. Dışarı aktarma dosya biçimleri, virgülle ayrılmış (.csv), .html, AdWords Editör Paylaş(.aes) ve AdWords Editör Arşiv(.aea) biçimlerini içerir. Bu seçeneklere Dosya menüsü'nden ulaşılabilir.

Hesabınızı ve değişikliklerinizi AdWords Editör'ü olmayan birine göstermek için veya yalnızca gönderilmemiş değişikliklerinizi de içeren güncel hesap verilerinizin olduğu bir dosyaya erişmeniz gerekiyorsa CSV'ye Aktar seçeneğini kullanın.

Hesabınızın anahtar kelimeleriniz, siteleriniz ve reklamlarınızla birlikte net bir anlık görüntüsü için HTML'ye Aktar seçeneğini kullanın.

Bir hesabın, kampanyanın veya reklam grubunun anlık görüntüsünü korumak için Arşiv için Aktar seçeneğini kullanın. Anlık görüntü daha sonra hesabı, kampanyayı veya reklam grubunu mevcut durumuna geri yüklemek için içeri aktarılabilir. Bir arşivi içeri aktarmak için Dosya menüsü > Hesap Anlık Görüntüsünü İçeri Aktar seçeneğine gidin ve dosyayı açın.

Düzenlemelerinizi, incelenmesi amacıyla başka AdWords Editör kullanıcılarına göndermek için Paylaşım İçin Aktar seçeneğini kullanın. Böylece, değişikliklerinizi AdWords Editör'e aktarabilir, inceleyebilir ve değişikliklerinize yorum ekleyebilirler.

Paylaşım Dosyasını İnceleme

Başka bir AdWords Editör kullanıcısının önerilen değişikliklerini içeren bir dosya almak için Dosya menüsü > Hesap Anlık Görüntüsünü İçeri Aktar seçeneğine gidin.

Bir paylaşım dosyasını içeri aktardığınızda Önerilen Değişiklikleri İnceleme bölmesi görünür. Bölmede, hesabınızdaki vurgulanan değişiklikler için bir tuş yer alır: önerilen değişiklikler yeşil, gönderilmemiş yerel değişiklikler mor, önerilen değişikliklerle gönderilmeyen değişiklikler arasındaki çakışmalar ise kırmızı görünür.

Her sekmenin veri görünümünde yalnızca önerilen değişiklikleri görüntülemek için Görünüm menüsü > Yalnızca önerilen değişiklikler'e gidin. Yalnızca önerilen değişikliklerle örtüşen gönderilmemiş değişiklikleri görüntülemek için Yalnızca önerilen değişikliklere sahip gönderilmemiş değişiklikler'i seçin.

Önerilen Değişiklikleri Kabul Etme veya Reddetme

Başka bir AdWords Editör kullanıcısının önerilen değişikliklerini incelerken, hoşunuza gitmeyen her türlü değişikliği reddetme seçeneğine sahipsiniz. Reddetmediğiniz düzenlemeler otomatik olarak kabul edilir.

Önerilen bir düzenlemeyi tamamen reddetmek için reddetmek istediğiniz düzenlemeyi içeren satırı seçin, ardından sekme araç çubuğunda Seçilen Önerileri Reddet'i tıklayın. Bu seçenek de Düzen menüsü'ndedir. Yeni bir önerilen reklam grubu veya kampanya söz konusu olduğunda, o reklam grubu veya kampanyada bulunan önerilen düzenlemeler reddedilir.

Kendi gönderilmemiş yerel değişikliklerinizle çakışan, önerilmiş bir düzenlemenin belirli özelliklerini reddetmek için reddetmek istediğiniz düzenlemeyi içeren satırı seçin. Düzen menüsü > Seçilen Çakışan Önerileri Reddet'e gidin.

Bunun yerine seçili satırda kendi gönderilmemiş değişikliğinizi geri almak ve önerilen değişikliği korumak istiyorsanız sekme araç çubuğunda Seçilen Değişiklikleri Geri Al'ı tıklamanız yeterli olur.

Önerilen değişiklikleri inceledikten sonra birleştirme bölmesini kaldırmak ve birleştirmenin tamamlandığını bildirmek üzere aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz:

Açıkça reddetmediğiniz tüm önerileri kabul etmek için Önerilen Değişiklikleri Koru'yu tıklayın.
Önerilen her değişikliği temizlemek için Önerilen Değişiklikleri Reddet'i tıklayın. Bu işlem, öneriyi içeri aktardığınızdan itibaren yaptığınız düzenlemeleri etkilemez.
Bu aşamada, düzenlemeleri hesaba gönderebilir veya başka bir AdWords Editör kullanıcısına aktararak o kullanıcıyla paylaşabilirsiniz.

