Hilton Hotel adını ve logosunu değiştirdi

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89




Otelcilik sektörünün önde gelen global şirketi Hilton Worldwide, (eski adıyla Hilton Hotels Corporation) yeni şirket adı ve kimliğini bugün tüm dünyaya duyurdu.. Hilton'un yeni adı olan Hilton Worldwide, şirketin global açılımını ve enginliğini temsil ederken, logosu da Hilton'un zengin mirasını, geleceğe ait vizyonunu ve mükemmel hizmete adanmışlığını yansıtan tasarım öğelerini bünyesinde birleştiriyor.


Hilton Worldwide Başkanı ve CEO'su Christopher J. Nassetta yeni isim ve logo hakkında şu açıklamada bulundu: "Şirketimizin tarihinde olağanüstü dinamik bir süreç yaşıyoruz. Yeni global merkezimize başarılı bir şekilde taşınmamızın hemen sonrasında, kim olduğumuzu ve gelişen şirketimize olan tutkumuzu daha iyi temsil eden yeni kimliğimizi ilan etmekten heyecan duyuyoruz. İsim ve logomuz değişirken şirketimizin en iyi özellikleri olan ve konuklarımız için ayrıcalıklı bir deneyim anlamına gelen ekip üyelerimizin tutkusu, bağlılığı ve yüksek standartları aynı şekilde devam etmektedir."


Şirketin Beverly Hills California'daki global merkezi, kısa bir süre önce McLean Virginia'ya taşınmıştı. Bu adımı şirket yeni adı ve logosu izledi. Bu değişiklikler Hilton'un hedeflerini gerçekleştirmek için yaptığı planların bir yansıması olarak değerlendirilirken, aynı zamanda yeni şirket vizyonunun, misyonun, değerlerinin ve temel stratejik önceliklerinin de yansıması anlamına geliyor.


Hilton Worldwide'ın bünyesindeki 10 markasıyla 77 ülkede 3 bin 300'den fazla otel bulunuyor. Şirket bu yıl büyüme hedefleri doğrultusunda 300'den fazla otel açmayı planlıyor.


Logo tasarımı ayrıntıları

"Worldwide (dünya çapında)" kelimesi ve yeni logo, şirketin dünyanın dört bir yanındaki tüm otellerini başarı vizyonuyla tek bir çatı altında birleştiriyor. Logoda yer alan platin ve altın renklerinden oluşan "H" harfi, Hilton'un kalitesini, itibarını ve mirasının zenginliğini temsil ediyor. Birbirinin yansımasından "H" harfini oluşturan iki yarım parça ise şirketin tarihi geçmişini ve parlak geleceği hatırlatırken; dünyanın yuvarlaklığını, bir köprü kemerini ve bir yatağın başını anımsatan kıvrımlar ise seyahat dünyasını sembolize ediyor.


Hilton'un "Müşteri Sadakat Programı" markası olan "Hilton HHonors" da bundan böyle yeni şirket kimliğini ve logosunu kullanacak. Hilton Otelleri dahil olmak üzere, Hilton Worldwide bünyesindeki bütün oteller şu anda mevcut olan kendi marka ve logolarını kullanmaya devam edecekler.


Hilton'un Global Markalar ve Ticari Hizmetler Başkanı Paul Brown, "Bu yeni kurumsal ve Hilton HHonors markalaşması, markaların ortak bağlarını ve HHonors programının güçlü değerini ortaya koyarken, bir yandan da özgün otel markalarımızın karakteristik kimliklerini daha fazla geliştirmesine imkan veriyor" diyerek marka kalitesinin önemini vurguladı.




Kaynak
grafikhaber.net
 
Yukarı Alt