Değişiklikleri Kontrol Et

AdWords Editör, Değişiklikleri Kontrol Et özelliğiyle, değişikliklerinizi hesabınıza gönderilmeden önce inceleyerek değişikliklerin AdWords politikalarına uygun olmasını sağlamaya yardımcı olur. Değişikliklerinizi kontrol etmek için aşağıdaki adımları uygulayın:

Araç çubuğunda Değişiklikleri Kontrol Et'i tıklayın.
Kontrol edilecek değişiklik sayısını inceleyin.
Her bir kampanyanın bilgilerini görüntülemek için Ayrıntıları Göster'i tıklayın.
İçerik kontrollerine geçmek için Değişiklikleri Kontrol Et'i tıklayın.
AdWords Editör yapılan değişiklikleri inceler ve anahtar kelimeler ile metin reklamlar arasından kontrolleri geçenlerin ve geçemeyenlerin sayısını döndürür.

Veri görünümünde, kontrolleri geçemeyen öğelerin sol tarafında ünlem işaretli kırmızı bir daire görünür. Hataların ne olduğunu görmek için anahtar kelimelere veya metin reklamlara gidin ve bunları veri görünümünde seçin. Veri görünümünün altındaki kırmızı bir kutuda ihlallerin açıklamalarının yanı sıra bunları nasıl düzeltebileceğiniz konusunda öneriler görebilirsiniz.

Hatalar ve Uyarılar

AdWords Editör, içerik sorunları veya eksik maksimum tıklama başı maliyet (TBM) değerleri gibi kampanyalarınızın gerektiği gibi gönderme işlemi yapmasını önleyebilecek sorunlar algıladığında kırmızı ve sarı uyarılar (daireler) görüntüler. Değişiklikleriniz için belirtilen hataları ve uyarıları incelemek için aşağıdaki adımları uygulayın:

Görünüm menüsü > Yalnızca hatalar ve uyarılar, Yalnızca hatalar veya Yalnızca uyarılar'a gidin.
Seçiminizle eşleşen öğeler veri görünümünde görünür. Anahtar kelimeler, reklamlar vb. ile ilgili hataları görmek için ilgili sekmeleri tıklayın.
Belirli bir hatanın veya uyarının ayrıntılarını görmek için veri görünümünde öğeyi seçin. Düzenleme bölmesinde hatanın açıklaması görünür.
Normal görünüme dönmek için Görünüm menüsü > Tümü seçeneğine gidin.

Değişiklikleri Gönder

Değişikliklerinizi AdWords hesabınıza göndermek için aşağıdaki adımları uygulayın:

Araç çubuğunda Değişiklikleri Gönder'i tıklayın.
AdWords'e gönderilecek değişikliklerin bir özetini görürsünüz.
Değişikliklerinizi göndermek için Gönder'i veya gönderimi iptal etmek için İptal'i tıklayın.
Gönder'i tıklarsanız, gönderiminizin ilerleme durumunun kampanyaya göre detaylı bir özetini görürsünüz. (İsterseniz, bu raporu ayrı bir belgeye kopyalayarak gönderiminizin kaydını tutun.)
Değişiklikleriniz gönderilirken duraklatmaya gerek duyarsanız, gönderme iletişim kutusunda Durdur düğmesini tıklayın. Sonra, yeniden başlatmaya hazır olduğunuzda, Göndermeyi Devam Ettir'i tıklayın.
Gönderim tamamlandığında Kapat'ı tıklayın.
Değişikliklerinizi gönderdikten sonra, gönderimin başarısıyla ilgili bir rapor görürsünüz. AdWords Editör değişikliklerinizi gönderemiyorsa, hataların bir özetini görürsünüz. Başarılı bir şekilde gönderilmeyen değişiklikleri içeren kampanyalar ve reklam grupları kalın yazı tipiyle gösterilmeye devam eder.

AdWords Editör üzerinden yaptığınız değişiklikler hesabınıza hemen yansıtılır. Ancak, hesabınızdaki her türlü değişiklikte olduğu gibi değişikliklerin Google Ağına yansıtılmasından önce küçük bir gecikme olabilir.
 
Yukarı Alt